Такааа, искам да кажа на всички противници на ксенона, които говорят за закони, как ние ги нарушаваме, защото имаме ксенон и какви едва ли не престъпници и убийци сме,кои фарове, какви щампи имат и за какво са и дрън дрън, да си помислят те по колко пъти на ден нарушават закона или как поне веднъж са нарушили ЗДВП, с което са предизвикали или създали предпоставка.Дали проблема е в нашия ксенон или във всички на пътя?ОК утре ще махнем ксенона, но дали Вие ще спазвате закона?След като хората, които карат с ксенон не мислели за вас, вие пък дали мислите ли как карате в населено място, защо паркирате на тротоара, защо изпреварвате на двойна непрекъсната, защо пресичате като водолази и т.н и т.н.Или все другите са криви, а вие сте перфектни.И като махнем ксенона ще има тема За и против крушките 75W, после за и против крушките 100W , не знам доводите ви как ще са тогава, защото тогава крушката ще отговаря за рефлекторния фар, но "меката и топла бяла светлина" пак ще изпържи ретината ви.Та нещата са "Крадеца вика дръжте крадеца" - когато всички станете перфектни в поведението си на пътя, в поддръжката и изрядността на колите си и в спазването на закона, тогава можете да имате някакви претенции относно това, че някой си е монтирал ксенон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Забраняват китайските ксенони
Collapse
Заключена тема
X
X
-
bubachko
niko09 написа:...когато всички станете перфектни в поведението си на пътя, в поддръжката и изрядността на колите си и в спазването на закона, тогава можете да имате някакви претенции относно това, че някой си е монтирал ксенон.
Коментар
-
момчета следя темата с интерес от вече има няма 20 страници но вече се пише едно и също да така е не сме перфектни и в стила си на шофиране и по начина по който сме си променили каляската , ама нали знаете перфектни хора нямаСъгласен съм че рефлекторен фар не предназначен за Ксенон заслепява до някаква степен но пък и обикновените крушки ме заслепяват когато са регулирани тип: я да видим сичко епа оня отсреща да не кара там съгласен съм и КАТ да глобяват МПС с свалящи Самолети фарове но да глобява еи така щото видите ли не била оригинална крушка преди време претърпях лек инцидент и като краен резултат счупени стоики на фаровете майстора които прави колата ми каза че ще ги оправи (залепи или подмени)[стойките]Е залепил подменил подкарах колата но може би месец напред не съм карал нощем и една нощ се прибирам а фаровете светят ама кои каде си иска спирах няколко пъти да мъча да настройвам понеже заслепявах другите водачи и реших че тая няма да я бъде карах колата само денем да не заслепявам до като не си намерих Фарове със здрави стойки с който подмених мойте е сега вече не ми присветкват но фаровете светят там кадето трябва ,а не кадето си искат днес отивам да си взема HID системата която съм си поръчал и с нея ще процедирам по същия начин ако заслепявам ще ги регулирам така че да не ги заслепявам (колата е Пунто МК2 с лупи)ПС: някаде бях чел (интернет) че когато излиза ’’Халогенната’’ крушка и започва да се монтира масово шофйорите са изказвали мнение че ги заслепява но се е установило че въпросното заслепяване се дължи на два факта че светлината на ’’Халогенната’’ крушка е с по голям интензитет от старата балонна крушкаа другия факт бил че човешкото око привиква с тъмнината на ноща и всяко по-светло тяло го кара да се взира в негоспоред мен и проблема с ксенона е същиятПС2: абе не ви ли се е случвало да сте някаде на много тъмно място дълго време (над 30 мин) и като влезете в стая в първия момент се заслепявате от светлината на Обикновенна крушка с нажежаема шичка, мен ми се е случвалоПС3: аман от поспелеписи имам и въпрос сега ще свалям фаровете с какво да ги полирам какво използвате за тази процедура и някой да е срещал Бели крушки модел W5W ама крушки не диоди и бели не жълтеникави може отговор на ЛС по тези два въпросаПоздрави ,и ако съм обидил някой съжалявамШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
chaveto написа:От 100 кладенци ще донесете вода, само и само да сте отгоре, коричката на лай...о Казах ви като сте толкова сигурни, че не пречите и не нарушавате законите.... ми минете един Технотест да ви узаконят ксенона.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
niko09 написа:.....но дали Вие ще спазвате закона?След като хората, които карат с ксенон не мислели за вас, вие пък дали мислите ли как карате в населено място, защо паркирате на тротоара, защо изпреварвате на двойна непрекъсната, защо пресичате като водолази и т.н и т.н.Или все другите са криви, а вие сте перфектни......Та нещата са "Крадеца вика дръжте крадеца" - когато всички станете перфектни в поведението си на пътя, в поддръжката и изрядността на колите си и в спазването на закона, тогава можете да имате някакви претенции относно това, че някой си е монтирал ксенон.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:niko09 написа:.....но дали Вие ще спазвате закона?След като хората, които карат с ксенон не мислели за вас, вие пък дали мислите ли как карате в населено място, защо паркирате на тротоара, защо изпреварвате на двойна непрекъсната, защо пресичате като водолази и т.н и т.н.Или все другите са криви, а вие сте перфектни......Та нещата са "Крадеца вика дръжте крадеца" - когато всички станете перфектни в поведението си на пътя, в поддръжката и изрядността на колите си и в спазването на закона, тогава можете да имате някакви претенции относно това, че някой си е монтирал ксенон.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
