Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват китайските ксенони

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

janyboy написа:
    DEYAN IYI написа:
    Това означава, че всички светлини, различни от заводските, са извън закона.Цвят, вероятно, е всичко различно от "бяло" и "жълто", защото това са стандартни изпълнения, значи на предни светлини не могат да се слагат червени, зелени, сини, виолетови, пембени..., а на стопа различно от "червено" и т.н.За рефлекторите и стъклата вече стана ясно - могат да се ползват с източниците на светлина, които се посочват от маркировката.
    И аз така го разбирам.
    А в кой правилник е описано кое е заводско - представете си поръчкова кола и как полицаите ще научат вс коли или колко тома трябва да е въпросния правилникКое е бяло и кое е жълто - бялото има най - много разновидности,а жълто като фаровете на жигулките, златно или 3000К или 4200К или 4800К или 5300К или жълто Ферари
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

janyboy написа:
      Jimy написа:
      janyboy написа:
      ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВАЧл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:1...12. по осветителната уредба:а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;б) светлините не са регулирани;в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините; ...
      И пак да питам: как определяте типа на осветлението за автомобила си? Какво означава тип или "на нищо отговарящ китайски стандарт" ... " Н1 " ?
      Ето така :Forward Illumination Lamp Function Markings: B Fog lamp C Low (dip) beam headlamp, tungsten filament R High (main) beam headlamp or driving lamp, tungsten filament CR Low/high (dip/main) beam headlamp, tungsten filament HC Low (dip) beam headlamp, halogen HR High (main) beam headlamp or driving lamp, halogen HCR Low/high (dip/main) beam headlamp, halogen DC Low (dip) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon) DR High (main) beam headlamp or driving lamp, gas discharge (HID Xenon) DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon) A Front position lamp ("parking lamp", "city light", "sidelight") RL Daytime Running Lamp ("DRL") PL Plastic lens (may occur with any of above markings)Колегата преди мен е показал нагледно означенията на фар Н4
      От всичко гореописано мога да заключа, че със същия успех могат и ТРЯБВА да глобяват всички притежатели на автомобили ВАЗ и Москвич, които вместо C, R или CR крушки (аз им викам "балонни") са си сложили халогенни (тип HC, HR или HCR). Нарушението е абсолютно същото, както ако вместо HC, HR или HCR сложиш DC, DR или DCR.Иначе си е чиста дискриминация.

Коментар

pablo_pz написа:
        Ако имаш път към Пазарджик звънни един телефон да направим експеримента дето го написах заедно и ако си прав ща черпа.....................С радиото не ми се спори ама грам.И тва за учебника за 7-ми клас дето го пишеш как да си го обяснявам-че съм неграмотен,тъп или какво?Не знам с какво си вадиш хляба ама се занимавам с авто жичкаджийство и ти е бедна фантазията колко ксенонови крушки са ми минали през ръцете + всичките патрулки на Пз-к са с ксенон правен от фирмата на мой приятел и лично съм помагал.На Астрите на полицията нали са им гладки стъклата и какво от това-с биташкия ксенон свети едно,с марката поставяна от моя приятел е съвсем друга бира.Разлика има и в балоните на крушките-при мърляка са едни,при тези други.Така че,не е нужно да ме учиш на пропуснатото в 7-ми клас,а да се позовем на тестовете,жалко е че нямам снимкови доказателства.И още един тест-на моето Типо качвах за проба марка Каиксен(тайвански ксенон),който оригинално се вгражда в Деу и още една камара марки от тея страни и тва дето ми го вреш в очите за разсейките можеш да го забравиш като цяло,цената на комплекта е към 350-400 кинта.Та тва е от моя скромен опит,пък ти си говори за физики и ала бала.И сега се сещам сигурно и какво ще последва,може би бан за некое време щото разбираш ли не съм взел ммнението на модератора за меродавно.Поздрави от Пазарджик.
        За това писание не може да се каже друго, освен:Много готина картинка, благодаря на Симеон, за което. Много е жалко, че е пълно с какви ли не "майстори", които си вадят хляба така и говорят небивалици като в горния ти пост. Не е лошо повечко "майстори" да четете автофорумите, може да научите много интересни неща. На твоето Типо си качвал ксенон за оригинално вграждане и нямало разсейки... Добре че си нямал апаратура да го измериш, че е щяло да ти стане лошо. Отивам да си направя салата от домати с колците. Поради липса на домати - ще ям само колците. Успех в бизнеса.

Коментар

Безсмъртний, не е дискриминация, щото на Ладата си турих 4 фабрични фара на Освар и минах от балонки на халогенки. Пише ли на тях, че са за халоген - пише, стандартни ли са за Лада - стандартни. Същото и за Фиатчето. До един момент ги произвеждат само балонки, после почват само халогенки. Всъщност може да се сложи халогенна лампа на рефлектор за балонна (има по-стари такива изпълнения за цокъл R2), но единственият проблем е, че изгаря покритието заради температурата, но пък двата типа лампи са толкова сходни, че няма катастрофични последици.Като някой иска, да си тури от същия модел инсталацията за ксенон, па да си сФирка Или афтърмаркет пиниз, ама не пиниз-кириз, а нещо, дето на него пише всичко, де требе, а тогава чак да му се зъбят катериците, пък нему да не дреме, ама ич
          Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Ами ако си туря LED ламби на стопове, габарити и мигачи (със съответните релета, че да не мигат бързо), пак ли ще ме гонят за подмяна типа на крушката?М?

