Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

откраднат талон ГТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

откраднат талон ГТП

Здравейте,вчера ми разбиха колата и наред с други неща ми откраднаха документите - полица за застраховка ГО заедно с талона към нея, а също така и талона за ГТП. Някой знае ли дали биха ми издали дубликат на талона за ГТП в сервиза където минах на преглед или може би трябва да минавам на ново преглед? Ако ме спре полицай вероятно ще ми наложат глова за липсата на тези документи. За ГО не се притеснявам, тя и без това изтича днес. Подадох жалба в полицията и вероятно след 2 седмици ще ми издадат служебна бележка за откраднатите документи. Просто незнам какво да правя с този талон за прегледа - този месец ме прегледаха. Днес ще отида да питам в пункта дали ще ми направят дубликат.Моля за съвет.

Можеш, срещу 35 лева. Дубликат не се издава, трябва да минеш преглед. ГО ще ти я оправят в застрахователната компания
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

НАРЕДБА № 32 ОТ 5 АВГУСТ 1999 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВАВ сила от 01.09.1999 г.Издадена от Министерството на транспорта Обн. ДВ. бр.74 от 20 Август 1999г., доп. ДВ. бр.79 от 14 Септември 2001г., изм. ДВ. бр.32 от 8 Април 2003г., изм. ДВ. бр.52 от 24 Юни 2005г., попр. ДВ. бр.58 от 15 Юли 2005г., изм. ДВ. бр.41 от 19 Май 2006г., изм. ДВ. бр.12 от 6 Февруари 2007г.3) (Доп. - ДВ, бр. 52 от 2005 г.) Пътните превозни средства подлежат на нов преглед за проверка на техническата изправност при загубен, унищожен или откраднат знак или контролен талон за периодичен преглед за техническа изправност на ППС.

Коментар

Re: откраднат талон ГТП

mitakkk написа:
        Здравейте,вчера ми разбиха колата и наред с други неща ми откраднаха документите - полица за застраховка ГО заедно с талона към нея, а също така и талона за ГТП. Някой знае ли дали биха ми издали дубликат на талона за ГТП в сервиза където минах на преглед или може би трябва да минавам на ново преглед? Ако ме спре полицай вероятно ще ми наложат глова за липсата на тези документи. За ГО не се притеснявам, тя и без това изтича днес. Подадох жалба в полицията и вероятно след 2 седмици ще ми издадат служебна бележка за откраднатите документи. Просто незнам какво да правя с този талон за прегледа - този месец ме прегледаха. Днес ще отида да питам в пункта дали ще ми направят дубликат.Моля за съвет.
        Много ми е чудно ,че някои колеги като теб си държат документите във колата.Не ги дръжте бе хора толкова ли ви е трудно да си ги носите със вас.

Коментар

Re: откраднат талон ГТП

sota написа:
          mitakkk написа:
          Много ми е чудно ,че някои колеги като теб си държат документите във колата.Не ги дръжте бе хора толкова ли ви е трудно да си ги носите със вас.
          Книжката и малкия талон на колата свикнах да ги нося в мен заради каското, но от какъв зор да разнасям и талона за ГТП и ГО? Стоят си в колата, защото не служат за абсолютно нищо друго. Докато с книжката мога например да се легитимирам, което в моя случай е удобно, защото аз пък нямам навик да си нося с мен личната карта.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Защото ,като ти разбият колата дано не ти се случва и ще трябва да ги вадиш на ново.Спестяваш си просто разправии.

