Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъжат ли производителите за разхода на гориво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тука вече съм съгласен, свалят с цели 30% Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Тука вече съм съгласен, свалят с цели 30% Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
      А ако шофЕра носи магнитни наколенки на д-р Ливайн, разхода пада с допълнителни 10% Моята па гори бая кила отгоре на заводското ’предвиждане’ ...Чак има хора дето не ми вярват като разправям колко ми харчат колите, всичките които съм имал са били лами.Само Уното навремето ми беше рекордьор - един път ми даде 5,5 на газ до морето... Ама и не вдигаше повече от 130, та нямаше смисъл да го юркам.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Това изследване беше преди доста време публикувано в българските броеве...А иначе производителите не лъжат. Просто "заводския" разход се измерва в нереални условия - на стенд - европейска директива, която определя точно определено разстояние при фиксирана скорост. От 2-3години има някаква промяна, която уж цели по-точно измерване, който иска може да си я изрови.Реално погледнато при опита ми с нови автомобили от няколко марки, в зависимост от големината на автомобила(и като размери и като двигател) разликата е около 1-1.5л, много рядко е по-малко.П.С Yavor, колко ти е разхода, че ми е интересно при твойто купе колко е :D

Коментар

vital написа:
          П.С Yavor, колко ти е разхода, че ми е интересно при твойто купе колко е :D
          Хм, колкот й сипя Истината - градското ми е ужасно - все студена, къси разсояния - 10/100... може и повече, може и по малко - зависи колко и къде въртя градското. Но в Хасково - толкова.Дългия път зависи изцяло от тежестта на крака ми - имал съм и 4,9 и 6,9, ама средно - около 5,5 - 6.Последната ми засечка, която стана ясна вчера: 1100км, от които около 300-350 градско + каране с проби на Италфеста, да кежем - 400 км тежък режим, останалото - 700 км извънградско без настъпване - 78литра нафта. Средно - 7/100 - викам "Берекет Версин"

Коментар

Yavor написа:
            Моята па гори бая кила отгоре на заводското ’предвиждане’ ...Чак има хора дето не ми вярват като разправям колко ми харчат колите, всичките които съм имал са били лами.
            И аз все на такива коли попадам, да го ева...

Коментар

Мерси за инфото, сори за Питам щото го имам тоя дзвер в един Сааб автомат :D Ама аз под 7 мога да го докарам с нормално каране, ако го карам както ми харесва е по-скоро към 8.

Коментар

При леко каране е възможно да се постигне по нисък разход от заводския. На 2 от колите ми съм го постигал, на други 2 между които и прословутото браво 1.6 с максимално леко каране пак разхода беше 1.5 литра над заводския. Меря го а извънградско само.На пунтото 1.3 дизел по книжка му дават 3.9 аз успях да постигна 3.2 с леко каране без изпреварвания и ръчки.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

vital написа:
                  Мерси за инфото, сори за Питам щото го имам тоя дзвер в един Сааб автомат :D Ама аз под 7 мога да го докарам с нормално каране, ако го карам както ми харесва е по-скоро към 8.
                  Ами автомата си вдига кило... Поне... Винаги е така.А й Сааба е по тежичък вероятно, поне сто-двеста кила.

Коментар

Сааба обаче трябва да е с 1,9 150 !
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

infineon написа:
                      На пунтото 1.3 дизел по книжка му дават 3.9 аз успях да постигна 3.2 с леко каране без изпреварвания и ръчки.
                      Това по борд компютър ли?Сигурно и доста надолнища е имало по пътя То и аз по борд съм докарвал 3,9...Ето даже видео : http://www.youtube.com/watch?v=_B55J...ayerКарах така само 50тина километра обаче, не издържах повече По правилата, без изпреварване, без бързи доускорения и т.н. ... Мъка... А и фвижение нямаше, почнат ли да се сменят скорости, да се изпреварва - разхода отива по дяволите!На връщане вечерта направих друго видео - карах както си карам, но беше и доста натоварено : http://www.youtube.com/watch?v=8enno...зликата в рязхода - вижда се Разликата във времето за пристигане и средната скорост - почти никаква.

Коментар

Естествено, че лъжат. Като възрастни роми лъжат.Единствения достоверен източник относно разход са автофорумите. А темата "Как си карате дизелите и колко горят" в нашия дизел отдел е мястото, където са най-точните разходи.Дори скоро темата ще трябва да се прекръсти на "Как си карате дизелите и изобщо горят ли нафта?"Инфинеоне, ти сериозно ли мислищ, че можеш да смъкнеш 17-18% под 3,9 на 100?
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колеги,само да ви кажа нещо, което може и да не ви хареса Бях в Австрия за няколко дни и там бензина е 1.59 Евро, което са си 3 лева грубо. ОБАЧЕ колата харчи с ДВА ЛИТРА по малко отколкото с бензина в България, а за вървежа има ли смисъл да обяснявам колко се подобри? Тъжно е от наша гледна точка, но е факт ! Колата е Пежо 407 1.8 бензин. С българският бензин (100 октанов) до там ни даде 9/100 разход, а там даде 6.7/100. Не знам за вас, но аз предпочитам да наливам бензин на австрииска цена с австрииско качество. Той реално излиза по-евтин от нашият бензин, когато теглиш чертата...Освен това на всяка бензиностанция от големите вериги имаше метан! Тук да виждате такова нещо?Не знам дали производителите на автомобилите лъжат или някои други лъжат...оставям на вас да прецените сами
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Lane Staley написа:
                            Естествено, че лъжат. Като възрастни роми лъжат.Единствения достоверен източник относно разход са автофорумите. А темата "Как си карате дизелите и колко горят" в нашия дизел отдел е мястото, където са най-точните разходи.Дори скоро темата ще трябва да се прекръсти на "Как си карате дизелите и изобщо горят ли нафта?"
                            Ами тук ползваме JTD мотори, не пародии като DCI
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

за мен сичко си е реално в книжката...бензиностанциите доста лъжат обаче....
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

1.5 литра средно съм под заводски предписаният разход за последните 4 години, без да се стремя към това, карам си нормално. Само първата година си покри заводските предписания. В момента чисто градско София за последните 125км. - среден разход 5.9л/100.
                                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                                X