То и тримата (заедно с jenshen73), защитаваме една позиция, ама нали трябва да се спори, и обяснява на дълго и широко .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Забраняват китайските ксенони
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Абе, джуро да става Ето нещо интересно. Няма да пускам линк, за да не е реклама,но за пръв път виждам някой от продаващите разни китаистики да пишат:- Точен цвят отгорарящ на европейските стандарти и намаляващ до минимум заслепяването на другите водачи.- Всички системи разполагат със сертификати за качество Е-4 и СЕ.- Фабриката производеител е сертифицирана по ISO9001, TS16949, ISO14000.Май това в комбинация с прожектори неутрализира спирането от движение И още една щуротия за Н4 Някой има ли опит с тези? Така изместен май не е много подходящ за дълги този "халоген" За тези двойните на друго място също пише: Единична ксенон + халоген система с дигитални баласти и модел на крушката H4.Сертифицирана по CE и E24. И определено са за обикновен рефлектор. Какво правим тогава!? Ше пишеме ли!? Ше се черпиме ли!?
Коментар
-
Ето заради такива крушки ще ни глобяват.Това е наи голямото менте на света.Ще заслепява не ами и Папата да ви настроят фаровете пак ще заслепява.Тая крушка няма елементарна да не кажа никаква насоченост.Тежко му на някои ако кара срещу теб ако имаш такава ксенонова система :D H4+HALOGEN трябва да е точно ето такава крушката.Поне да има няква насоченост.Не съм против ксенона.Аз лично продавам и монтирам.Против съм за това че се слагат абсолютни ментета като тая крушка по горе и си мислим че не заслепяваме. :DFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Това означава, че протича една обикновена акция "Светлина" или че ченгетата не знаят за кво става въпрос или че КАТ пуска партенки, защото не знаят как да се справят със собствената си безмозъчност, но и за малко придаване на важност?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:DEYAN IYI написа:Това означава, че протича една обикновена акция "Светлина" или че ченгетата не знаят за кво става въпрос или че КАТ пуска партенки, защото не знаят как да се справят със собствената си безмозъчност, но и за малко придаване на важност?
Коментар
-
Типото ми е фейслифта,модел `93 година,имам монтиран би ксенон Н4 на късите и Н3 на фаровете за мъгла,еми да ме извиняват много ама след стенда на светлините линията на наклона на снопа светлина си е същата-говорим си за ксенон в рефлектор.За фаровете за мъгла се повтаря пак същото,след реглажа снопа светлина си е пак на същата линия като при обикновената крушка,та много ми е чудно какъв е проблема и на кой преча.И понеже всички говорят за мега новите и електронизирани возила и как се саморегулират фаровете,та да вметна и аз малко инфо-на Типото има монтирана хидравлична система пълна с антифриз която регулира фаровете според товара,на заден лъв носач има бутало което е на шарнирно съединение откъм купето и откъм носача,при товар буталото натиска антифриза и сваля фаровете надолу.Тая система е тествана и тя и си бачка безотказно.Та при всички тея неща дето споменах мисля,че не е проблем в крушката каква ще бъде,а изправността на цялата осветителна система на автомобила и съпровождащите я механизми и агрегати,нима при презареждане на акумулатора и зле регулирани фарове с обикновени крушки няма да стават слепци насрещно движещите се автомобили?Тоя ефект съм го виждал на Алфа 145 с обикновена крушка и лупа и смея да твърдя че беше ужас да стоиш срещу колата камо ли да се мъчиш да караш срещу нея.Не ми се занимава да си ръчкам по колата иначе ще направя един експеримент,правя снимка на снопа светлина срещу стената с ксенона и после свалям ксенона,монтирам обикновена крушка и пак срещу стената,сигурен съм че няма да мръдне снопа нагоре или надолу.И друго баластите ми няма как да се видят,щото са монтирани зад фара на маската на колата,кьорав кабел не се вижда отникъде,как господата ще преценяват кое какво е във фара или ше ме карат да свалям на асфалта всичко дето е около и във фара?запален фиатаджия
1.6 DOHC with carb Weber DMTR 92/250,???HP-project is finished,LPG tuning
Коментар
-
emzo написа:Одеве видях една патрулка и скочих на спирачките.Спрях си като пич и ги питах.Отоговора беше:Ако са регулирани - няма проблем.Като им подчертах, че говоря за ксенон на рефлектор.
Коментар
-
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВАЧл. 9. Разрешава се движението на пътно превозно средство по пътищата, ако то отговаря на определените от производителя изисквания за експлоатация, на този правилник и на наредбите по чл. 8, ал. 3 и чл. 36, ал. 3 от Закона за движението по пътищата.Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:1...12. по осветителната уредба:а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;б) светлините не са регулирани;в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;Ето за какво могат да те глобят.Слагайки ксенон дали ще е на лупа или рефлектор на кола произведена с фарове за халогенна крушка вие променяте : типът на крушката и цветът на крушката(ако сложите нещо над 4300К).Така че тези който са с лупи или са си вградили допълнително лупи и сложат ксенон също са в нарушение.Това че на ГТП ни пускат с монтиран допълнително/нефабричен ксенон си е техен проблем.Не би трябвало това да се случва.От друга страна ако сте минали ГТП с ксенона това би означавало че всичко по колата включително и осветителната уредба е в норма и колата ви е технически изправна.Това е според мен.
Коментар
-
janyboy написа:...От друга страна ако сте минали ГТП с ксенона това би означавало че всичко по колата включително и осветителната уредба е в норма и колата ви е технически изправна.Това е според мен.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Airfan написа:jenshen73 написа:DEYAN IYI написа:Това означава, че протича една обикновена акция "Светлина" или че ченгетата не знаят за кво става въпрос или че КАТ пуска партенки, защото не знаят как да се справят със собствената си безмозъчност, но и за малко придаване на важност?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:или са се изнесли от Варна или не смеят да излязат на студеното да не настинат - поне от месец не съм виждал кьорав полицай/патрулка/пост на КАТ...Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
pablo_pz написа:...еми да ме извиняват много ама след стенда на светлините линията на наклона на снопа светлина си е същата-говорим си за ксенон в рефлектор.За фаровете за мъгла се повтаря пак същото,след реглажа снопа светлина си е пак на същата линия като при обикновената крушка,та много ми е чудно какъв е проблема и на кой преча.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар