Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола с мека возия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

притеснява ме задното на това бмв, щото не веднъж съм дърпал с фиата такива БеЕмВенца, че съм и бутал... бая си понатежава

Коментар

Нещо за Алфа 156 2.4ЖТД да кажете като возия, дали е като на либрата?

Коментар

tyson написа:
        Тези Мондеота как возят сравнено с Либрата? Да добия представа само ... ?
        В общи линии същото. Мондео МК3 е коренно различен хафтомобил от МК2. И в добрия и лошия смисъл, поддръжката му е доста по-сериозна, а дизела звучи добре ако е 130 коньовия, ама пък имат едни части, едни дюзи /сериен дефект/... Бензинките пък не понасят газта, което обезсмисля лично за мен бензинов автомобил. БМВ или мергел ама само 4х4 или ако пътуваш зимата само в града. Сигурно феновете на задното ще наскачат как вече имало системи, различни от чувала цимент в багажника, как гумите ала-бала ама накрая стигаме пак до едно- мини 1 път на сняг/лед Бургас -Сф със задно, мини го и с предно и ще като слезеш от задното ще си смачкан от умора, дори да си издрапал.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

От 2000 година, дори от 1996 година колите взеха да ги правят с все по-твърдо окачване. Преди години имах Форд Скорпио. Просто няма такава возия. Собственик на Пежо 405, който съм возил, се хвана за главата след като видя как вози. Думите му бяха - "И аз до сега си мислех, че Пежо има най-добрата возия." Във Видин имаше една улица в ужасно състояние. Дупки като след бомбандировка, но колата си минаваше с 90-100 като по терлички. След като гледах един филм за производството на Ролс Ройс и установих, че окачването е същото, разбрах защо возията е толкова добра. Продобно е окачването на някой модели VW. Мондео МК1 и МК2 имат по-добра возия от по-новите модели. Най-новия модел Мондео не вози лошо, но се усеща една стегнатост. Няма го това усещане, че си в лодка, но за сметка на това е много стабилно в завоите. Дизеловите двигатели обаче са на Пежо!Задното предаване не е проблем, особено ако го овладееш както се полага. Да не забравяме, че повечето са с блокаж на диференциала - върти и двете гуми при повече газ. Съветът ми е да минеш по сервизите и да огледаш предното и задното окачване на марките към които си се насочил. Колкото е по-просто, толкова е по-надеждно.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

За мека возия до парите които си решил да похарчиш има един много хубав змей - Volvo V70. Татко има такова 97-а година направо е удоволствие да се кара кораба. Няма павета, легнали полицай, дупки и прочие. Комфорта вътре е на високо ниво, удобен салон, екстри да искаш и прочие. Тропане на пласмаси и скърцания няма да чуеш никога от колата. Ако си улегнал шофьор и няма да се състезаваш с него - мотора 2.0 (124коня) е за теб. Ако ти трябва динамика има и турбо версии. П.п. Освен купето имам и френска кола, майка ми и брат ми също имат френски коли. За возията им няма да изпадам в подробности но мисля, че Пежо-Ситроен трудно може да ги бие някой по мека возия.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

