Трябва да можеш да го прекратиш с едномесечно предизвестие :D Най-вероятно е безсрочен с тази опция за прекратяване :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се откача сега от ЛАН интернета на ВИВАКОМ
Collapse
X
-
кола
Ми не са ми дали нищо щото те не знаеха за какво става на въпрос само си взеха 22 лв и това беше Първите първите 2 месеца си имах интернет и не съм имал проблем.Нали тази услуга е нова за тях и дори някой не знаят че имат и ЛАН мрежа ама събират парите .Сега от друго място ще търса № по който ме водят да видим какво е .Уж казват че ме уведомили май със SMS и те не са сигурни.продължениесега видях абонатния№ и наистина никой по обикновените офиси-магазини не знае нищо за Лан мрежата Гледа едно момче и ме прати в по централен офис някъде на Гурко .
Коментар
-
Ключар, ти ще да си от тия с "оптиката" на Виваком...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ЛАН
Ква "оптиката" това е кабел UTP 5 от преди 7-8 години . сега се убеждавам че повечето в магазините им говорят като роботи каквото им са казали да говорят това е .Малко служители могат да ти вникнат в проблема .Има едно момче на 5 те Коьшета само където каза тук не може да ти помогнем иди еди къде си .
Коментар
-
ele написа:rebel написа:Колега - пусни си друг лан, спри да им плащаш и те сами ще се откажат от теб Аман от монополисти!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:ele написа:rebel написа:Колега - пусни си друг лан, спри да им плащаш и те сами ще се откажат от теб Аман от монополисти!Steliyan's Life!
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Ами има нещо такова че са монополисти щото главните връзки между GSM операторите и другите по големи съобщителни фирми пак минават през БТКSteliyan's Life!
Коментар
-
хахахаха.....колега време ти е да си махнеш капачките от очите...БТК държи 95% от пазара с телекомуникации в България, останалите 5% се държат от алтернативни телекоми и VoIP доставчици, чийто разговори отново минават през трасетата на БТК. Ето ти пример - ако БТК и Спектър прекратят свързаността помежду си - повечето клиенти на БТК даже няма и да забележат, докато Спектър от своя страна, ще фалират.Ако оператора който ползваш нямаше свързаност с БТК, щеше ли да го ползваш?А GSM операторите никога не са минавали през системата на БТК, мобилната комуникация е съвсем друга бираPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:хахахаха.....колега време ти е да си махнеш капачките от очите...БТК държи 95% от пазара с телекомуникации в България, останалите 5% се държат от алтернативни телекоми и VoIP доставчици, чийто разговори отново минават през трасетата на БТК. Ето ти пример - ако БТК и Спектър прекратят свързаността помежду си - повечето клиенти на БТК даже няма и да забележат, докато Спектър от своя страна, ще фалират.Ако оператора който ползваш нямаше свързаност с БТК, щеше ли да го ползваш?А GSM операторите никога не са минавали през системата на БТК, мобилната комуникация е съвсем друга бираКод:Tracing route to globul.bg [85.118.192.33]over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1 2 <1 ms 1 ms <1 ms static-gw.bulsat.com [46.40.125.1] 3 10 ms 10 ms 10 ms jun-mx960.bg.bulsat.com [46.40.64.1] 4 11 ms 10 ms 10 ms bulsat-evolink.bg.bulsat.com [46.40.73.130] 5 10 ms 11 ms 10 ms 30.po1.ar1.sof2.evolink.net [85.14.2.71] 6 12 ms 12 ms 11 ms 82.119.90.90 7 14 ms 12 ms 15 ms [url]www.globul.bg[/url] [85.118.192.33]
Steliyan's Life!
Коментар
-
Ако е от 2004 г. договор, който дори да е бил двугодишен на Виваком, мисля, че всичките им договори след изтичане стават безсрочни и им дължиш само едно-месечно предизвестие преди да поискаш да те спрат. Поне аз имах от техния интернет план Хармония, който беше за 12 месеца, но ползвах като безсрочен след изтичането му - още около 7-8 месеца и чак тогава си го спрях без проблем.(единствено с неудобството, че чаках +1 месец и плащам и таксата по време на предизвестието, но поне не се подновява автоматично както Мтелските договори, а и то май вече има закон, който им забранява това автоматично подновяване). На Виваком не ми харесват скоростите на качване от 0,5 или 1 МБ/с най-вече защото докато ти реагира при сърфиране или сайта се бави или на когато пращаш нещо например през скайпа - получаващия се изнервя и те кара да му го умаляваш и т.н. ... неудобства.Ако е имало в стария договор някаква клауза за автоматично подновяване тогава вече трябва да се изрови тоя договор и да се види от кога е подновен - дали преди или след новите закони е започнат новия подновен период - защото ако е след влизане в сила на промените - тогава са длъжни до 1 месец да ти го прекратят.Така че си пусни предизвестието от офис на виваком, а те ако имат някакъв пресен договор сами ще ти покажат до кога е и защо не могат да ти приемат предизвестието!
Коментар
-
Ми идеално, значи е станал безсрочен още 2005-та година, и ние сме така но с кабелната телевизия в много квартали.А между другото инвестиционния фонд на който препродадоха БТК също я е обявил за продажба - казаха го по новините вчера.Просто "приет юни ЗЕС" им цитираш и ги питай дали знаят, че са длъжни да ти го спрат в срок до месец и си готов!http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...8_ti.1899.htmlслед изтичане на срока, той се преобразува в безсрочен при същите условия ... абонатът има право да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойки за товаRuseNEWS.eu написа:От 1 март 2011 г. "Виваком" премахва автоматичното подновяване на срочните договори при изтичането периода, за който са сключени от абонатите, съобщиха от дружеството в понеделник.Това ще важи както за бъдещите, така и за настоящите договори, сключени с клаузата за продължаване на контрактите. ... Отпадането на автоматичното подновяване на договорите с телекомите е заложени в поправки за закона за далекосъобщенията, които се очаква да бъдат приети до средата на годината. ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар