ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кола с мека возия?
Collapse
X
-
Явор Митев
Сумата му и коли смених...и стари и нови. Та от опит да споделя - Ланча Капа...няма такъв автомобил от към возия. Това беше най-комфортната кола, която някога съм карал в живота си. Поздрави и успех в решението и покупката...
Коментар
-
u_bo
големи глупости ма писани по темата,не виждам кой може да каже, че А4 има мека возия ?!?!?!Ако го сравниш с Пунто или с Браво - може да се качже че вози по-меко,но сравниш ли го с Ксантия или Омега - А4 си е каруца във возията.за капата - не мога да кажа защото нямам преки впечатления, но с Ксантия с активно окачване или с Омега с нейното независимо окачване и отзад и маслени тампони отпред, може да се сравнява само E или дори S класата- но парите при Мерц-а са други.
Коментар
-
Никой не спомена Октавия. Карал съм няколко пъти комби от първото поколение 1,9 TDI - 119 коня. Според мен вози много по-меко от Мареа. Стегнато, но не твърдо. А и много по-безшумно.Нещо такова - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...179&f1=details
Коментар
-
HLX написа:Никой не спомена Октавия. Карал съм няколко пъти комби от първото поколение 1,9 TDI - 119 коня. Според мен вози много по-меко от Мареа. Стегнато, но не твърдо. А и много по-безшумно.Нещо такова - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...179&f1=details
Коментар
-
Дидо, най-меко ме возеше старият ми, вече издъхнал Опел кадет, при това - преди да му сменя амортисьорите. Общо взето - изправните коли, които "возят меко" са или легенда или им е толкова усложнено окачването, че портфейла като чуе сумата за ремонта се разплаква.Митове и блъфове са това за бюджетни коли, които "возят" меко. Най-меко и "неусетно" ме возеше един Mercedes GL550, но определено не струва 3000лв., а сигурно само 1 амортисьор му е на тая цена.Кола, която е с изправно окачване - амортисьори, носачи, пружини - няма как да вози меко. Не и в нашият клас кола. Комбитата по традиция возят по-плавно. Но общо взето - от евтините дрънгели - най-плавно возят Френските такива. И авера като иде в сервиза да прави предница - плаче, всеки път. Купил си е 2 коли с ремонтите.Ама както някой каза преди много време - кеф се гасял с пари...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:HLX написа:Никой не спомена Октавия. Карал съм няколко пъти комби от първото поколение 1,9 TDI - 119 коня. Според мен вози много по-меко от Мареа. Стегнато, но не твърдо. А и много по-безшумно.Нещо такова - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...179&f1=detailsF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Като човек ,който е карал Пежо мога смело да кажа ,че това е автомобил с несравнимо "меко возене"! Колите бяха 309, т.е. от класа на Браво и Брава. Ситроен Ксара / това е вече от класа на Марея/ е с аналогично окачване ,като на Пежо а именно с торсьони. Даже когато карах моята кола се чудех как може да се втвърди този торсьон?!Тогава в средите на Пежо се говореше,че ако човек не може да си купи Мерцедес си купува Пежо, точно заради окачването !Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Immortal написа:Тъй като на моя пост не обърнахте внимание, пак да подхвърля:ЗА бюджета който има колегата, единствения вариант за хубава возия е ЛАНЧА КАПА.
Коментар
-
Sev написа:какво разбирате под меко?да се люшка плавно?или окачването да обира неравностите максимално?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:А какво значи да обира неравностите максимално добре и каква е разликата с плавното минаване през неравности? Под меко возене аз разбирам две неща: - Като мина през дупка, това да става по начин, различен от каруца - да не е придружено с трясък и усещания, подобни на нокдаун.- Да вози плавно, както возеха например едно време волгите.
Коментар
-
Аз те разбрах, но е трудно да се направи разлика. Това си е чисто субективно усещане. Няма как колата да мине меко през неравност без никакво вертикално люшкане. На мен в комфортните, големи коли ми става лошо, защото возят меко и се клатят като лодки. И не става дума за някакви изгърбени от каране трошки, а за съвременни, съвсем изправни лимузини. Почитател съм на малко по-твърдата возия. Но не и на тази, от която могат да ти изпадат пломбите.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар