автоматичното регулиране няма нищо общо с насрещните автомобилитова са адаптивни светлини и се появиха скороавтоматичното регулиране е направено с цел да не оставя на водача възможноста да вдига или сваля фароветепо простата причина че ксенонът свети силно и ако натовари нещо в багажника и не ги свали ще заслепявакоето важи и за нормалните светлини, но това е друг въпрос
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Забраняват китайските ксенони
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не знам защо някои колеги тук се правят, че не разбират. Може би защото са си монтирали ксенон за 50 лв. и сега смятат, че иде края на света, ако трябва да го демонтират или узаконят чрез Технотест. Истината е, че по-голяма част от ксеноните заслепяват през нощта и са предпоставка за ПТП.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
kaci написа:dudulia написа:Нека да попитам тези които карат с нефабричен ксенон, колко от тях имат автоматично регулиране на фаровете,когато идва насрещен автомобил?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Sev написа:... Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е техническинеизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла; ...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Sev написа:ele написа:На базата на кой член от закона, в който пише, че в тъмната част на денонощите е забранено движението с нефабричен ксенон, ще го направят това?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
snake написа:Не знам защо някои колеги тук се правят, че не разбират. Може би защото са си монтирали ксенон за 50 лв. и сега смятат, че иде края на света, ако трябва да го демонтират или узаконят чрез Технотест. Истината е, че по-голяма част от ксеноните заслепяват през нощта и са предпоставка за ПТП.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
По тая логика на фара на бравото ,МОГА да си монтирам по две авто лампи Н4!!! Така ще имам огромна площ и на къси и на дълги, само дърпам лоста. Окабеляването е елементарно и адски лесно!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
dudulia написа:kaci написа:dudulia написа:Нека да попитам тези които карат с нефабричен ксенон, колко от тях имат автоматично регулиране на фаровете,когато идва насрещен автомобил?
Коментар
-
Аз все още не разбирам кои са предписаните светлини? Заводските? Ама на кой завод - на фиат, на рено? Конкретните за моя модел? А фабричните ксенони? Те не са халогенни крушки.Това значи, че кат трябва да знаят заводските предписания на всеки модел автомобил? А моделите където ксенона е опция? Задавам въпроси защото, ония с палките ще почнат със заяжданията...И да си просят парите...Пари не съм давал, няма и дам...Но искам да съм информиран и да знам, за кое съм прав и за кое - не.Ако според закона излезе, че не е законно да имам ксенон - свалям го.П.с - имам си лупи, и наистина ме дразнят рефлекторни фарове с ксенон.Имам ксенон, но съм дал още 200 лева за да не преча на другите в движението.А и другото, което се опитвам да разбера - кое по дялволите се води конструктивна промяна? Има ли някъде списък, който да казва кое е конструктивна промяна?Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Тая лампа с диодите мисля че е правена за дневни светлини. И пак си е леко незаконна.Виждал съм лада ( жигула с кръгли фарове ) с ксенон. Е няма такъв кошмар да си срещу него.Дано направят нещо по въпроса че си е кошмар нощем по между селски да ти излезе насреща такъв и да се налага да намаляш с 20 понеже не се виждат дупките от него.И каквото и да си говорим 80 % от афтърмаркет ксеноните заслепяват яко.Има оригинални ксенони и на фарове без лупи, но те нямат оребряване на стъклото което точно кара ксенона да свети в всички посокиhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
В България още не можем да се отървем от манталитета, че автомобилът е поле за развихряне на умения от типа "направи си сам". Не знам как е по Европа-та, аз не съм ходил никъде. Но ми се струва немислимо в цивилизована държава органите на реда да си затварят очите пред животозастрашаващи или неузаконени изменения по автомобила.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар