Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват китайските ксенони

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Най после че ми писна некви антики да ми вадят очите по пътищата и то най нагло да си карат, след като очевадно самите те виждат че заслепяват много?Ксенон, без лупа се спира от движение!

Коментар

На базата на кой член от закона, в който пише, че в тъмната част на денонощите е забранено движението с нефабричен ксенон, ще го направят това?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        На базата на кой член от закона, в който пише, че в тъмната част на денонощите е забранено движението с нефабричен ксенон, ще го направят това?
        Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е техническинеизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;...само не знам как се тълкуваи четирите ли трябва да са изпълнени, или само едно от условията
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          ele написа:
          Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е техническинеизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;...само не знам как се тълкуваи четирите ли трябва да са изпълнени, или само едно от условията
          А 4300К как по точно ще го познаеш,че е ксенон и ако баластите са ти под фаровете? В момента като спират се позовават на чл100.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:...2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност... И колегата да си оправи заглавието защото казвам за 2ри път,ч е оригиналния ксенон също е китайски
          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Само кьорав човек няма да различи ксенон от халоген, бил той и 4300К
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Само кьорав човек няма да различи ксенон от халоген, бил той и 4300К
              Е значи катаджията няма да може :D
              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Аз нямам нищо против да сваля ксенона и да си монтирам халогенни крушки, но да се съобщи от някоя КАТ "клечка" в ефир.Е*ати държавата дето сме, дай да спираме и да глобяваме и после .... всяко чудо за 10 дни.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

r51 написа:
                  Най после че ми писна некви антики да ми вадят очите по пътищата и то най нагло да си карат, след като очевадно самите те виждат че заслепяват много?Ксенон, без лупа се спира от движение!
                  Хейтиш си ей така на изуст. Има автомобили с оригинален заводски ксенон и фар без лупа, а с рефлектор.

Коментар

[quote="Sev"]
                    ele написа:
                    а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;
                    Кои точно са предписаните светлини?
                    Браво 1.6 16v 1996
                    Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Предполага се стандартна халогенна крушка.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Интересуваме конкретен закон или наредба някой да знае?
                        Браво 1.6 16v 1996
                        Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Въпреки "забраната" днес напук на сержантите и частниците дремещи по кварталните улици, ще си купя ксенон!Бравото ми е с ксенон вече повече от 6 години и не вярвам да съм заслепил или попречил на някой колега!

Коментар

svilens написа:
                            Sev написа:
                            а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;
                            Кои точно са предписаните светлини?
                            заводските естественохалогенна грушка, 55 вата
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                              ele написа:
                              и кой ще установи изменението? Катаджията, дето не може да си върже обувките ли? Защото аз имам документ, че светлините ми са проверени преди 20 дни и отговарят на всички изисквания- документа от ГТП. Той какъв документ има, че е техническо лице? Той е регулировчик и махач с палката, дотам.Може да установи единствено свети или не свети крушката
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Най-после едно разумно решение.Подкрепям забраната на нефабричен ксенон,така както въпросният е абсолютно забранен в Германия. Нека да попитам тези които карат с нефабричен ксенон, колко от тях имат автоматично регулиране на фаровете,когато идва насрещен автомобил? Ако ксеноните,които са монтирани имат подобно регулиране,нямам нищо против ксенона.
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X