Колеги, моля ви за съвет при избора ми на аспиратор. Търся единствено субективното ви мнение. Разгледал съм всичко в Търговската ни мрежа. Знам, кои са най-препоръчваните марки за такъв тип уреди. Близо 5 години бях с аспиратор на една марка, която последната година ме разочарова. Уредът, който ползвах у дома просто е направен така, че да изкара времето до гаранционния си период, а от там нататък - всеки ден да му е на късмет. Казвам това след многобрайните ми дисекции правени по него за последната календарна година...Е-еее. Вече не си заслужава правенето му...Взел съм по-кардинално решение - нов. И така: Става въпрос за филтрация на помещение от 35 м2 или 87,6 м3. Тоест, ако слушам "правилата" ( както го направих и преди): за да се пречисти въздуха в стаята - той трябва да бъде превъртян 10 пъти през машината за един час. Значи на мен ми трябва аспиратор от 760 до 1000 м3/час. Ценови диапазон - 350 до 600 лв. Толкова съм склонен да дам де. Искам и съвет за новите аспиратори с периметрална аспирация. Чел съм само за тях и ми е ясна "идеята" им, но ми трябва и повече инфо. Ако си заслужават бих отделил и още някой лев от сърцето си :D ..., но определено искам надеждна машина с що годе приличен дизайн.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за избор на аспиратор.
Collapse
X
-
Re: аспиратор
kluchar написа:Тава маи не е за обикновена кухня щом е толкова пари и трябва да е красив ли щото на такива модели /периметрална аспирация/нещо не ми се виждат много надеждни като се види самата конструкцияA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Re: аспиратор
ntodorov написа:kluchar написа:Тава маи не е за обикновена кухня щом е толкова пари и трябва да е красив ли щото на такива модели /периметрална аспирация/нещо не ми се виждат много надеждни като се види самата конструкция
Коментар
-
Да nai7. След допитване тук - там, подобно на твоя съвет и други ми препоръчаха Айко. Тази вечер ходих там и ми препоръчаха нещо, което и аз си бях харесал въпреки, че марката и уредите им не ми говореха нищо. Та тези уреди ми бяха сравнени, като Ауди сред Мерцедеса ( Фабер) и БМВ ( Бош) :D . ...Цитирам дословно, но се отбих в зората и се влюбих в нещо друго. Все пак вече съм почти сигурен в избора си. Това нещо ми хареса, като цена, качество и шум. Направиха ми пълно демо и ме вкараха в още един непредвидим харч. Сега ще поспя и утре влизам в боя. За да съм коректен към тези, които ми помогнаха ще поместя линкове на нещата, които ме развълнуваха. Считам, че никой няма да го приеме, като реклама, защото и аз не съм убеден в качествата им. Ще пиша за това след минимум 36 месеца. :D http://absorbatori.zavgrajdane.zora....ди-то...:D :http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=1118Ако някой има предубеждения - да пише. Ще ми е полезно. Ако трябва да робувам на марката си избрах това, но не ме грабва:http://absorbatori.zavgrajdane.zora....6/galeria.htmlA17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Да nai7. След допитване тук - там, подобно на твоя съвет и други ми препоръчаха Айко. Тази вечер ходих там и ми препоръчаха нещо, което и аз си бях харесал въпреки, че марката и уредите им не ми говореха нищо. Та тези уреди ми бяха сравнени, като Ауди сред Мерцедеса ( Фабер) и БМВ ( Бош) :D . ...Цитирам дословно, но се отбих в зората и се влюбих в нещо друго. Все пак вече съм почти сигурен в избора си. Това нещо ми хареса, като цена, качество и шум. Направиха ми пълно демо и ме вкараха в още един непредвидим харч. Сега ще поспя и утре влизам в боя. За да съм коректен към тези, които ми помогнаха ще поместя линкове на нещата, които ме развълнуваха. Считам, че никой няма да го приеме, като реклама, защото и аз не съм убеден в качествата им. Ще пиша за това след минимум 36 месеца. :D http://absorbatori.zavgrajdane.zora....ди-то...:D :http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=1118Ако някой има предубеждения - да пише. Ще ми е полезно. Ако трябва да робувам на марката си избрах това, но не ме грабва:http://absorbatori.zavgrajdane.zora....e_dvg_6545_ax/
