Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За представител на коя партия ще гласувате?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да де, явно модела Премиер и Президент от една партия не работи - именно за това смятам за по-добър избор Калфин!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      Можеш ли да си представиш,тази партия се загрижила за демокрацията в БГ.
      http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/26/1187972_sekciia_59_ili_izbori_2011/ А това ли е демокрацията? Нашите хиксове са си истински, вашите са много малки и криви и са недействителни. А това хиксче всъщност е плюс и също е недействително. Имаше едни Алекови герои, само те правят избори така.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Immortal написа:
        steven написа:
        http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/26/1187972_sekciia_59_ili_izbori_2011/
        Потресаващо!
        Ако е верно,наистина е потресаващо,но какво прави Мая Манолова там в секцията.Ти спомняш ли си какви избори проведе БСП за Велико народно събрание през 1990 година.Това горе е капка в морето пред мошеничествата на БСП.Абе българска работа.

Коментар

Хе, тоя филм съм го гледал ... а вие що биете негрите Както казах по горе не ми дреме нито за супер бедните нито за супер богатите. На мен ми дреме за мен. И като гласувам от мен се иска аз да пусна моя глас. Аз не съм нито майка тереза ака ele, че да мисля за бедните, нито ми дреме за богаташите както на Stefan. Едва ли някога някой закон ще бъде приет заради мен, но когато е в моя полза що да не му се изкефя. Стефане един виц от съседната тема май е най подходящ коментар за това което си написал:Българин хваща златната рибка. Тя му казва: - Аз съм златната рибка, но мога да ти изпълня само едно желание. И каквото си пожелаеш, за съседа ти ще е двойно. Той взел да мисли: "Ако си пожелая пари, съседа ще има двойно. Ако пожелая голяма къща, съседа ще получи двойно по-голяма. Ако пожелая много жени, съседа ще има двойно повече.", и казал: - Искам да ми извадиш едното око!Аз отговарям за мен си и виждам че именно по времето на Станишев на мен данъка ми падна почти двойно. Повтарям - не знам от колко години работя но за първи път ми се случва да ми намалят данъка - на мен. Нямам работа да гледам в паницата на другите - писах го и преди всеки си има глава на раменете, но я ползва колкото може. Тъй че аз си отговарям само за мен и когато гласувам го правя както на мен ми се иска. А не защото на еди кой си юяло да му стане по добре или по зле.Вие като сте толкова загрижени за някой друг - ваш проблем, но сте сбъркали времето и мястото. Това са избори и неслучайно по закон всеки трябва сам да реши и сам да гласува. И когато всеки започне да се води малко по-реално от това кое е добре за него, ще ни се оправи дереджето. Стадо от червени, сини или пембени, които гласуват по команда от вожда ще има винаги ... за жалост.Яне бил призовал еди що си ...айде стига бе ... ми според мен това е много добър повод да си го преместя от левия в десния