за Мондео МК3 не бих казал че вози комфортноособено за размерите си
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Към колегата пуснал темата :Колега спомена, че бюджетът ти е 3-4000 лв. и евтина подръжка.Аз карам алфа 156 2.4 jtd и колкото и да ме кефи колата от към всичко-возия,динамика и агресия подръжката си е скъпичка.Пък закупуването на читъв 2.4 почва от 3500 лв. нагоре.Бих ти препоръчал Опел Омега.За мен това е колата мечта от към цена, пълен комфорт за водач и пътници, разход и подръжка.Погледни бензиновите агрегати до 2.0 кубика Останалите над 2.0 горят масло гори повече...много повече.......и не ти е нужно чак толкова енергия според мен в омегата никога няма да ти липсва място, никога няма да ти е тясно когато караш, евтина подръжка и задно предаване........както ти си прецениш.Татко имаше Омега 92. г. пак със заедно и никога не е закъсвал зимата.караше се колата предимно извънградско около 3-4 г.Поздрави и успех с търсенето.
                предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
                Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Омега-та наистина е интересно предложение. Братовчед ми дълго време караше такава служебна. Двигател 2.4 бензин, София - Пазарджик по магистралата, при средна скорост около 120-130 - разход около 7.5/100 по бордовия компютър, ако щете вярвайте. Сега вече струват смешни пари, ама колко читави са останали?
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Опел астра Г седан или комби: в зависимост от екстрите и състоянието цените са в диапазона 4000-6000 лв. Някои от изпълненията са наистина луксозни: с плюшена тапицерия, хромирани дръжки, качествена музика и т.н. Вози изключително меко! В началото като взех моята, мислех че нещо не е наред. Дори ходих да тествам амортисьорите, защото не бях свикнал на такава мека и плавна возия. А кола с толкова голямо вътрешно пространство от този клас, аз поне не съм виждал. Здрава, дуракоустойчива, части бол - включително и по моргите, цени народни. С компактните си размери и приличен багажник е подходяща както за града, така и за дълъг път.Цък!Който не вярва на написаното, да дойде да се повози .
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                      Опел астра Г седан или комби: в зависимост от екстрите и състоянието цените са в диапазона 4000-6000 лв. Някои от изпълненията са наистина луксозни: с плюшена тапицерия, хромирани дръжки, качествена музика и т.н. Вози изключително меко! В началото като взех моята, мислех че нещо не е наред. Дори ходих да тествам амортисьорите, защото не бях свикнал на такава мека и плавна возия. А кола с толкова голямо вътрешно пространство от този клас, аз поне не съм виждал. Здрава, дуракоустойчива, части бол - включително и по моргите, цени народни. С компактните си размери и приличен багажник е подходяща както за града, така и за дълъг път.Цък!Който не вярва на написаното, да дойде да се повози .
                      колега твоята астра наистина е Г обаче не е ли след 2003 г......до колкото гледам лифта и интериора според мен си е баш 2002 ако не и след 2003 г.Щом смяташм, че може да се намери читава такава за 4000-6000 лв. аз идвам и купувам твоята за 6000 съгласен ли си ? Не за друго ами щото астри като твоята нов внос почват от 7000 лв.нагоре и цената която й даваш 4-6 000 ми се струва трудно да се намери като твоята.Инъче наистина подкрепям, че Астрата си е лукс и вози меко, не скърцат пластмасите и носи много на бой.Поздрави.
                      предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
                      Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Моята е юли 2004 г. Честно казано не съм се заглеждал дали визуално се различава от малко по-старите. Но наистина като цени най-често се предлагат около и малко над 5000 лв., като могат да се намерят и по-евтини. Моята съм я оценил на 6500 лв. . Тези, които започват от цени 7000 лв. за нов внос, мисля че са следващата модификация - Astra H.И още един плюс на Астра Г: поне 10 от предлаганите двигатели са около и под 74 KW, т.е. ниския данък.Към автора на темата - виж тази обява: http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=88810Мисля, че си струва парите, а и продавачът е готов на всякакви пазарлъци - например без комплекта 16-ки гуми и джанти.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Dimo_J написа:
                          Другия ми брат има мондео 99’ и за 1 година му изгнига веждите.Иначе 1.8 115к.с. е добре Харесва ми как вози, ама ако тръгне така да ми гние...За това за МК3 си мисля ако ще е мондео.А пасатите нещо много масови станаха.Либричката ми е по насърце с 2.4 ЖТД
                          +1 .Купих на приятел Мондео 97г 1.8 ТД от пазара в Димитровград 2009г.Докато чупя джамбазина 500лв ми се е.а мамата да залягам и да търся дефекти отвсякъде,за да го изцедя максимално.В крайна сметка понеже ми се отдава говоренето,пазарлъците и техническата част го чупихме 600 лв надолу.Мондеото беше току-що прясно докарано от гр Линц-Австрия.Предните дискове бяха толкова ръждясали,че като ги чукна с пръст през джантата падаше парчета от тях .Задните барабани бяха същата работа,а цилиндърчетата и механизма за ръчната бяха блокирали.Ауспусите бяха на места изгнили,но си личи,че бяха сменяни скоро.Двете задни вежди бяха набъбнали тогава,а и сега са горе-долу така след две години.Общо взето де е пръскала гадната Австрийска луга всичко е леш и няма прошка.Сега май вече по-малко се карат коли от Австрия и Германия,за сметка на колите от Ботуша,които не гният,но по двигателите и ходовата част не всичко е както трябва и ако не знаеш къде да гледаш при покупката,ще се бръкнеш в джоба по-нататък.Аз продадох моя Фиат и засега карам едно Ситроенче ЗХ подарено ми от братовчеда,но цялото изгнило и на точно 20 години.Въпреки,че отзад е на торсион,който малко преди това му е сменял лагери Ситроенчето чука и блъска отзад все едно чукаш с 5-килограмов чук по задния мост .От блъскането ли,не мога да определя дали то вози по-добре или Мареа-та,но все пак Мареа-та е по-голям клас автомобил и междуосието и е доста по-голямо от на Ситроенчето.Иначе Рено Лагуна 1.8 бензин (на газ де) е засега лимузината дето ме кефи на този етап,най-малкото заради данъка :D
                          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Ситроен ХМ или както казва Emzo - C5.

Коментар

и при мен возията на фиата изобщо неми харесва дупки легнали полицаи ако мина по барзо имам чувството, че ще остана без джанти по окачването нищо несам правил от както съм я купил 1,5 г и на сервиз съм ходил нямах нищо за смяна и си возеше по стегнато, но сега след толкова малко време и пазене от моя страна вече започна да хлопа повече гумите са ми на 195/50 може и от тях също да допринася за тази возия
                              Fiat Bravo TD100

Коментар

Mystikal написа:
                                и при мен возията на фиата изобщо неми харесва дупки легнали полицаи ако мина по барзо имам чувството, че ще остана без джанти по окачването нищо несам правил от както съм я купил 1,5 г и на сервиз съм ходил нямах нищо за смяна и си возеше по стегнато, но сега след толкова малко време и пазене от моя страна вече започна да хлопа повече гумите са ми на 195/50 може и от тях също да допринася за тази возия
                                Печелиш награда за най-дълго изречение във форума.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X