Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА или ПРОТИВ подмяната на хартиения филтър с К&N панеле

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sev написа:
    е ако искаш да го кара 100 години и да се скъса и да влязат абсолютно всички боклуци?
    Не искам да го кара 100 години. Просто може и за 5к км да се зацапа толкова, че да почне да пропуска доста боклуци.Представи си, че пиеш айрян със сламка и вътре има бучки (не е разбит добре) в един момент ти застава една бучка на сламката и я запушва, но ако засмучеш по силно и тя минава....... същото е при филтъра.

Коментар

jenshen73 написа:
      Моя филтър струва 8.90лв. Сменям го на 8000км. с чисто нов. До момента съм сменил 6 филтъра или цифром 53.40лв. След още 6 филтъра - ще съм стигнал пазарната цена на тоя K&N... Не хващам каква е точно идеята, но ... икономията ми се губи. Поне на мен. А и да четкам нещо, което изначално мога да изхвърла - съвсем не го разбирам.
      Е, тази сметка всеки може И ТРЯБВА да я направи сам за себе си - при теб не излиза, но при други излиза

Коментар

chaveto написа:
        Sev написа:
        е ако искаш да го кара 100 години и да се скъса и да влязат абсолютно всички боклуци?
        Не искам да го кара 100 години. Просто може и за 5к км да се зацапа толкова, че да почне да пропуска доста боклуци.Представи си, че пиеш айрян със сламка и вътре има бучки (не е разбит добре) в един момент ти застава една бучка на сламката и я запушва, но ако засмучеш по силно и тя минава....... същото е при филтъра.
        примерът не е правиленщом може да мине през сламката какво е значението дали е имало голямо парче на входа и или не?
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ето тази карта беше в кутията на филтъра и мисля, че обяснява доста от негативните мнения - то по сервизите и Фиат-ите не ги тачат много много. Днес го сложих и като покарам малко ще пиша.
          Прикачени файлове
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Примерът е такъв, че малките частици прах се лепят по маслото и в един момент запушват отвора, но тази прах не е едно цяло и може да се разбие на парченца. Отвора е затиснат, вакума се увелича и в един момент натрупаното на отвора преминава насила, не като едно цяло.На мотоциклета ми този филтър го дават да се пере на всеки 2к км и да се маже с разните му мазила.

Коментар

chaveto написа:
              Примерът е такъв, че малките частици прах се лепят по маслото и в един момент запушват отвора, но тази прах не е едно цяло и може да се разбие на парченца. Отвора е затиснат, вакума се увелича и в един момент натрупаното на отвора преминава насила, не като едно цяло.На мотоциклета ми този филтър го дават да се пере на всеки 2к км и да се маже с разните му мазила.
              С тая разлика, че там е дунапренов и няма нищо общо с K&N...
              FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
              Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

поради зацапан филтър, ще се създаде такова подналягане че да се случи това?няма да стане
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

кола

Аз имам оригинален Филтър за Пнутото и съм го слагал няколко пъти от преди 7 години карал съм го сигурно 3 години и не виждам разлика като е почистен и сложен от този с хартия .На бензин не се усеща много но на газ доста дали е мръсен или чист .
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

С тая разлика, че там е дунапренов и няма нищо общо с K&N...
                    Ти ако си виждам само дунапренови това не значи, че няма метални, хартиени........

Коментар

Можеш ли да снимаш твоя на моторетката и да го постнеш тук?

Коментар

K&N филтър за мотоциклет изглежда по същия начин (нямам предвид формата, а структурата), както и за автомобил

Коментар

Kuku написа:
                          K&N филтър за мотоциклет изглежда по същия начин (нямам предвид формата, а структурата), както и за автомобил
                          Той добре изглежда по-същия начин, ама аз искам снимка на филтъра на Малагути-то...

Коментар

Working...
                          X