Тука вече съм съгласен, свалят с цели 30% Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лъжат ли производителите за разхода на гориво?
Collapse
X
-
emzo написа:Тука вече съм съгласен, свалят с цели 30% Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Това изследване беше преди доста време публикувано в българските броеве...А иначе производителите не лъжат. Просто "заводския" разход се измерва в нереални условия - на стенд - европейска директива, която определя точно определено разстояние при фиксирана скорост. От 2-3години има някаква промяна, която уж цели по-точно измерване, който иска може да си я изрови.Реално погледнато при опита ми с нови автомобили от няколко марки, в зависимост от големината на автомобила(и като размери и като двигател) разликата е около 1-1.5л, много рядко е по-малко.П.С Yavor, колко ти е разхода, че ми е интересно при твойто купе колко е :D
Коментар
-
vital написа:П.С Yavor, колко ти е разхода, че ми е интересно при твойто купе колко е :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
При леко каране е възможно да се постигне по нисък разход от заводския. На 2 от колите ми съм го постигал, на други 2 между които и прословутото браво 1.6 с максимално леко каране пак разхода беше 1.5 литра над заводския. Меря го а извънградско само.На пунтото 1.3 дизел по книжка му дават 3.9 аз успях да постигна 3.2 с леко каране без изпреварвания и ръчки.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
vital написа:Мерси за инфото, сори за Питам щото го имам тоя дзвер в един Сааб автомат :D Ама аз под 7 мога да го докарам с нормално каране, ако го карам както ми харесва е по-скоро към 8.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
infineon написа:На пунтото 1.3 дизел по книжка му дават 3.9 аз успях да постигна 3.2 с леко каране без изпреварвания и ръчки.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Естествено, че лъжат. Като възрастни роми лъжат.Единствения достоверен източник относно разход са автофорумите. А темата "Как си карате дизелите и колко горят" в нашия дизел отдел е мястото, където са най-точните разходи.Дори скоро темата ще трябва да се прекръсти на "Как си карате дизелите и изобщо горят ли нафта?"Инфинеоне, ти сериозно ли мислищ, че можеш да смъкнеш 17-18% под 3,9 на 100?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Колеги,само да ви кажа нещо, което може и да не ви хареса Бях в Австрия за няколко дни и там бензина е 1.59 Евро, което са си 3 лева грубо. ОБАЧЕ колата харчи с ДВА ЛИТРА по малко отколкото с бензина в България, а за вървежа има ли смисъл да обяснявам колко се подобри? Тъжно е от наша гледна точка, но е факт ! Колата е Пежо 407 1.8 бензин. С българският бензин (100 октанов) до там ни даде 9/100 разход, а там даде 6.7/100. Не знам за вас, но аз предпочитам да наливам бензин на австрииска цена с австрииско качество. Той реално излиза по-евтин от нашият бензин, когато теглиш чертата...Освен това на всяка бензиностанция от големите вериги имаше метан! Тук да виждате такова нещо?Не знам дали производителите на автомобилите лъжат или някои други лъжат...оставям на вас да прецените сами== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Lane Staley написа:Естествено, че лъжат. Като възрастни роми лъжат.Единствения достоверен източник относно разход са автофорумите. А темата "Как си карате дизелите и колко горят" в нашия дизел отдел е мястото, където са най-точните разходи.Дори скоро темата ще трябва да се прекръсти на "Как си карате дизелите и изобщо горят ли нафта?"F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар