Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето как ни заблуждават в големите вериги

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Абе някой има ли информация на какъв принцип бачкат тия вериги с доставчиците си - примерно аз правя луканка, давам я на кауфланд да я продава - те веднага ли ми я плащат, или след като се продаде определено количество, гледат колко се е продало или как точно......?????
    Специално тази верига приема стоката след като са дали заявка.Приема на стоката става само в централния им склад в Трилистник (малко преди Пловдив).Те си я разпределят по веригите си.Плащането на стоката го правят 20 дни след усчетоводяването на фактурата.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      Абе някой има ли информация на какъв принцип бачкат тия вериги с доставчиците си - примерно аз правя луканка, давам я на кауфланд да я продава - те веднага ли ми я плащат, или след като се продаде определено количество, гледат колко се е продало или как точно......?????
      Потърси из нета как реват доставчиците на такива големи вериги, ако може да им се вярва, клатят ги зловещо и /уж, а може и наистина/ ги докарват до фалит.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

popara801 написа:
        ФЕРАРИСТ написа:
        Специално тази верига приема стоката след като са дали заявка.Приема на стоката става само в централния им склад в Трилистник (малко преди Пловдив).Те си я разпределят по веригите си.Плащането на стоката го правят 20 дни след усчетоводяването на фактурата.
        Ако това е истина, значи ако влизайки в Кауфланд повредя опаковките на 3-4 продукта и ги направя непродаваеми няма да го издухат производителите, а Кауфланд щото вече тва е платено на производителя........Тва ми беше идеята за да питам......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Всъщност нещата не са точно така - няма такова нещо, като дата на осчетоводяване. Има една дата и това е датата на издаване на фактурата.А доставчиците никой не ги кара, ако не им отърват условията на големите вериги, да продават на тях. истината обаче е, че стоката на най-ревящите от тях е толкова ниско качество, че едва ли могат да я пласират някъде другаде. От почти 2 години не купувам пушени меса и салами и преди 2 дни реших да си купя пушен свински врат на известна марка. На тоя пушен врат му се насладиха котенцата, защото беше толкова жилав, че не можеше да се яде. От година сама си правя хляб, но поради липсата на ток и спирането през 1-2 часа покрай бурята си купих хляб, и то от по-скъпия, който директно замина за коша, защото за нищо не ставаше - беше твърд, все едно произведен преди седмица, дори и кучето не го подуши. Така че не ги съжалявайте много производителите.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
            popara801 написа:
            ФЕРАРИСТ написа:
            Ако това е истина, значи ако влизайки в Кауфланд повредя опаковките на 3-4 продукта и ги направя непродаваеми няма да го издухат производителите, а Кауфланд щото вече тва е платено на производителя........Тва ми беше идеята за да питам......
            Абе в крайна сметка ти си клиент.Не те интересува много много кой ще го издуха.Важното е вятър да става.Те ще се оправят някак.
            FIAT BRAVO 1.6
            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Е интересува ме бре, аз съм "принципен" мръсник, и не искам производителя да го отнася в случая, щото къвто ще да е той, в случая КФЛНД са мърсолите......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ele написа:
                ...От година сама си правя хляб...
                Tова и на мен ми се върти в главата, че все по-трудно се справям с килата, я сподели опит каква машинка за печене, какво брашно, е такива, полезни и за други, които искат да знаят какъв хляб ядат

Коментар

Plastex написа:
                  ele написа:
                  ...От година сама си правя хляб...
                  Tова и на мен ми се върти в главата, че все по-трудно се справям с килата, я сподели опит каква машинка за печене, какво брашно, е такива, полезни и за други, които искат да знаят какъв хляб ядат
                  Машинката е обикновена, Аляска, и я купих случайно на примоция за 60 лева. Справя се добре, не мога да сравня с по-скъпите, защото не съм пробвала, но съм доволна от тази. Майка ми също е доволна, а тя прави по един хляб всеки ден от една година насам. От всяко брашно на пазара хляб не става, най-доброто е от софия мел в тъмно синя опаковка. И в светло синята става, но не бухва толкова добре. Евтините брашна не стават. Не съм ползвала специалните за машина, защото имат подобрители, поне тези, които съм гледала. Моят съвет е да си купиш без да мислиш - хлябът е много по-вкусен и се наяждаш с много по-малко. Направо ще преоткриеш препечените филийки Да не говорим, че за час и половина имаш тесто за пица или за мекици Прави и кекс, сладко.... не познавам хора, които да са съжалявали от покупката си. Иначе хлябът излиза на същата цена, като в магазина.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Е интересува ме бре, аз съм "принципен" мръсник, и не искам производителя да го отнася в случая, щото къвто ще да е той, в случая КФЛНД са мърсолите......
                    Производителите и те са едни алхимици , брат ...Никого не жаля . Като Еле мисля и аз машина за хляб да закупя...С меса и млека няма как да се справя , но поне насъщният да спретвам сам , ще е добре
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Ето как ни заблуждават в големите вериги

Румен_Хинчев написа:
                      С меса и млека няма как да се справя , но поне насъщният да спретвам сам , ще е добре
                      Още едно предимство да живееш на село.

Коментар

ele написа:
                        ...Машинката е обикновена, Аляска, и я купих случайно на примоция за 60 лева.
                        Благодаря за поясненията, хубав съвет. Като нищо ще се науча да си пека хляб и аз... Макар за сега да мога да готвя само варени яйца, с това имам желание да се заема и наистина ще се заема. Само забравих да питам колко време отнема?

Коментар

И аз натам съм се запътил ( на двата предни поста едновременно отговарям ).
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Изчетох темата.Нищо ново.В кауфланд Ботевград ми се случи и на мен същото преди време.На етикета (кашкавал) пишеше едно,а на касовата друго.Върнах се и забелязах,че под стоката имаше по висока цена.Просто не бях видял.п.п.Подписа на еlе ме разби
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Информацията на тая бележка със сигурност е подвеждаща и е направена съзнателно така.Първо, вярно е че пише лв/кг което е истинската цена. Обаче е с малки букви. Също със цел подвеждане на клиента.Второ, никъде не пише препоръчителна цена - има някаква дума "препорър" което не е препоръчителна цена и не е цената която клиентът трябва да заплати и на която ще закупи стоката. Тази подвеждаща информация няма място в бележката.Трето, с големи букви над подвеждащата цена е написано "ц е н а" което цели да подведе клиента че това е цената която трябва да заплати.Целият етикет е измислен със цел да бъде подведен клиентът че ще заплати по-ниската цена с най-големия шрифт.Много е жалко че такава голяма верига и се налага да прилага селски хитрини за да измъква с нетърговски методи стотинките на клиентите си.Освен това е груба проява на неуважение към клиентите.
                              Bravo 1.6 / 16

Коментар

Plastex написа:
                                ele написа:
                                ...Машинката е обикновена, Аляска, и я купих случайно на примоция за 60 лева.
                                Благодаря за поясненията, хубав съвет. Като нищо ще се науча да си пека хляб и аз... Макар за сега да мога да готвя само варени яйца, с това имам желание да се заема и наистина ще се заема. Само забравих да питам колко време отнема?
                                Не е голяма философия - слагаш всичко вътре и то само се бърка и пече. Точно отнема 2.53 за малък 700 грама и 3 часа за голям 900 грама. Относно темата, съгласна съм с Riki888.

Коментар

Working...
                                X