Коментар

ilkor: Изборът си е твой, гласувай за който искаш. Същото важи и за всички останали. Аз никъде не съм казала, че съм Майка Тереза. Единственото, което твърдя, е че партия, която претендира да бъде социална, всъщност изобщо не е. По тази причина не виждам защо да гласувам за нея. Уж нали искаме да сме някъде в Европата, ама там измислят данъци за богатите, не за бедните - чаткаш ли къде е разликата? Всъщност разликите са много и за съжаление аз не мисля, че някога ще ги стигне, европейците, просто защото не можем да мислим като тях. И ти определено потвърждаваш моите съмнения.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Възмутен гражданин излиза от тъмната стаичка и си мърмори:- Е.ати балотажа, е.aти избора. Толкова ли не можаха комунистите от ГЕРБ и БСП да се разберат, кой да бъде президент!?
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Е аз това и смятам да направя. Пък каква била тая партия ... лява или дясна, социална или не - щом съвпада с моя интерес значи е моята партия. Утре може да е друга - аз не членувам в нея че да съм и верен до гроб. Бих гласувал за всяка която декларира или още по добре направи нещо което да ми хареса - естествено с 1-2 изключения!Това искам да кажа - аз преценявам какво предлагат, преценявам на кой мога да повярвам повече, преценявам и шансът гласът ми да стане безполезен и т.н. и тогава гласувам. Никога не правя емоционални или продиктувани от някой друг избори. И мисля че до сега не съм гласувал против някой, а винаги за някой.Сега за данъка - няма справедливи данъци. Винаги данъка ще те ощетява. Според мен важното е да справедливо разпределението. Не виждам причина двама човека поставени при еднакви условия в България да трябва да плащат различно за услугите които получават от държавата само признак че единия не може или не иска да заработва колкото другия. 10% данък НО ЗА ВСИЧКИ е много по сраведливо отколкото някои да не плащат хич а други да плащат 24% Мога да сканирам и публикувам да видиш че съм плащал 850лева годишно изравняване на данъка си и то след като са ми взимали през цялата година 15% авансови вноски. Така е много по честно според мен. Естествено че който взима 240 ще плати 24 лева данък а който взима 2400 - 240 ... пак по богатите дават по-вече. А и при въвеждането му минималнат заплата беше увеличена така че тези получаващи най-ниски заплати да не усетят - те пак не са били ощетени.Спомням си времето преди да се въведе и как хората си разпределяха заплатите по майки, бащи, баби и дядовци сакън да не минат необлагаемия минимум и да платят някой лев на "скапаната държава" Ей тези най-много ги удари понеже ако ще и на родата до 9-то коляно да си разпределят заплатата, данъка пак е един и същ. И няма да ги стигнем скоро западните държави именно заради това че беше въведен късно. Щото такива балами дето си плащахме бяхме единици - в данъчното като им кажа колко ще плащам и те се споглеждаха ...И ти ще се съгласиш че е по добре всички да плащат макар и по малко, отколкото единици да им взимат по 24% и то само тези които са били съвестни да ги декларират. За щото наистина стария начин на облагане даваше големи възможности за укриване на данъци - хайде отречи го ако можеш. Според всички сметки този начин на събиране на данъка внася много повече средства в бюджета - значи е изиграл положителна роля като при това е разпределен по най честния начин. И не случайно се прилага в редица страни в нашето положение.

Коментар

Kuku написа:
                  Да де, явно модела Премиер и Президент от една партия не работи - именно за това смятам за по-добър избор Калфин!
                  А сега като са от различни партии работи ли модела.Един дърпа в една посока,а другия се чуди как да му пречи и тегли в обратната посока.Благодаря от такъв модел,все ощя не е за БГ.

Коментар

ilkor написа:
                    Според мен важното е да справедливо разпределението. Не виждам причина двама човека поставени при еднакви условия в България да трябва да плащат различно за услугите които получават от държавата само признак че единия не може или не иска да заработва колкото другия. 10% данък НО ЗА ВСИЧКИ е много по сраведливо отколкото някои да не плащат хич а други да плащат 24%.
                    Не мога да повярвам че разсъждаваш по този начин.Справедлив десятък!Справедливо е един с 2000 лв да плати 200 лв,а друг с 10000000 лв да плати 1000000 лв.Има групировки и частни лица с десетки милиони лв за облагане в БГ.А защо тези с десет милиона да не платят данък 3000000 например и кога ще влезат в бюджета повече пари.И тези с 2000 лв и тези с 10-те милиона според теб са поставени при еднакви условия и вероятно живеят също при еднакви условия.Ако с десятъка се събираха повече пари щяха да го въведът в цял свят.Истината е в прогресивния данък и скоро ще бъде върнат у нас.Укривали се данъци.Това зависи от закони и съдебна система.Я укрии данък в САЩ или Германия да видиш какво ще ти се случи.Много ама много са ти зелени разсъжденията.Интерисуваш се само от собствения си интерес и нищо друго.Ами най много ще ти е в интерес да спреш да плащаш всякакви данъци въобще.Има и такива.