Коментар

Всичките си документи държа в мене,абсурд да ги държа в колата.Иначе е тъпо колегата да ходи да си прави на ново ГТП.Да не е виновен,че са му откраднали документите ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

И аз си държа ГО в колата, но не и талона за прегледа, който е достатъчно малък да го нося в портфейла с другите документи. ГО и да я вземат, няма да е проблем да издадат ново копие. На талона за предишния ми преглед ми бяха объркали номера на рамата, и се чудех какво ще обяснявам, ако при рутинна проверка някой бдителен милиционер беше забелязал. Предполагам, че в такъв случай се счита за невалиден, тоест все едно нямам преглед, и щеше да се наложи да участвам в корупционна практика :D
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

FEN TEMPRA BG написа:
                  НАРЕДБА № 32 ОТ 5 АВГУСТ 1999 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВАВ сила от 01.09.1999 г.Издадена от Министерството на транспорта Обн. ДВ. бр.74 от 20 Август 1999г., доп. ДВ. бр.79 от 14 Септември 2001г., изм. ДВ. бр.32 от 8 Април 2003г., изм. ДВ. бр.52 от 24 Юни 2005г., попр. ДВ. бр.58 от 15 Юли 2005г., изм. ДВ. бр.41 от 19 Май 2006г., изм. ДВ. бр.12 от 6 Февруари 2007г.3) (Доп. - ДВ, бр. 52 от 2005 г.) Пътните превозни средства подлежат на нов преглед за проверка на техническата изправност при загубен, унищожен или откраднат знак или контролен талон за периодичен преглед за техническа изправност на ППС.
                  Благодаря за информацията,но това защо да неможе да се издаде дубликат? Все пак имам знак за технически преглед на стъклото? Законодатели!Еми ще си мина колата на преглед - нямам избор.Аз пак ще си държа ГО и талончето в колата - немога да ги мъкна постоянно със себе си!

Коментар

mitakkk написа:
                    Благодаря за информацията,но това защо да неможе да се издаде дубликат? Все пак имам знак за технически преглед на стъклото? Законодатели!
                    Сори, dura lex, set lex. А тези дори не са законодатели, а изпълнителна власт - Министерство на транспорта, което издало този подзаконов нормативен акт !

Коментар

Princo написа:
                      Всичките си документи държа в мене,абсурд да ги държа в колата.Иначе е тъпо колегата да ходи да си прави на ново ГТП.Да не е виновен,че са му откраднали документите ...
                      Всъщност е виновен Дори и ще му напишат АКТ за което.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        Princo написа:
                        Всъщност е виновен Дори и ще му напишат АКТ за което.
                        Е значи дори и да си държа всички документи в портфейла и някой мангал примерно ми го открадне,пак съм виновен ? Ако е така,ба*ти и държавата мизерна ...
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo, опазването на документите е твоя грижа, а не на държавата. Същото е ако не си върнеш личен документ в срок на издателя му. Т.е. ако ти изтече книжката държавата ти позволява да се правиш на разсеян 3 месеца. След това АКТ. Аз нали платих такъв. Има логика, но ти е простено, младичък си Глей мацките и ... се старай тях да не губиш или фокуса по тях
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

хайде да не се правим, на всеки може да се случи да го оберат, дори да си носи документите в себе си! Така че застраховани няма. Тъпото е че от прегледа се издава цял протокол, който предполагам се изпраща в ДАИ или незнам къде и просто би трябвало да е възможно да се издаде дубликат на талона. Ако си загубиш гражданската отговорност нова ли трябва да правиш? Ако си загубиш талона на колата - нова ли трябва да си купиш? Ако си загубиш личната карта или свидетелството за раждане наново ли трябва да се родиш? Че то това значи, че ако си счупиш стъклото пак трябва да минеш наново преглед???Някой знае ли има ли комисия до която могат да се правят предложения от граждани за промяна на нормативната уредба? Бих пуснал едно предложение.

Коментар

За ОТКРАДНАТИ документи АКТ не се пише, за ЗАГУБЕНИ - Да. Иначе прегледа трябва да си го минеш наново, но опитай все пак с копието от протокола, което са ти дали от съответния пункт за ГТП. Но до колкото знам, самият талон има уникален номер, който съвпада с този, който ти се залепва на стъклото. И по тази логика - как ще намерят талон със същият номер? А нови 2 не вярвам да ти дадат, без да си платиш... Шибана държава
                              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Working...
                              X