Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола с мека возия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кола с мека возия?

Колеги, мисля да сменяма фиатката след зимата и съм се ориентирал към малко по-комфортна кола.Изискванията ми са само да вози мекичко и да не е с много скъпа поддръжка.Не държа на марки, но гледам да заобикалям френските.Какво бихте ми препоръчали като Марка/модел.Надявам се за отговори от хора, които имат богат опит с колите.

Citroen C5 от старите със сферите.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

и ако може да е до към 3-4000лв

Коментар

какъв ти е фиата?
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Брава 1.9тд100

Коментар

От фиат на каквото и да се качиш, все по-меко ще те вози Това в кръга на шегата. Препоръчвам ти BMW след 5-та серия - това е най-комфортната кола, на която съм се качвала, а поддръжката на по-старите модели не е много скъпа. Мондеото също вози доста комфортно и може да се намери на доста прилична цена с много екстри, с първоначалния ремонт може към 4000 да ти излезе общо. Ситроен със сферите не ти препоръчва, щото ако трябва да го правиш, ще ти се отели вола. Иначе наистина са комфортни коли и доста се чудех преди 2 години, като търсех комфортна кола, но като видях цените за поправка - отказах се. Мога да ти препоръчам и лагуна, но няма да я хваля много, щото избягваш френско. С две думи - колкото по-висок клас е колата, толкова по-комфортна е.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ако е брава, возията си е повече от добра и съм сигурен, че ще ти липсва ако я замениш с по-мека. Като се качих да карам една астра комби, след 5 км ми се догади от постоянното люлеене.До сега никой не се е оплакал от Либрите. Що не търсиш Либра?
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

френските са ясни, че май возят най-добре, ксантия също може. Иначе Пасат Б5 /скъпото окачване/, А4 или А6, Капа, Либра има поносима возия... Рено Лагуна
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Либрата и алфа 166 ги имам като резервен вариант.Незнам тея по новичките Мондеота дали не гният като старите и като опелите...?За астра изобщо не ща да си помислям.Мога да се замисля за омега, ама при мисълта за цените на частите ми се отщява.А и брат ми имаше Омега с БМВ мотора и му побеляха косите за 2 години.

Коментар

Dimo_J написа:
                    Либрата и алфа 166 ги имам като резервен вариант.Незнам тея по новичките Мондеота дали не гният като старите и като опелите...?За астра изобщо не ща да си помислям.Мога да се замисля за омега, ама при мисълта за цените на частите ми се отщява.А и брат ми имаше Омега с БМВ мотора и му побеляха косите за 2 години.
                    Омега ама тва задно зимата... Либрата не вози зле, след Брава ще ти допадне, но продължавам да твърдя, че пасата има по -добра возия /преди година пуснах тема за либра срещу пасат и имаше спорове, че Либра вози по-добре, аз си твърдях, че Пасат вози по-добре, вече имам Либра и пак твърдя същото/ Мондитата зависи за кои говориш, ако е мк3 не гние грам, те и мк2 не гният като цяло, редки са случаите на изгнило Монди след мк1.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Dimo_J написа:
                      Моето Мондео е 97ма, като го взех боята под вратата в ъгъла под калника я нямаше - и сега я няма, но няма признаци на гниене. Разход ми дава средно около 6,5 - 7. Извънградско пълна и с багаж ми даде 6, празна 5,5. 1,8ТД е и е доста слаб за купето, но се преживява - ако не можеш да го преживееш - вземи по-мощна.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Тези Мондеота как возят сравнено с Либрата? Да добия представа само ... ?
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Другия ми брат има мондео 99’ и за 1 година му изгнига веждите.Иначе 1.8 115к.с. е добре Харесва ми как вози, ама ако тръгне така да ми гние...За това за МК3 си мисля ако ще е мондео.А пасатите нещо много масови станаха.Либричката ми е по насърце с 2.4 ЖТД

Коментар

Lancia Kappa, до 3-4000 лв. ще си намери, ще я обслужи и може да оправи някое непредвидено ремонтче и вози по-добре от Либра.
                            Lancia Kappa 2.4JTD
                            Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                            Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Най-комфортната возия - Ситроен с хидравлично окачване (ВХ (много са стари вече), Ксантия или С5). Няма друга като нея.Иначе - заобикаляш френските, но те са си с най-меката возия по принцип - не ти препоръчвам Рено, но Пежо 406 също не е за изхвърляне.От италианките - с най-меко и ЕВТИНО за подръжка окачване - Ланча Капа. Малко са старички вече и те, но може да се намери и някой от последните години на производство - 1999-2000. Поне са евтини.Либра също вози много меко. Също и Дедрата не вози твърдо, но и те са доста стари вече.Като цяло - мека возия = голяма кола. БМВ 5 не е лошо, и аз бих карал.

Коментар

Working...
                              X