Коментар

snake написа:
                      Stefan Hadjov написа:
                      http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/26/1187972_sekciia_59_ili_izbori_2011/ А това ли е демокрацията? Нашите хиксове са си истински, вашите са много малки и криви и са недействителни. А това хиксче всъщност е плюс и също е недействително. Имаше едни Алекови герои, само те правят избори така.
                      Какво Прави Мая Манолова в 59 секция в Кюстендил.Проверява дали Х-четата са поставени правилно ли??

Коментар

Хаджов, обясни ми, моля те, каква може да бъде основната причина един човек печелещ 1’000’000лв. годишно да плаща повече от друг, печелещ 20’000лв. годишно?С какво единия е повече от другия? Дали тоя дето си бие камшика в 18ч. и го боли дедовия за работата е повече гражданин от другия, дето се грижи за бизнес и дава хляб на нам-си-колко човека, плаща петорно по-голям данък на колата си, тройно по-голям на жилището си и т.н....?!И защо изобщо разсъждаваш от гледна точка на бюджета, а не на народа?Ето за това е прогресивния данък, за да се прибират повече пари в хазната, от тия дето ги имат.... те пък за това са стимулирани да се връщат в сивата икономика.В държави с изобилстваща корупция по всички нива на властта, увеличаването на налога НЕ води до повишаване на приходите в бюджета, а само и единствено до по-трудно събиране

Коментар

Помисли малко бе човек! При едни и същи закони и съдебна система прогресивния данък не работи, а плоския работи.Като гледам съдебната система не е помръднала през последните 10 години нито крачка напред, а въвеждането на плоския данък веднага показа че дава резултати. Колко още да чакаме? При условията в България този данък доказано носи повече приходи въпреки че данъчната тежест на всеки е по ниска. Като станем с условията на Германия някой ден може и да го сменят. До тогава съм сигурен че няма да се намери такъв тъпак който да ни управлява и да го смени!И ако не си забелязал тук говорим за данък за облагане на физическите лица и колко са тези декларирали доходи 10 милиона? Групировките са другаде Айде ще ти кажа 22-ма! Общо 3000-4000 са тези декларирали над 500 000 според данни на НАП. Айде сега съпостави ги на фона на милионите останали. Ето числа и кажи пак на черното бяло!!! Данъка е въведен 2008 година и както виждаш приходите са пораснали.Плоския данък работи. И се ползва поне в още 10 страни в Европа.И този данък мен ме устройва много повече от предишния.Понеже плащам по малко и следователно данъкът се събира от много повече хора което личи от числата. Аз данъците и при предишния си ги плащах. За разлика от много други които преди пропускаха.И твоят данък най вероятно е намалял ... освен ако си бил от тези които са пропускали и сега са недоволни.Не разбирам какво не си доволен като двете най важни неща за теб са осъществени:1. плащаш по нисък данък2. като абсолютна стойност събраната сума е по високаАма не ... трябва да има недоволни ... чете ли вица?Ей това не мога да разбера - да виждаш че нещо е по добро (доказано) и пак да твърдиш обратното.Ааааа, той Станишев го въведе - значи е лошо. Тъпотия ...-----------------И както виждаш всички останали данъци претърпяват спад - само плоския данък си расте. А плащаме за него по малко!!!По всичко личи, че плоският данък пак ще бъде отличникът на бюджета - няма друг данък, който през 2011 г. да бие по приходи 2008 г.
                          Прикачени файлове