todorshalev написа:момчета следя темата с интерес от вече има няма 20 страници но вече се пише едно и също да така е не сме перфектни и в стила си на шофиране и по начина по който сме си променили каляската , ама нали знаете перфектни хора нямаСъгласен съм че рефлекторен фар не предназначен за Ксенон заслепява до някаква степен но пък и обикновените крушки ме заслепяват когато са регулирани тип: я да видим сичко епа оня отсреща да не кара там съгласен съм и КАТ да глобяват МПС с свалящи Самолети фарове но да глобява еи така щото видите ли не била оригинална крушка преди време претърпях лек инцидент и като краен резултат счупени стоики на фаровете майстора които прави колата ми каза че ще ги оправи (залепи или подмени)[стойките]Е залепил подменил подкарах колата но може би месец напред не съм карал нощем и една нощ се прибирам а фаровете светят ама кои каде си иска спирах няколко пъти да мъча да настройвам понеже заслепявах другите водачи и реших че тая няма да я бъде карах колата само денем да не заслепявам до като не си намерих Фарове със здрави стойки с който подмених мойте е сега вече не ми присветкват но фаровете светят там кадето трябва ,а не кадето си искат днес отивам да си взема HID системата която съм си поръчал и с нея ще процедирам по същия начин ако заслепявам ще ги регулирам така че да не ги заслепявам (колата е Пунто МК2 с лупи)ПС: някаде бях чел (интернет) че когато излиза ’’Халогенната’’ крушка и започва да се монтира масово шофйорите са изказвали мнение че ги заслепява но се е установило че въпросното заслепяване се дължи на два факта че светлината на ’’Халогенната’’ крушка е с по голям интензитет от старата балонна крушкаа другия факт бил че човешкото око привиква с тъмнината на ноща и всяко по-светло тяло го кара да се взира в негоспоред мен и проблема с ксенона е същиятПС2: абе не ви ли се е случвало да сте някаде на много тъмно място дълго време (над 30 мин) и като влезете в стая в първия момент се заслепявате от светлината на Обикновенна крушка с нажежаема шичка, мен ми се е случвалоПС3: аман от поспелеписи имам и въпрос сега ще свалям фаровете с какво да ги полирам какво използвате за тази процедура и някой да е срещал Бели крушки модел W5W ама крушки не диоди и бели не жълтеникави може отговор на ЛС по тези два въпросаПоздрави ,и ако съм обидил някой съжалявамSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
niko09 написа:chaveto написа:От 100 кладенци ще донесете вода, само и само да сте отгоре, коричката на лай...о Казах ви като сте толкова сигурни, че не пречите и не нарушавате законите.... ми минете един Технотест да ви узаконят ксенона.
Коментар
-
На приятелчето,което продадох Фиат-а го продадох с ксенон 5000к на късите Луксима.Бях разглобявал рефлекторите и изчистил всичко с кислородна вода.Не мога да кажа,че не са ми присветвали една на десет коли при напълно свалени рефлектори регулирани възможно най-ниско от мен със шестограма отпред при фаровете.Отделно от купето копчето ми винаги е било на позиция 3 т.е най-ниско.Въпреки всички интервенции отблясъците от рефлекторното стъкло не можеш ги спря каквото и да правиш.Аверчето пък още по-голем фен на светлина и в тях си купи диодни лунички,а на Фиат-а сложи ксенон 55 вата на дългите и 35 вата и на халогените .Сега последно не му хареса как свети менте ксенона с леките баласти на 35 вата и го закарах тука при едно арменче,което продава аксесоари и му взех два баласта на пипане доста тежки и с променливо напрежение за халогените .Като пусне сега само халогени все едно си пуснал на 20 коли дългите насреща ти.Ако някой иска мога да снимам като е пуснал къси,дълги и халогени за какво иде реч .Казах му че не е хубаво тва дет го прави,ама не мое се излезе на глава с него.Аз лично покрай него също си купих баласти на 55 вата Х4 за Ситроенчето и вече в случая нямах дълги,но нямаше кола де не ми е присветнала и си продадох баластите,но сега ако не убия някой,защото нищо,ама нищо не се вижда пак си е една работа.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
chaveto написа:Моята кола ще го мине по простата причина, че няма нищо променено по нея, както е излязла от завода такъв и е вида в момента. Даже и гумите са ми по изискванията на производителя, отговарят на скоростен, тегловен..... индексFiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
Гаранция, че кола с регулирани фарове с лупи и ксенон за 40-50лв ще мине технотест.Все пак от там минават реплики на коли, триколки самоделки и какви ли още не МПС-та със цялостна промяна в конструкцията. Между другото, голям процент от полицаите също карат колите си с допълнително имплантирани ксенонови крушки
Коментар
-
petar2202 написа:Между другото, голям процент от полицаите също карат колите си с допълнително имплантирани ксенонови крушки
Коментар
-
Lane Staley написа:...Май не сте наясно - ксенонът е просто едно от въплъщенията на незачитането на закона и хората около теб. Неизрядни светлини (стопове, мигачи ), неизправни спирачки, двигатели, изпускателни уредби, липса на ГО и още много други неща са същото като ксенона. ...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар