Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За представител на коя партия ще гласувате?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хаджов, послеписа не го разбрах - с данъци се бориш срещу корупция? И пак не ми отговаряш на въпроса - ЗАЩО потрудилия се и спечелилия повече пари да плаща по-високи относителни стойности данък, отколкото мързела, дето работата му е през дедовия?Така или иначе по-богатия плаща толкова повече данък, колкото е по-богат

Коментар

ilkor написа:
      Не разбирам какво не си доволен като двете най важни неща за теб са осъществени:1. плащаш по нисък данък2. като абсолютна стойност събраната сума е по висока
      Аз никъде не съм казал че съм недоволен за мен от десятъка,напротив .Аз искам да се пълни колкото се може повече бюдвета за да има за здравоопазване,инфраструктура,образование,армия,на ука и всичко останало,а не да се оправдават все че нямало пари.А това никъде не става с плосък данък.Как за другите страни за всичко това има пари.Това нарастване на приходите което отчиташ от данъци не е заради десятъка,а въпреки него,защото през тези години имаше бум на икономиката,знаеме защо.А бюджета се изпълняваше винаги защото предварително му се залагаше излишек,който се прибираше от управляващите без отчет.Как американците не са се сетили да въведът плоския данък за да им растът приходите в бюджета или Германия,която е социална държава.

Коментар

Kuku написа:
        Послеписа не го разбрах - с данъци се бориш срещу корупция? И пак не ми отговаряш на въпроса - ЗАЩО потрудилия се и спечелилия повече пари да плаща по-високи относителни стойности данък, отколкото мързела, дето работата му е през дедовия?Така или иначе по-богатия плаща толкова повече данък, колкото е по-богат
        Като има корупция, дай да не плащаме изобщо данъци и тъй да я борим, а? Твоят въпрос кое е справедливо и кое не можеш да го отнесеш към световната стачка, която не фана почва у нас. те ще ти обяснят кое е справедливо и кое не. Аз лично предлагам бедния да се обложи с 50% данък, щото е мързелив и работи за малко пари, а богатия с 5% да не му се скърши хатъра и да не вземе да фалира. Смятам че така е най-справедливо и стова мисля да приключва дискусия, която не съм имала намерение да започвам и която няма нищо общо с темата.Ай лека нощ, спете спокойно и подкрепете идеята ми за новия данък.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Добре де, даваме пари (плащаме данъци), ония ги крадат без капка свян. Ние пак плащаме, онези пак ги крадат, а ни улиците ни - улици, ни образованието ни - образование, ни здравеопазването - здравеопазване, ни пенсиите - пенсии... И ние пак плащаме. И пак плащаме, и все същото.Ми що да плащаме тогаз?То това е все едно да наливаш вода в кофа без дъно.Колкото и да наливаш - никога няма да се напълни.Първо трябва да сменим или поправим кофата, и тогава пак да пълним.Така мисля.Затова и съм спрял да наливам вода. Отдавна при това. Наливам си я в мойто шишенце.

Коментар

Kuku написа:
            Хаджов, послеписа не го разбрах - с данъци се бориш срещу корупция? И пак не ми отговаряш на въпроса - ЗАЩО потрудилия се и спечелилия повече пари да плаща по-високи относителни стойности данък, отколкото мързела, дето работата му е през дедовия?Така или иначе по-богатия плаща толкова повече данък, колкото е по-богат
            Вероятно на този въпрос никога няма да можеш да си отговориш,защото ти и илкор сте от хората които се водят от правилото:всичко което е в моите интереси е спрведливо".еле в по горния пост ти обясни,но ти пак няма да го разбереш.

Коментар

Ами, не, няма как да разбера, защо аз трябва да плащам 25% данък, а ти 10% данък, само защото те мързи да работиш и/или си пазач на охраняем паркинг, а аз лекар?!

Коментар

Immortal написа:
                Добре де, даваме пари (плащаме данъци), ония ги крадат без капка свян. Ние пак плащаме, онези пак ги крадат, а ни улиците ни - улици, ни образованието ни - образование, ни здравеопазването - здравеопазване, ни пенсиите - пенсии... И ние пак плащаме. И пак плащаме, и все същото.Ми що да плащаме тогаз?То това е все едно да наливаш вода в кофа без дъно.Колкото и да наливаш - никога няма да се напълни.Първо трябва да сменим или поправим кофата, и тогава пак да пълним.Така мисля.Затова и съм спрял да наливам вода. Отдавна при това. Наливам си я в мойто шишенце.
                Спора се поведе не за краденето,а за плоския данък и въобще ползата от данъците.За кофата без дъно,темата е много дълга и друга по същество.Там пак държавата трябва да си е намястото,както и да не може да се укриват данъци.Ако всеки налива само в своето шишенце,трябва да се закрие държавата.

Коментар

Kuku написа:
                  Ами, не, няма как да разбера, защо аз трябва да плащам 25% данък, а ти 10% данък, само защото те мързи да работиш и/или си пазач на охраняем паркинг, а аз лекар?!
                  Е,това е върха на обяснението ти.И ти май си "социалист",като Станишев.

Коментар

Това е въпрос?

Коментар

Kuku написа:
                      Това е въпрос?
                      С отговор...................

Коментар

Да разбирам, че не можеш да ми обясниш, защо един лекар учил десетина година и честно с труд печелещ 50’000лв. да плаща 20% данък, а самоук зидаро-мазач печелещ 10’000лв. да плаща 10% данък?!Така единият ще плати 10 ПЪТИ повече - защо?При властваща корупция повсеместно, единствената полза от прогресивния данък е за хазната и разполагащите с нея.Необлагаем минимум - О’к, но прогресивен данък не мисля.Дали е случаино, че всяка икономика се стреми към понижаване на данъчното облагане, не за друго, а защото повишаването на данъците НЕ води до пълна хазна?! И 50% данък да му треснеш на милионера, кел-файда, като той няма да го плати и хазната остава празна....

