Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват китайските ксенони

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да се похваля снощи или тази сутрин все едно кам 03:20 и се почнаха разправиите с полицая който гледал новините за ксеноните най-вероятно :DРазбира се и аз се постарах да ме спрат и да видя какво ще стане и стана каквото стана пусна ме с думите те някой ден ще те накарат да си ги свалиш и ще искаш да го правиш на пътя за да не ти пишат акт. А самия полицай по едно време дори ми повярва че са ми заводски ксеноните.Злополучното спиране стана до Катедралата във Варна.
    Subaru B9 tribeca 3.0
    Peugeot 307 04
    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
    Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Dikata_BG написа:
      Да се похваля снощи или тази сутрин все едно кам 03:20 и се почнаха разправиите с полицая който гледал новините за ксеноните най-вероятно :DРазбира се и аз се постарах да ме спрат и да видя какво ще стане и стана каквото стана пусна ме с думите те някой ден ще те накарат да си ги свалиш и ще искаш да го правиш на пътя за да не ти пишат акт. А самия полицай по едно време дори ми повярва че са ми заводски ксеноните.Злополучното спиране стана до Катедралата във Варна.
      че алфата нали е с лупи ?

Коментар

Забраняват или не аз като пич днес си изгорих единия ксенон и от утре ще съм с халогенни крушки

Коментар

durex_a написа:
          Dikata_BG написа:
          че алфата нали е с лупи ?
          Ем със лупи е ама и ксенона е афтармаркет нз ама каквото и да стане не си свалям ксенона утре ще скрия само леко баластите да не с виждат много
          Subaru B9 tribeca 3.0
          Peugeot 307 04
          Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
          Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Добре де, едно време като колите бяха с обикновени балонни крушки Н4, а после почнахме да слагаме халогенни крушки - не е ли същото?Изключително много ми прилича тая работа на оная, дето ви я разказах в началото за третия стоп.Чудят се как да напълнят хазната, на мен на това ми прилича.Макар че съм против ксеноните на фарове, непригодени за такива крушки, като цяло ми се струва, че доста преиграват.

Коментар

Immortal написа:
              Добре де, едно време като колите бяха с обикновени балонни крушки Н4, а после почнахме да слагаме халогенни крушки - не е ли същото?Изключително много ми прилича тая работа на оная, дето ви я разказах в началото за третия стоп.Чудят се как да напълнят хазната, на мен на това ми прилича.Макар че съм против ксеноните на фарове, непригодени за такива крушки, като цяло ми се струва, че доста преиграват.
              Дидо, какво е халогенна крушка (лампа) и какво е балонна? Би ли обяснил на простият мен, каква е разликата? Защото аз правя следната разлика:- лампа с нажежаема жичка- лампа с газ ксенон. Халогенна (няма такова понятие) лампа/крушка не съществува. Съществуват халогенни фарове, които правят "хало" (преведи си го сам, инел’гентен си).
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Разликата при тези авто лампи е? Аз лично не виждам такава! Разбира се конструктивно имат, но източника на светлина е на същото място и при двете,т.е. на едно и също разстояние от цокъла им. Теоретично , а според мен и практически е не възможно светлинния сноп да се насочи на различно място от предвиденото от производителя на съответния фар с монтирана коя да е от двете авто лампи!А едно време наистина всички ладюхи и джугани се караха с едни тумбести, топчести балонни авто лампи, но след това се появиха така наречените "западняшки" халогенки Н4 и тн, сигурно това е имал предвид колегата.
                Прикачени файлове
                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                http://www.keepfighting.ms