Коментар

Immortal написа:
              Ами ако си туря LED ламби на стопове, габарити и мигачи (със съответните релета, че да не мигат бързо), пак ли ще ме гонят за подмяна типа на крушката?М?
              Я кажи какви са съответните релета, че от доста време точно това с леда ме яде. Щото е много тъпо да си мазна лед по 10 кинта/мигач и той да мига като аварирали аварийни. Защото освен да преправя изцяло идеологията - не намирам решение. Поне до момента.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

niko09 написа:
                janyboy написа:
                DEYAN IYI написа:
                Това означава, че всички светлини, различни от заводските, са извън закона.Цвят, вероятно, е всичко различно от "бяло" и "жълто", защото това са стандартни изпълнения, значи на предни светлини не могат да се слагат червени, зелени, сини, виолетови, пембени..., а на стопа различно от "червено" и т.н.За рефлекторите и стъклата вече стана ясно - могат да се ползват с източниците на светлина, които се посочват от маркировката.
                И аз така го разбирам.
                А в кой правилник е описано кое е заводско - представете си поръчкова кола и как полицаите ще научат вс коли или колко тома трябва да е въпросния правилникКое е бяло и кое е жълто - бялото има най - много разновидности,а жълто като фаровете на жигулките, златно или 3000К или 4200К или 4800К или 5300К или жълто Ферари
                Ей по тоя правилник: "изменени са ... предписаните светлини" Ако иска системата да те цака, ще те цака Една кука ще те закачи по подозрения, ще те прати при друга, за да провери, ако трябва и на технотест и, ако не си им симпатичен, при все че всичко ти е наред, ще те отрежат. :P Може да се провери всичко дали ти е фабрично или дали отговаря на някакви стандарти. Просто не са решили. Ако техническият преглед е като в Англия, а също и глобите, такива теми по 15 страници няма да има. В английското форумче на 126 е цяло събитие минаването на МОТ - годишният им преглед, една седмица преди това се пуска тема и се питат какво-що. Тука знаем как се минава... И още дълго ще е така.Жигулките с фасовете също могат да ги дерчат, а и трябва. Два нови фара са не повече от 35лв, 2 релета са 10 (ако нямат), суперски крушки са 35лв... Да речем, че за 50 кинта, ако те спрат от движение, все ще идеш да ги дадеш и да имаш на всичкото отгоре светлини. А ако не щеш, дялват те една хубава цифра, спират ти колата от движение, па си я карай така, ако щеш...За кучета и котки може, за свине майки не може!?!?!?!? :P
                Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

jenshen73 написа:
                  Immortal написа:
                  Я кажи какви са съответните релета, че от доста време точно това с леда ме яде. Щото е много тъпо да си мазна лед по 10 кинта/мигач и той да мига като аварирали аварийни. Защото освен да преправя изцяло идеологията - не намирам решение. Поне до момента.
                  По принцип се продават такива, ето ти примерно:http://shop.ml-racing.eu/category/10...=galleryАко не намериш, може и да си го преправиш, например така:http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=50969

Коментар

Ей по тоя правилник: "изменени са ... предписаните светлини" Чакам да ми цитираш чл и после пояснение кои са предписаните и от кого са предписани?
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

момчета не ви ли писна да пишете вече 15 страници и нищо интересно КАТ кат се решили ще ни цакат на тъпия полицаи колко искаш му разправяй че не заслепяваш ,той ако си е решил да се заяде и да ти напише акт нема да се спасиш Сори за спама
                      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

jenshen73 написа:
                        Immortal написа:
                        http://italauto-bg.net/forum/viewforum.php?f=18&sid=75012ee08dbdc529c5a7a561df0 4c208viewtopic.php?f=18&t=4804
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ми аз го разбирам по друг начин - кой е прав сЯ и защо вие да сте прави, а не аз?Тип - фара си е фар... има рефлектор/лупа направен за крушка и вътре си има крушка - какво му изменям?Цвят - кой и с какъв уред ще измери акуратно цвета на светлината от моя фар и с какви стойности на фабрично вградени фарове за модела ще го сравни?Да не говорим, че ако нямам пари да си сменя ксеноновата крушка на фабрично вградената ксенонова система, то пак ще трябва да ме глобяват.....ТЪП закон с още по-тъпо приложение.....

Коментар

За чии гявол се рънкате незнам...Ако излезе закон, махаме ксеноните, ако не излезе си караме ей тва е.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Тази година акция "Ксенон" догодина акция "спортен волан и рошави зарчета на огледалото"

Коментар

Както казва баща ми - "Всяко чудо за три дни, а най-голямото за девет".Кой ял, ял! Кой пил, пил! Останалото си го знаете!
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X