Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кофти случка........ Търся и малко помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кофти случка........ Търся и малко помощ

Привет колеги, от доста време не съм писал и е време да го направяно за съжаление по кофти повод.Та така прибирам се преди 2 вечери към вкъщи (трезвен и не употребил алкохол)Направи ми впечатление че колата носи на една страна, точно си мислех че ще трябвана следващия ден да ходя да гледам гуми и джанти И ...... буффффффффффна последния завой преди вкъщи колата тръгна рязко на обратната страна на навъртяния волан.Спирачки.... , бурдюр...... , голямо тряс и до дървото.Добре че беше късно през ноща и нямаше други коли.В резултат:Скъсан на 2 носачСмачкана биалетаКрив накрайникУнищожена джантаУнищожена гумаСмачкан калникКрив държач и болт на горния тампон на скоростите (изкривени от полуоската)Много страннно но и счупена букса на бобината - съответно ако не я държиш и колата не палиСпукана тръба на водната помпаЕто и няколко снимки: Това е за сега, като започна да сменям ще видим какво още ще излезе.Пускам тема в купува за следните части и ако някой има за продан ще е добре.Джанта (желязна) 14", Гуми 2бр 185/65/14, макферсон - за сега 1Колата е Ланча Делта 1.6 75к.с. - 1към1 с Типо/Темпра същия мотор + 1.4 75к.с.От Пловдив съм
    http://karate-bg.com
    Пътна помощ в София

Какъв беше носача?

Коментар

Какъв ти носач,това си е направо кашкавал,за съжаление.Радващо е,че не си пострадал .Успех с колата
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

добре,че си жив и здрав и няма други пострадали. Е*ати носача това алуминий ли е чугун ки е много шупли вътре бре малеее и като го гледам на места е бил напукан ужас.....Успех с ремонта!

Коментар

Носача колеги е оригиналния за първоначално вграждане на над 200к км. и с рециклиран шарнир.Като го свалих го поразгледах.Тампоните: и двата напукани и едниния тръгнал но може да се каже все още здрави.Няма шупли в носача а само така изглежда защото си е направо откъснат.
          Пътна помощ в София

Коментар

Ще видя какво ми е останало от Делтата, колега. Но беше двувратка, с раздути калници. Сигурен съм че имам калник, само не си спомням дали ляв или десен.Носачите със сигурност ги имам, но няма да станат, защото са от по-дългите, като на Марея и Браво ХГТ.Не са големи щетите, ще си я оправиш.

Коментар

Не е в носача вината а в шарнира.Колега тоя шарнир не го ли чу че тропа?Тва нали се сещаш с висока скорост ко щеше да стане?
              Bravo 1.2 16v
              Lancia Dedra 1.8 16v
              Suzuki GSXR250R

Коментар

http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...69избери си...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не е в носача вината а в шарнира. Колега тоя шарнир не го ли чу че тропа? Тва нали се сещаш с висока скорост ко щеше да стане?
                  Бъркаш се колега.Шарнира е здрав - вижда се и на снимката.И грам не тропаше иначе за сметка на това десния е заминал вече.Утре ще я правя пред блока - ако някой има мерак да мине за биричка, приемам гости.
                  Пътна помощ в София

Коментар

Funakoshi написа:
                    Не е в носача вината а в шарнира. Колега тоя шарнир не го ли чу че тропа? Тва нали се сещаш с висока скорост ко щеше да стане?
                    Бъркаш се колега.Шарнира е здрав - вижда се и на снимката.И грам не тропаше иначе за сметка на това десния е заминал вече.Утре ще я правя пред блока - ако някой има мерак да мине за биричка, приемам гости.
                    Абе да не се е измъкнал шарнира от макферсона?Носач не се чупи ей така
                    Bravo 1.2 16v
                    Lancia Dedra 1.8 16v
                    Suzuki GSXR250R

Коментар

шарнир, макферсон? Те нямат никаква допирна точка, камоли да се измъкват. Личи си ясно, че се е счупил направо носача- това е риска на летите елементи. Ако беше ламаринен носач като на лада едновреме, щеше да се къса като хартия. Имал съм такъв случай. В общи линии просто е до нямане на късмет и до умора на мат’р’яла
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        шарнир, макферсон? Те нямат никаква допирна точка, камоли да се измъкват. Личи си ясно, че се е счупил направо носача- това е риска на летите елементи. Ако беше ламаринен носач като на лада едновреме, щеше да се къса като хартия. Имал съм такъв случай. В общи линии просто е до нямане на късмет и до умора на мат’р’яла
                        Ко разправаш?Цялото предно окачване барабар с аморт.,пруж.,къси накрайници,носачи,шарнири,щанги и биалети се нарича окачване ТИП макферсон
                        Bravo 1.2 16v
                        Lancia Dedra 1.8 16v
                        Suzuki GSXR250R

Коментар

Това а и много други изделия не се леят а се коват-щамповат-заради едросерийното си производство.При тази операция се променя самата структура-кристална решетка-на стоманата или по-точно сплавта от която е изкована.Няма нито един инженер който би позволил монтаж на това място на лят детаил. :D Колегата е имал голям късмет.
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
                            Няма нито един инженер който би позволил монтаж на това място на лят детаил. :D Колегата е имал голям късмет.
                            Че те всички фиати, а и мнозинството от колите са с отляти носачи.И наистина интересно какъв зор е видял за да се сцепи така без да се е ударил в нещо.
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

И наистина интересно какъв зор е видял за да се сцепи така без да се е ударил в нещо.
                              Как да не се е ударил бе колега Нали по горе съм го написал - то си беше удар че даже се учудвам каксамо толкова малко неща са поломени.Шарнира не се е измъкнал от шенкела - там си беше че даже и с зор го извадих.Може би заради ъгъла на удара носача не се е изкривил а се е счупил.И малко нова информация по темата.Причината за спуканата гума и съответно за удара е умишлен срез на гумата.Набарам ли го тоя п...раст (...........пуууп..........пуууп......) здрав кокал няма да му оставя.
                              Пътна помощ в София

Коментар

Working...
                              X