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            snake написа:
                            Stefan Hadjov написа:
                            Какво Прави Мая Манолова в 59 секция в Кюстендил.Проверява дали Х-четата са поставени правилно ли??
                            По принцип има право да е там, без да се намесва в работата на комисията."В изборното помещение могат да присъстват: кандидатите за съответния вид избор само по един от застъпниците по чл. 101, ал. 2 от Изборния кодекс, по един представител на партия, коалиция от партии и инициативен комитет, наблюдатели и журналисти, като им се осигурява пряка видимост при преброяване на гласовете. Лицата по предходното изречение нямат право да се намесват в работата на СИК." Няма забрана за присъствие на депутати в СИК.Защо е там, е ясно на всички: по сигнал, защото в секцията се извършва груба фалшификация. Тя се намесва в работата на секцията без да има право, но за да предотврати истинското беззаконие - фалшифицирането, подмяната на вота. Ако не го виждаш, е безсмислено да се говори с теб. То и самият факт, че изместваш спора, е повече от показателен.230 000 недействителни бюлетини за президентския вот! Горе-долу толкова са и за местния вот. Като видяхме как в Кюстендил обявяват бюлетини с малки и криви хиксчета с вот за БСП за недействителни, не е ли твърде показателно откъде са се взели толкова много недействителни бюлетини?
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Kuku написа:
                              Хаджов, обясни ми, моля те, каква може да бъде основната причина един човек печелещ 1’000’000лв. годишно да плаща повече от друг, печелещ 20’000лв. годишно?С какво единия е повече от другия? Дали тоя дето си бие камшика в 18ч. и го боли дедовия за работата е повече гражданин от другия, дето се грижи за бизнес и дава хляб на нам-си-колко човека, плаща петорно по-голям данък на колата си, тройно по-голям на жилището си и т.н....?!И защо изобщо разсъждаваш от гледна точка на бюджета, а не на народа?Ето за това е прогресивния данък, за да се прибират повече пари в хазната, от тия дето ги имат.... те пък за това са стимулирани да се връщат в сивата икономика.В държави с изобилстваща корупция по всички нива на властта, увеличаването на налога НЕ води до повишаване на приходите в бюджета, а само и единствено до по-трудно събиране
                              За това е държавата да създаде правила и методи за лесно и пълно прибиране на всички данъци.Единия е повече от другия е че печели 1 000 000 лв от този с 20 000 лв е че след като си платят данъците единия ще разполага с 900000 лв а другия с 18 000 лв при десятъка,а ако има прогресивен данък,този с един милион ще плати примерни 300 000 лв и ще му останат 700 000 лв печалба.Или това ти се струва малко,така ли.Най голямия недостатък на капиталистическата система е неравномерното разпределение на материялните блага в държавата.И точно тук е функцията на държавата да тушира и намали тази неравномерност.Това основно става с прогресивния данък,който съществува във всички социални държави,каквато сме и ние по конституция и за която вероятно и ти си гласувал. П.С.Сега като има десятък,намаляла ли е корупцията или си е същата както си беше,даже и повече.

Коментар

ilkor: Работи, защото парите се вземат от по-бедните, които в повечето случаи няма как да крият доходи или поне не в такива размери. Според теб е справедливо някой да взема 300 лева и да му удържат 30, което му е хляба за месеца, а някой, който взима 2000 да му удържат 200, което в никакъв случай няма да го събори. Според мен е по-справедливо човек със заплата от 300 да не плаща данък, а този със заплата 2000 да плаща, примерно, 260 данък. Ползата от цялата работа е, че единият ще има повече пари да си посрещне и елементарните нужди, а другият няма да усети увеличението на данъка толкова много. Вместо да копи пействаш разн неща, по-добре се замисли над факта, че развитите държави не ползват плоския данък и за това си има причина а именно, че е справедлив - печелиш повече, плащаш повече. печелиш малко, не плащаш данък. Такова неща като "плащаме по-малко, има повече пари" няма - ти може да плащаш по-малко, но някой някъде не си купува храна, за да може да напълни бюджета. Т.е. в него няма нищо социално. Но тази тема не я започнах да обсъждаме данъците, а социалистите, които лъжат и мажат и по незнайни за мен прични точно най-бедните им се връзват на свирката.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X