Коментар
-
Аз може ли да поставя 1 въпрос?Това нещо какво е? Дето да филтрира и почиства въздуха в къщата или някаква изкилифенчена вентилация за в кухнята? Ако това чудо ще ми вади манджавия въздух навънка - изобщо не виждам, ама наистина не виждам що чини тази цена от 700лв. и нагоре над него. Мое мнение разбира се, но това си е цената на относително хубав неинверторен климатик. А и за да завърти и издуха в небето 1000 кубика въздух това чудо ще трябва доста добро проветрение на жилището и следователно - много загуба на топлина.Мое мнение, не искам НИКОЙ да ангажирам с него, ама верно ли за един модерно облицован вентилатор (турбинен (битурбо даже)) сте готови да платите такива пари???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Пари, като вестници :D ... Колеги и аз разсъждавах, като вас и за 6 години в жилището, което съм - смених два аспиратора. И в двата случая правих компромиси с цената ( явно за сметка на капацитет и качество) и никога не съм давал приоритет на това "смучещо" нещо...Е, наистина ми излезе ВЕЧЕ скъпо. Решил съм да се поправя. За кубатурата, която имам ми трябва аспирация от 750 до 900 м3/ч...Преди години, когато ме убеждаваха за това в магазина всичко ми изглеждаше Дрън-дрън, ама вече - йок. Да. Аспираторите са скъпи, но се убедих в предимствата им. Аз пари за лети джанти, мерцедес, супер - дупер ТВ и скъп GSM никога няма да дам, но виж за уреди, които ползвам ежедневно ( да не казвам ежеминутно) - не жаля. Приоритети разни. Що се касае за парите за тези "смукалки"...Ами не сте видяли "цени" за такива :D . У дома аспиратора работи почти нон стоп. Бях си сложил таймер, който да ми го включва за около 10 минути на час и правих циркулация на въздуха. Когато се прибираме у дома след работа- само проветряваме за 5-10 минути...и в жилището си никога не съм имал влага или кондез по джамове дори, като ново( около 25 м2 са джамовете ми в хола), а температурните загуби от тази вентилация се оправдаваха. Стелияне ти засегна един въпрос, който ме вълнуваше най-много. Тези машинки имат два режима на работа екстракция и аспирация. Съответно могат да извеждат въздуха през вентилацията или да го прекарват само през филтрите и да го върнат пак. Имат и режим "вентилация", който се основава на това, което го правих със старите си аспиратори и таймер, но в допълнение, че имат един още по-тих режим (не работен -150м3/ч -той ми липсваше )и в зависимост от кубатурата на стаята вентилират около 10 минути на час независимо дали спиш, онождаш или те няма у дома. Проблема на повечето жилища е вентилацията. За моето жилище, както и да го смятах една що годе прилична такава ми стъпва доста по-скъпо, а така или иначе и пари за аспиратор трябваше да дам. . Та с една дума тези "смукалки" ще ги ползвам и за вентилация и за аспирация в едно помещение, където изкарваме ежедневието си - гледаме ТВ, храним се, готвим, гости посрещаме, а портал ни дели до спалния кът, където се и любим :DПС: Стелияне, пари за отопляващ климатик у дома - вече никога. Писали сме мнооого в тази връзка.A17DTС/S
Коментар
-
Нейчо,бих те насочил и към тази система щом искаш свеж въздух у дома.Преди време ги бях разглеждал и мислех да си монтирам такава,но цената ме отказа.
Коментар
-
Аз се бях насочил към един модел на BOSCH, 800 кубика по DIN смучеше тая гад. Ама се отказахме заради цената - 600лв. беше, и е за пълно вграждане (не е телескопичен - 40см. е). Според мен, ти трябва вентилация, а не аспиратор, за такова голямо помещение. Шума от работата на толкова мощен аспиратор ще е доста.. неприятен (меко казано)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
аспиратор
За толкова пари виж и тезиhttp://www.kabora.net/bg/%D0%9A%D0%B...A%D1%82%D0%B8/ сигурно ще има много по голям ефект
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар