Привет колеги, от доста време не съм писал и е време да го направяно за съжаление по кофти повод.Та така прибирам се преди 2 вечери към вкъщи (трезвен и не употребил алкохол)Направи ми впечатление че колата носи на една страна, точно си мислех че ще трябвана следващия ден да ходя да гледам гуми и джанти И ...... буффффффффффна последния завой преди вкъщи колата тръгна рязко на обратната страна на навъртяния волан.Спирачки.... , бурдюр...... , голямо тряс и до дървото.Добре че беше късно през ноща и нямаше други коли.В резултат:Скъсан на 2 носачСмачкана биалетаКрив накрайникУнищожена джантаУнищожена гумаСмачкан калникКрив държач и болт на горния тампон на скоростите (изкривени от полуоската)Много страннно но и счупена букса на бобината - съответно ако не я държиш и колата не палиСпукана тръба на водната помпаЕто и няколко снимки: Това е за сега, като започна да сменям ще видим какво още ще излезе.Пускам тема в купува за следните части и ако някой има за продан ще е добре.Джанта (желязна) 14", Гуми 2бр 185/65/14, макферсон - за сега 1Колата е Ланча Делта 1.6 75к.с. - 1към1 с Типо/Темпра същия мотор + 1.4 75к.с.От Пловдив съм
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кофти случка........ Търся и малко помощ
Collapse
X
-
Не е в носача вината а в шарнира. Колега тоя шарнир не го ли чу че тропа? Тва нали се сещаш с висока скорост ко щеше да стане?
Коментар
-
Funakoshi написа:Не е в носача вината а в шарнира. Колега тоя шарнир не го ли чу че тропа? Тва нали се сещаш с висока скорост ко щеше да стане?Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
шарнир, макферсон? Те нямат никаква допирна точка, камоли да се измъкват. Личи си ясно, че се е счупил направо носача- това е риска на летите елементи. Ако беше ламаринен носач като на лада едновреме, щеше да се къса като хартия. Имал съм такъв случай. В общи линии просто е до нямане на късмет и до умора на мат’р’ялаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:шарнир, макферсон? Те нямат никаква допирна точка, камоли да се измъкват. Личи си ясно, че се е счупил направо носача- това е риска на летите елементи. Ако беше ламаринен носач като на лада едновреме, щеше да се къса като хартия. Имал съм такъв случай. В общи линии просто е до нямане на късмет и до умора на мат’р’ялаBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Това а и много други изделия не се леят а се коват-щамповат-заради едросерийното си производство.При тази операция се променя самата структура-кристална решетка-на стоманата или по-точно сплавта от която е изкована.Няма нито един инженер който би позволил монтаж на това място на лят детаил. :D Колегата е имал голям късмет.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
кроко61 написа:Няма нито един инженер който би позволил монтаж на това място на лят детаил. :D Колегата е имал голям късмет.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
И наистина интересно какъв зор е видял за да се сцепи така без да се е ударил в нещо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар