Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват китайските ксенони

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И как точно предлагаш господин милицюнера да разбере аджаба лупата ми за ксенон или халоген е ?
    Нищо не предлагам, просто казвам, че каквото и да направите фаровете не са ви за ксенон. Липсват ви много неща за ксенон, това, че искате да оборите производителите........... не трябва да е проблем на тези срещу вас. От тук на там си светете не ме е....е пускам ви дългите и ми дреме на пуловера, че вече и аз ви заслепявам. Така както на вас ви дреме така и на мене ми дреме.

Коментар

Попадна ми ръководството за британския технически преглед. Пише и за "ксенончътътъ": http://www.dft.gov.uk/vosa/repositor...n%20Manual.pdfОсвен другите щуротии, на стъклото на фара трябва да има маркировка: DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon). Но според списъка по-долу има и за къси и за дълги:DC Low (dip) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon).DR High (main) beam headlamp or driving lamp, gas discharge (HID Xenon). http://www.danielsternlighting.com/t...des/codes.htmlКоето ще рече, че ако фарът е направен за халогенна лампа, не е предназначен и за ксенонова Иначе се продават рефлекторчета за ксенонче: http://carjamzdistributing.com/index...index&cPath=21Вероятно и при прожекторите има подобна стандартизация, та, ако някой знае, да каже. Или ако има информация за лещи от модел със и без ксенон фабрично.
      Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
        Освен другите щуротии, на стъклото на фара трябва да има маркировка: DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon). Което ще рече, че ако фарът е направен за халогенна лампа, не е предназначен и за ксенонова

Коментар

chaveto написа:
          И как точно предлагаш господин милицюнера да разбере аджаба лупата ми за ксенон или халоген е ?
          Нищо не предлагам, просто казвам, че каквото и да направите фаровете не са ви за ксенон. Липсват ви много неща за ксенон, това, че искате да оборите производителите........... не трябва да е проблем на тези срещу вас. От тук на там си светете не ме е....е пускам ви дългите и ми дреме на пуловера, че вече и аз ви заслепявам. Така както на вас ви дреме така и на мене ми дреме.
          За мен също ако не дразня насрещните, и полицията няма да дразня, че да ме спира.Пробвайте с тази логика.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Ченгелите спокойно могат да запомнят 2 комбинации от по 3 букви, а и предполагам, че на повечето фарове под ъгъл може да се види дали е обикновена крушка или "ксенонка", още повече обикновените не са на пластмасова черна основа. Също "палят" по различен начин.Не виждам пречка и да карат да се свалят фарове за проверка при съмнение, но това е въпрос на създаване на полицейска заетост. Ей го, пише си му го на челото
            Прикачени файлове

Коментар

Jimy написа:
              janyboy написа:
              ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВАЧл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:1...12. по осветителната уредба:а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;б) светлините не са регулирани;в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините; ...
              И пак да питам: как определяте типа на осветлението за автомобила си? Какво означава тип или "на нищо отговарящ китайски стандарт" ... " Н1 " ?
              Ето така :Forward Illumination Lamp Function Markings: B Fog lamp C Low (dip) beam headlamp, tungsten filament R High (main) beam headlamp or driving lamp, tungsten filament CR Low/high (dip/main) beam headlamp, tungsten filament HC Low (dip) beam headlamp, halogen HR High (main) beam headlamp or driving lamp, halogen HCR Low/high (dip/main) beam headlamp, halogen DC Low (dip) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon) DR High (main) beam headlamp or driving lamp, gas discharge (HID Xenon) DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon) A Front position lamp ("parking lamp", "city light", "sidelight") RL Daytime Running Lamp ("DRL") PL Plastic lens (may occur with any of above markings)Колегата преди мен е показал нагледно означенията на фар Н4

Коментар

Ама това, къде го пише в нашия закон?

Коментар

Kuku написа:
                  Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:1...12. по осветителната уредба:а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;б) светлините не са регулирани;в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;Поне аз така го тълкувам.Щом фарът ти е за халогенна крушка не можеш да сложиш ксенонова.Това е за типът.Цветът е отделен въпрос.Там също могат да се тълкуват нещата по различен начин.

Коментар

Аз това питам - къде в нашия закон пише, какво ознчава ’тип’ и ’цвят’ ?

Коментар

janyboy написа:
                      Kuku написа:
                      Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:1...12. по осветителната уредба:а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;б) светлините не са регулирани;в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;Поне аз така го тълкувам.Щом фарът ти е за халогенна крушка не можеш да сложиш ксенонова.Това е за типът.Цветът е отделен въпрос.Там също могат да се тълкуват нещата по различен начин.
                      Типът е H1, H4, H7 и прочее.

Коментар

А между другото днес чух, че в Средец са ги погнали да си махат ксеноните.

Коментар

Airfan написа:
                          Типът е H1, H4, H7 и прочее.
                          Това е типът на лампата/крушката,не на фара.

Коментар

Kuku написа:
                            Ми,никъде.За това казах че това си е мое тълкуване.

Коментар

Kuku написа:
                              Пише го без подробности:"изменени са ... предписаните светлини"Това означава, че всички светлини, различни от заводските, са извън закона.Например на малкото фиатче са фабрично правоъгълни, аз решавам, че искам да сложа две двойки кръгли, но без да е минало технотест, за да каже някой, че "важат", остава извън закона.Цвят, вероятно, е всичко различно от "бяло" и "жълто", защото това са стандартни изпълнения, значи на предни светлини не могат да се слагат червени, зелени, сини, виолетови, пембени..., а на стопа различно от "червено" и т.н.За рефлекторите и стъклата вече стана ясно - могат да се ползват с източниците на светлина, които се посочват от маркировката.

Коментар

DEYAN IYI написа:
                                Това означава, че всички светлини, различни от заводските, са извън закона.Цвят, вероятно, е всичко различно от "бяло" и "жълто", защото това са стандартни изпълнения, значи на предни светлини не могат да се слагат червени, зелени, сини, виолетови, пембени..., а на стопа различно от "червено" и т.н.За рефлекторите и стъклата вече стана ясно - могат да се ползват с източниците на светлина, които се посочват от маркировката.
                                И аз така го разбирам.

Коментар

Working...
                                X