Коментар

jenshen73 написа:
                  Халогенна (няма такова понятие) лампа/крушка не съществува. Съществуват халогенни фарове, които правят "хало" (преведи си го сам, инел’гентен си).
                  Не си прав. Халогенна лампа има. Това е лампа с волфрамова жичка, която съдържа малки количества халогенен елемент (бром, йод, флуор...). Халогенният елемент, чрез реакция, връща изпареният волфрам обратно, на жичката. И с това удължава живота на крушката, както и позволява вдигането на по-високи температури на жичката.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                    jenshen73 написа:
                    Халогенна (няма такова понятие) лампа/крушка не съществува. Съществуват халогенни фарове, които правят "хало" (преведи си го сам, инел’гентен си).
                    Не си прав. Халогенна лампа има. Това е лампа с волфрамова жичка, която съдържа малки количества халогенен елемент (бром, йод, флуор...). Халогенният елемент, чрез реакция, връща изпареният волфрам обратно, на жичката. И с това удължава живота на крушката, както и позволява вдигането на по-високи температури на жичката.
                    Аха, и казваш, че халогенна лампа е по-различна от тая в която няма халогенни елементи? Т.е. освен чисто технологично? И казваш, халогенната лампа не е с нажежаема жичка??? Та по твоята логика - защо и ксеноновата лампа да не е и халогенна? Кое пречи да се добави този рециклиращ волфрама елемент?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Имах съмнения, че се правиш на разсеян, ма карай .
                      jenshen73 написа:
                      Аха, и казваш, че халогенна лампа е по-различна от тая в която няма халогенни елементи? Т.е. освен чисто технологично?
                      Чисто технологично е същата да, аз съм го казал:
                      nikolce написа:
                      Това е лампа с волфрамова жичка, която съдържа малки количества халогенен елемент (бром, йод, флуор...).
                      С което ти отговарям и на следващата твоя реплика:
                      jenshen73 написа:
                      И казваш, халогенната лампа не е с нажежаема жичка???
                      Вижда се какво точно съм казал , не ми слагай други думи в устата.
                      jenshen73 написа:
                      Та по твоята логика - защо и ксеноновата лампа да не е и халогенна? Кое пречи да се добави този рециклиращ волфрама елемент?
                      Логиката си е чисто твоя, ама теоритично може и да може да се добави халогенен елемент в ксенонова крушка, тъй като електродите са отново от волфрам. Не съм много сигурен обаче....
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Всичко това означава ли, че афтърмаркет прожектори, проектирани за ксенон, монтирани на фар с равно стъкло, с нормална температура на светлината (каквато е на фабричните), регулирани и т.н., ще са законни?Всичко беше коментирано вече, така че ми остава само да се присъединя към мнението, че т.нар. "ксенон" на стандартни рефлектори е безобразие. Панаирджийските, чакарашки цветове: синьо, теменужено и мурунджаво са за авто-изложение, а не за улицата. Нерегулираните, изпотените и мръсните отвътре фарове, както и изгорелите рефлектори са за спиране от движение. Също е хубаво да се помисли за задължително поставяне на релета на по-старите коли, това ще реши проблема с фарове тип "фас".А относно регулирането, което липсва при по-старите коли, вероятно при тях е съобразено при максимално натоварване отзад при правилно разпределение на товара, чертата на фаровете да се вдига до определено ниво, така че за "ксенона" трябва да важи фабричната настройка на въпросното ниво. Отблясъкът над тази черта при стандартният фар ще да е доста по-неприятен от липсващия отблясък при прожекторите. Е, основният сноп може да е малко по-дразнещ, ако си на бърчинка, а идващият насреща в ниското, но това не се решава и с настройка (ръчна), щото никой не кара с един пръст на врътката, за да щади колегите.Толкова ли е трудно да се стандартизират и лицензират продавачите на светлини? След като има за саламите "Стара планина" нека да има и "Нова светлина". Спират играчки за деца, щото били опасни, а за възрастни все не могат да измислят ред, камо ли да го прилагат... ПП - кога ще има акции "Анти-шкембе" в редиците на МВР? А акция "Ограмотяване"? Докато нивото на редовия полицай е "пъдар", винаги ще го има и редовия гражданин "Андрешко".
                        Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
                          ПП - кога ще има акции "Анти-шкембе" в редиците на МВР? А акция "Ограмотяване"?
                          Ако има такива акции, няма да остане МВР :D
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

nikolce написа:
                            jenshen73 написа:
                            Та по твоята логика - защо и ксеноновата лампа да не е и халогенна? Кое пречи да се добави този рециклиращ волфрама елемент?
                            Логиката си е чисто твоя, ама теоритично може и да може да се добави халогенен елемент в ксенонова крушка, тъй като електродите са отново от волфрам. Не съм много сигурен обаче....
                            Ксеноновата не е халогенна, защото за да работи й трябва друга среда, каквато явно халогенните газове не създават. И електродите не са свързани с жичка, а правят волтова дъга.И за "халогенните фарове" - такова понятие няма или, ако има, то означава, че са фарове, които светят с халогенни лампи. А така наречените "халогени" или "халогенки" на други места, са "допълнителни фарове за мъгла" или "допълнителни дълги светлини", които работят с халогенни крушки, но в по-старите си издания са били и с обикновени. А ако няма "халогенни лампи", значи няма и "неонови" и "луминисцентни", и "диодни"...

Коментар

DEYAN IYI написа:
                              Ксеноновата не е халогенна, защото за да работи й трябва друга среда, каквато явно халогенните газове не създават. И електродите не са свързани с жичка, а правят волтова дъга.
                              Прочети, БАВНО, и ВНИМАТЕЛНО, какво съм написал :
                              nikolce написа:
                              ...теоретично може и да може да се добави халогенен елемент в ксенонова крушка, тъй като електродите са отново от волфрам. Не съм много сигурен обаче....
                              Това "Не съм много сигурен...", е, че не съм сигурен че халогенен елемент може да се добави на ксенонова крушка!
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Николче, именно твоята позиция защитавам Чети внимателно!

Коментар

Working...
                                X