Коментар

Аз нали поясних - такава ни е държавата че плоският данък работи по ефективно. По същия начин той работи по ефективно в още доста страни и те също го ползват. Когато станем на нивото на Германия по отношение на събираемостта на данъците може би ще е по добре пак да въведат стъпаловиден данък. Но до тогава този е по добър. Доказвам ви го с числа бе хора - няма друг данък който да бележи постоянен ръст - всички останали бележат спад. И как става това при положение че най масовия данъкоплатец плаща по малко. Нима от 20-30 лева които внасят тези с минимална заплата ? Стига сте фантазирали .... Количеството данъкоплатци в България е едно и също или дори намалява. Данъкът за повечето от тях беше намален и въпреки това неговата стойност неизменно расте. Това показва че просто му е увеличен обхватът - за все повече хора е трудно укриването на данъци. А нали именно това е целта?ele, не е истина че и най-бедните са били ощетени. През 2007 минималната работна заплата е била 220 лева и те не са плащали данък. През 2008 инималната работна заплата е вече 240 лева която компенсира плащането на 24 лева данък. Ако смяташ че тези 4 лева отгоре са причината той да нарастне и успееш да го докажеш ще те кандидатираме за Нобелова награда за икономика.Още малко математика:През 2007 събраният данък е 1,8 млрд, следващата година, 2008 данъкът вече е 2 млрд. И то при свалена данъчна тежест. Онези с 10-милиона доход вместо да дават 24% вече дават само 10% Но айде за по лесно ще ги игнорираме. Разликата от 200 милиона НЯМА КАК да е платена от най бедните за които казваш че са започнали да плащат по голям данък. Айде сметни колко хора плащаши данък до 400 лева годишно (да ги наречем по-бедни) ти трябват за да компенсират първо увеличението на сумата и после по ниската ставка на тези с над 1000 лева годишно (да ги наречем по-богати).Изчисли колко от по бедните трябват за да компенсират моето намление на данъка от 4000 до 2000 примерно? Да не говорим за някой с деклариран доход 1 милион който е плащал 240 000, а след това само 100 000? И допълнително да дойдат 200 милиона. Няма Как да го обясниш с това което си написалала ... не вярвам и някой друг да ти повярва.Очевидно е че при по ниски ставки тези 200 милиона са платени от много повече хора извадени от сива ли, черна ли се казва икономика. Ами чудесно бих казал аз Очевидно е че той е пресякъл незаконните начини за укриване на доход (примено да разпределяме заплатата си на роднини които не работят) и напълно изпълнява ролята за която е въведен - колкото се може повече хора да плащат данък.Никога не съм казал че той е перфектен - но в тази ситуация в България явно върши работа. И е по добър от другия тип данък.
                          ele написа:
                          ilkor: Работи, защото парите се вземат от по-бедните...
                          Това просто не е вярно!!!Ако решиш да ми отговаряш го направи с цифри както мен, иначе няма смисъл само да си чешем езиците ...

Коментар

Да разбирам, че не можеш да ми обясниш, защо един лекар учил десетина година и честно с труд печелещ 50’000лв. да плаща 20% данък, а самоук зидаро-мазач печелещ 10’000лв. да плаща 10% данък?!Така единият ще плати 10 ПЪТИ повече - защо?При властваща корупция повсеместно, единствената полза от прогресивния данък е за хазната и разполагащите с нея.Необлагаем минимум - О’к, но прогресивен данък не мисля.Дали е случаино, че всяка икономика се стреми към понижаване на данъчното облагане, не за друго, а защото повишаването на данъците НЕ води до пълна хазна?! И 50% данък да му треснеш на милионера, кел-файда, като той няма да го плати и хазната остава празна....

Коментар

Хаджов, то затова републиканците обмислят идеята да се въведе плосък данък,който да е справедлив и демократичен, а не както прави Обама в момента,да въведе допълнителен данък за богатите,че да има за бедните. Това е една от основните причини на следващите избори демократите да загубят. Знам ,че сега ще скочиш и ще кажеш,че републиканците защитават интересите на богатите,както това направи БСП със своите олигарси. Дори и да е така,аз съм за този тип данък.За мен той е справедлив и демократичен + по-ефективен в нашият случай на псевдо пазарна икономика.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ilkor i kukuИма едно основно правило в икиномиката,което никой не може да оспореа:Прогресивните данъци ограничават социалното разслоение на лицата с по-ниски доходи от тези с по-високи.Правило на всяка социална държава,а ние по конституция сме такава е желязно да се придържа към това,особенно в условия на такъв хищен капитализъм какъвто се вихри у нас. Повече по този въпрос няма да правя изказвания.Най голямите защитници на БСП се указват най голямите защитници на хищния капиталъзъм и за най голяма пропаст между бедни и богати,каквато у нас расте непрекъснато.Аз желая да живея наистина в социална държава,а не по тертипа на Станишев и компания.Наистина много е "справедливо"Доган след 1 000 000 лева хонорар да плати 100 000 лв.,защото много е учил и много е учен,а друг за същата работа да вземе 500 лв и да плати 50 лв.Страхотно справедливо-резултат от управлението на БСП и Станишев.П.С.В истинските социални държави в Европа-всичките Скандинавски,Германия и други,прогресивния данък е въведен от векове и никой не мисли да го променя за да създава олигархия и супер богати,да разслоява материално населението на страната си.САЩ,която не е по правило социална държава,пак действа прогресивния данък.

Коментар

Working...
                                X