Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА или ПРОТИВ подмяната на хартиения филтър с К&N панеле

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ЗА или ПРОТИВ подмяната на хартиения филтър с К&N панеле

Здравейте колеги,какво е мнението ви относно подмяната на хартиения въздушен филтър на колата с К&N панелен такъв. Все пак колата ми е 1.2, 65 к.с. - не очаквам дори конска сила отгоре , на мен и тези ми стигат . Просто очаквам да не купувам за в бъдеще повече възд. филтри за двигателя . Та така, филтъра съм го купил вече, ама сега един казва слагай, друг - абе ти луд ли си, за какво ти е ...?!Поздрави :D
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Категорично За, и въпреки че има и други качествени марки освен К+Н, трябва да се знае че такъв филтър иска подръжка, и то не само да го оклепаш с нещо мазно, и да го забиеш някъде из коша.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

За мен е безсмислено. Точно на този двигател много добре се усеща кога ти е мръсен филтъра... А с този...

Коментар

Филтъра е панелен и си пасва на мястото на стандартния, без никакви преправяния. А на самата опаковка и в упътването пише, че се мие и омаслява на всеки 50000 мили, и забележете - когато филтъра е мръсен, не означава, че не работи!!! Напротив, дори и мръсен пропускливостта му е еднаква добра като и на току що измит! Поради тази причина е нужно миенето на интервали от 50000 мили.
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Ти ся не чети кво са писали, ами ако си го сложиш го мии на 9 - 10к км......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Слагай K&N без да слушаш разбирачи!Филтъра се мие по често отколкото си мислиш или си прочел.

Коментар

Ако караш само в Елин Пелин може и да изкара 50к мили, но ако караш в София, няма да изкара и 5к км.

Коментар

Моя е K&N само,че е конусен слагай смело и аз съм ЗА,но моя го мия доста често понеже съм го извел на място,на което лесно се пълни с боклуци.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

че ако го мие на 10 000 км къде ще му излез сметката?целта е освен по-доброто чистене, да има и икономическа изгодаа консумативите не са евтини...още нещо - колкото е по-мръсен филтърът - толкова по-добре чисти
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                    че ако го мие на 10 000 км къде ще му излез сметката?целта е освен по-доброто чистене, да има и икономическа изгода
                    Тва влиза в графа "Тунинг" а човек нахлуе ли в тая графа, забравя за икономическата изгода.....
                    Sev написа:
                    ...още нещо - колкото е по-мръсен филтърът - толкова по-добре чисти
                    Защо?
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

колегата не мисля че го взима за тунинг на 65 магарета взима го за да го сложи и да не сменя скоропо втория въпрос:откъде ще мине мръсотията?колкото повече се запушат "отворите", толкова по-малки частици успяват да преминат

Коментар

Sev написа:
                        колегата не мисля че го взима за тунинг на 65 магарета взима го за да го сложи и да не сменя скоропо втория въпрос:откъде ще мине мръсотията?колкото повече се запушат "отворите", толкова по-малки частици успяват да преминат
                        Това не важи ли за всеки замърсен филтър?
                        Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

Sev написа:
                          по втория въпрос:откъде ще мине мръсотията?колкото повече се запушат "отворите", толкова по-малки частици успяват да преминат
                          Стига бе....... :D :D :D :D :D :D
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            Стига бе....... :D :D :D :D :D :D
                            Не започвай спор с човек незапознат с принципа на работа на определено нещо

Коментар

за всеки важиможе да изглежда комично, но е истина :D говоря за качество на пречистване и за нищо другоима и отрицателни последствия в следствие на пада на наляганено чистенето е по-добро

Коментар

Working...
                              X