Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъжат ли производителите за разхода на гориво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Ами тук ползваме JTD мотори, не пародии като DCI
    Не, че ще ти променя мнението, но тези двигатели на рено доста са се доказали. Незнам дали са по-добри или по-лоши от JTD но в никакъв случай не са пародия.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

emzo написа:
      Със срам го карам, както сам се досещаш
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Danchojn написа:
        emzo написа:
        Не, че ще ти променя мнението, но тези двигатели на рено доста са се доказали. Незнам дали са по-добри или по-лоши от JTD но в никакъв случай не са пародия.
        То това е като да кажеш, че от политрън по-добро няма -----------Абе и аз съм бивш рено ..... джия (к’вато и да е думата), но поне не "хейтвам"И да не съм само офтопик - свалял съм под каталожния, както и съм качвал много над посочените.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          То това е като да кажеш, че от политрън по-добро няма
          Радвам се че си в добро настроение, гледам че се превиваш от смях. Но колкото и да се смееш и подиграваш реалността не може да промениш. В една друга тема пак се подигра, но после се оправда с писане от ГСМ - явно е лъжа. Но все пак си прав - Политрон ще бъде ТРЪН в очите на производителите на масла още дълго.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Айдееее, отплеснахте се пак, ше почвам да ви трия менията...Я какви видеа съм ви пуснал, па вие спорите за глупости...Мнооо ясно че във Фиат форум по добро от ЖТД няма, къде сте тръгнали...А Политръните са кат на Диема в късните часова - уголемителите за мъжко достойнство - на всички им се иска да е вярно, ама не е...Аман от теория на конспирацията...Само за Австрийските/Немско - чуждестранните горива съм съгласен. Типото като купих от Германия ми даваше 6 и малко бензин по магистралите и през Унгария и Румъния, тука под 7,5 не можах да го сваля на дълъг път, хем доста по бавно карах...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Едно пише по книгите ,друго се ражда по нивите. :D И двете коли са ми дизели. И двете си ги карам по един и същи начин и с една и съща скорост . Със Стилото отчитам и по компютър и по записките които си водя 4.5л до 5 максимум. На Киа Спортича под 7 литра не пада .Всеки да си прави извода сам.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ПРоизводителите не лъжат. Разходът се определя по точно определен начин, с определено натоварване, определен брой спирания, тръгвания, паления на студен двигател и пр. Във всеки един случай, в който се движите по-добре от зададения стандарт за измерване - ще имате по-добър разход, и обратно. Какво чудно има в това, че някой използва по-малко гориво за да измине 100 км, а друг - повече?Ако на някой му е интересно - може да ми разгледа подписа - лятото винаги съм с разход под този посочен от производителя, а зимата - над него. На който не му се вярва - негов си проблем. Който е с по-висок разход - може с малко усилия да докара ПОД, а който е с по-нисък - може също с малко усилия да докара НАД. Всичко е относително в случая. По-нисък разход е съвсем реално, стига да карате в по-добри условия спрямо тези на тестовете. Ами ако постоянно карате в дъжд? Ако постоянно карате нощно време? Ако карате повече с пълен резервоар, вместо с почти празен? Всеки един фактор влияе по малко. КАто се сумират всички - може да се постигне по-нисък разход с над 10 % спрямо заводския. Както и обратно - може да се постигне и над 10 % отгоре. За мен - не лъжат, щом постигам литър надолу.

Коментар

Lane Staley написа:
                  Инфинеоне, ти сериозно ли мислищ, че можеш да смъкнеш 17-18% под 3,9 на 100?
                  Сериозно го мисля, навит съм даже да пробваме. Уточнявам че става дума за много леко каране на празна кола с не повече от 80-90. При едно нормално каране разхода си е приблизително както го дават.Ясно е че има разлика и в настилка, гуми, наклони и подобни и няма как разхода да е винаги точно както го дават. Те все пак тоя алгоритъм по който мерят разхода са го подбрали така че да е максимално близък до реалното движение извънградско.Даже и градско успявам да го докарам почти кило под разхода по книжка.Обаче извънградско по магистрала с 150 борд компа показваше 10.2 на 100. Направо се чудя как 1.3 дизелче може да излапка толкова нафта.@Yavor Тая алфа това 3.9 дето показва моментен разход ли е или среден?
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Не можем да излезем от руслото на нашето мислене - все някой ни лъже за нещо.

Коментар

infineon написа:
                      @Yavor Тая алфа това 3.9 дето показва моментен разход ли е или среден?
                      То се вижда - тва е трип Б - той не показва моментния разход.42км. среден разход 3,9, средна скорост 82км/чКакто казах това е в почти идеални условия - хладно време ( т.е. повече въздух засмукан), никакво движение, сухо и ясно време, никакво бързо доускоряване, поддържане на една скорост даже и в селата, не съм изключвал от пета изобщо. В селата падам на 70-75 и после мнооооого леко доускорявам до 95-100.Два камиона повече да бях настигнал и разхода щеше да е поне 4,1.Маршрута е Хасково - Пловдив, снимано е между Първомай и Поповица.След като минах Поповица движението стана по интензивно и на влизане в Пловдив средния разход вече беше 4,4 май... Па се и изнервих В другия клип е подобно каране, но с доста повече изпреварване - просто имаше движение, а и ми се прибираше.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Не зная как точно смята производителят разхода на автомобила си, но при мен разликата е 40% отгоре, което не е малко разминаване. Говоря за съвсем нормално каране от моя страна. В града посмъртно не мога да мина повече от 430-450 километра с един резервоар, който е 70 литра. Това са си 16 на сто. Извънградско под десет на сто също не пада. И се получава среден разход 13 литра, при зададени от производителя 9.3 литра на сто.
                        преди - TIPO
                        сега - VOLVO XC60

Коментар

Това за Хамъра ли се отнася? :D
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

За Мондеото от подписа. Ако имах Hummer, този разход щеше да е мечта :D
                            преди - TIPO
                            сега - VOLVO XC60

Коментар

emzo написа:
                              Сааба обаче трябва да е с 1,9 150 !
                              Да, то Алфата не е ли и тя 150 ?Аз затова питах защото ми се струва, че като е комби Алфата повече се доближава до моите килограми :D

Коментар

115к.с. е.1.9 8v.Усетих аз , че се получава разминаване :D
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X