Чаве,на какъв фар си имал ксенон и регулиран ли беше той?И аз като твоя аргумент мога да изтъкна ,че:1.Карам със ксенон на фар с лупа.2.фаровете са ми правилно регулирани със техника3.Нито веднаж не са ми пресветвали за 18 месеца.4.Два пъти съм минавал ГТП със тях.Е не намирам никаква причина да ги махна.Ако не се вмествах в горните неща отдавна щях да махна ксенона.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Забраняват китайските ксенони
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Фара си беше рефлекторен. Беше си настроен както си трябва. Тогава никой не ми е присветнал, но тогава никой не при светваше на ксенон.А сега ми кажи колко от вас с ксеноните си измихте фаровете и си полирахте стъклата след поставянето на ксенона. Защото баща ми когато си купува Мареата му бяха казали, че фаровете са специално опушени..... Опушени от прах и какво ли не
Коментар
-
chaveto написа:Фара си беше рефлекторен. Беше си настроен както си трябва. Тогава никой не ми е присветнал, но тогава никой не при светваше на ксенон.А сега ми кажи колко от вас с ксеноните си измихте фаровете и си полирахте стъклата след поставянето на ксенона. Защото баща ми когато си купува Мареата му бяха казали, че фаровете са специално опушени..... Опушени от прах и какво ли неSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
chaveto написа:Фара си беше рефлекторен. Беше си настроен както си трябва. Тогава никой не ми е присветнал, но тогава никой не при светваше на ксенон.А сега ми кажи колко от вас с ксеноните си измихте фаровете и си полирахте стъклата след поставянето на ксенона. Защото баща ми когато си купува Мареата му бяха казали, че фаровете са специално опушени..... Опушени от прах и какво ли не
Коментар
-
Колега нищо не съм ял. Пак ти казвам, че нито веднъж не са ми при светнали когато съм бил с ксенон.Преди 5г и аз карах с такъв ксенон, като започнах да се разминавам с други с такъв ксенон разбрах как се чувстват тези срещу мен.Аз съм го направил заедно с рециклиране на рефлекторите и кво от тва и мога да ти гарантирам че когато ги навиря да свалям самолети ще ти извадят очите дали са полирани или не няма кой знае какво значение най-важно е как са регулирани фаровете
Коментар
-
И аз да ги изям малко.С рефлектор съм,преди монтажа на ксенона си почистих рефлекторите.За 3 те години с ксенон не ми е присветнал един човек,не съм ги регулирал никъде.Какво забелязвам,аверчета които са без ксенон колите им,заглеждат се при разминаване със колите във фаровете им(колко силно светели).Аз като карах курса преди годинииии.Инструктора ми казваше"Ако те заслепяват,следи бялата линията в дясно и така отбягваш светлината",ами до ден днешен си го ползвам метода...Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp
Коментар
-
Хипотетично, ако карах със селски тунинг ксенон на извънградско и се разминаваме с някой от Вас и аз така го заслепявам, че той се блъсне в каруца докато се разминаваме, кой е виновен? Аз ако избягам от произшествието - кое е можело да го предотврати, ако не един такъв закон? Изключваме необходимостта всички водачи винаги да спират докато се разминат с нефабричен ксенон, само и само да не ударят нещо.
Коментар
-
chaveto написа:Фара си беше рефлекторен. Беше си настроен както си трябва. Тогава никой не ми е присветнал, но тогава никой не при светваше на ксенон.А сега ми кажи колко от вас с ксеноните си измихте фаровете и си полирахте стъклата след поставянето на ксенона. Защото баща ми когато си купува Мареата му бяха казали, че фаровете са специално опушени..... Опушени от прах и какво ли неFiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Колеги, поразрових се из нета с идея да намеря достоверна информация за това на какви фарове се слага ксенон. На много търговски сайтове ЕСТЕСТВЕНО казват че се слага на всякакви фарове. За нещастие, на един от тях си оборват теорията сами. Отговаряйки предварително на въпроси които потребителите биха задали към съответния търговски сайт, единия от които е : "Защо колите със ксенон изглежда че имат сини светлини на фаровете, при положение че фабрично се монтират лампи с 4300 к което отговаря на мека бяла светлина? В отговора им се кри отговора на загадката А той е : Защото на автомобилите с фабрично поставен ксенон фаровете са "прожекторни"... ( в кавички защото това е някакъв нов термин за описание на Polyelliptcal Headlamps ) или както тук всички казват с лупи. Такива са фабрично монтираните фарове на Мареа ELX и HLX - Polyelliptcal Headlamps, както и на други марки автомобили с определен пакет екстри . Този тип фарове са подходящи за монтаж на ксенон както и за употреба с обикновена халогенна крушка. В pdf-a за Браво, Брава и Мареа са описани с подробности относно конструкцията на фара и графика на осветеноста. При ползване на ксенон на всякакъв друг тип фарове съм за солени глоби и спиране на автомобила от движение. Проблема е, че в нашата мила родина отново ще се разиграе "Криворазбраната цивилизация" !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Sev написа:къде стигнахтепък чак до ПТП?в този случай ксенона ще е последното виновно нещовие като карате във фаровете на хората ли гледате? в последния момент ли ги виждате че да ви заслепят и да изгубите ума и дума?щом успявате да пуснете дълги значи не ви пречат, а просто ви дразнят със синеето сиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Sev написа:къде стигнахтепък чак до ПТП?в този случай ксенона ще е последното виновно нещовие като карате във фаровете на хората ли гледате? в последния момент ли ги виждате че да ви заслепят и да изгубите ума и дума?щом успявате да пуснете дълги значи не ви пречат, а просто ви дразнят със синеето сиSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар