Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За представител на коя партия ще гласувате?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съгласна съм с ilkor - добре е президентът, макар да няма много власт, да не е от управляващите, за да им свива перките от време на време. Но като гледам как се водиха кампаниите.... не знам кое зло е по-малкото. Почти никой не излезе с някаква програма или поне да те излъже малко какво ще направи - всички се впуснаха да обясняват кви тъпани са основните им конкуренти. Днес гледах ’дебата’ между Марешки и Йорданов, баси - ако им се даде по един пищов, ще се застрелят взаимно - нито единият, нито другият наблегна на някаква програма, по-важното беше единият да изтъкне как другият пиян го държал 25 минути на телефона, щото той без мозък и не може да затвори на 2-рата минута. Жалко за Варна, очертават се още 4 години на дупки и мръсотия... но се отплеснах... Та съгласна съм, че президента е добре да бъде с друг цвят, но като слушам как говори Калфин, по-добре Плевнелиев, поне доказа, че може и работа да върши.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

коцев написа:
      ...Така трябва да бъде . Стига с тая криворазбрана демокрация. ...
      Коцев, тука нещо ме обърка. Как хем така трабва да бъде, хем стигало с тая криворазбрана демокрация... То че демокрация няма, но това, което бате Боко налага си отива на чиста диктатура.

Коментар

коцев написа:
        Много комунист ,много нещо се навъди бре. Първанов бил успешен президент. За 10 години не го видях в голяма западна страна да е приет на посещение. Единствено в Киргистан отиде дето за качул уби защитено от закона животно.
        Не г-н Коцев, не съм комунист! Реалист съм. Със съжаление виждам, че както за президент, така и за кмет в родния ми град, по-добрите кандидатури са на БСП. И как да си изкривя душата и да не гласувам за Човека без да се съобразявам коя партия го издига. Пък като виждам в други градове градоначалници изкарали по два-три мандата, като всеки мандат издигнати от различни политически сили, какво тук значи "партия"? В Ямбол, въпреки безобразията, които извърши кмета през предишния си мандат и за което има и присъди пак ли да гласувам за него, само защото е кандидат на ГЕРБ? Е не!!! Няма да стане. Въпреки че с преднината, която има пред опонентката си от БСП /същата познавам лично като безкрайно отговорен човек/, вероятно ще повтори мандата с гласовете на гласуващите "за Бойко Борисов", които дори не помнят и името на кмета.И моля Ви припомнете ми по-успешен президент от Първанов, че нещо не се сещам?!
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Ами първо ти ми припомни какво е направил Първанов??? нареди по Българската национална телевизия да се излъчват новини на чужди език и то само един . Питам го Първанов като ходи преди 5 години на предизборна агитация в бърлогата на турския етност с Руен и говори пред всички жители на български език ,как го разбраха хората какво говори ? Нали тезата му да има новини на турски език е че да могат и турскоговорящите да чуят новините . Е как не разбират новините на български език а бръщолевенето на Първанов на митинга го разбират ? Значи има нещо гнило в Дания.За това бат Бойко да хване още по яко камшика и да удря , да удря та да влезнем в релсите .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Добре де, обяснете ми какво толкова прави президента, че някой кой да е да е добър или не.......той реално в БГ почти нищо не прави, оди по приеми, и единственото му задължение е да изглежда добре пред камера......ако ще и всеки ден да е на вечеря в белия дом или в Кремъл, президента у нас има реално никаква власт.....некво вето слага от време на време, за да напомни че го има, което няма никакво значение, щото после тва дето е "ветирал" пак минава......Бил главнокомандващ.......голямо важно.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Питай Калфин ,нали той драпа със зъби и нокти да е президент за да извади държавата от това положение.Ако Плевнелиев стане президент то държавата ще затъне още повече според него .

Коментар

Драги колега Коцев, не лъжи или ако не знаеш фактите - не приказвай на изуст.Новините на турски език са разписани в Закона за радио и телевизия. Според мен само ББ може да нарежда да се приеме или не някой закон. И то защото са такъв тип партия - лидерска. Те са нищо без него, той ги е избрал и той им дърпа конците - това той в прав текст го е казвал! Ако трябва да го сравнявам като дръзко изказване бих го сравнил само с приказките на Доган за обръчите - на едно ниво са и двете ...Но да се върнем на новините на турски - Първанов бил пуснал новини ... това е нищо за Бойко, той цял канал ще им пусне БНТ пуска канал на турски

Коментар

Според мен Илко ,Първанов като президент можеше да свика съвета ,можеше да инициалира среща между всички партии по въпроса и да се реши веднаж за винаги . Обаче Първаната като е дупе и гащи с Доган си трае и не предприе нищо.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    президента у нас има реално никаква власт.....некво вето слага от време на време, за да напомни че го има, което няма никакво значение, щото после тва дето е "ветирал" пак минава......Бил главнокомандващ.......голямо важно.....
                    Да, ама след това за да бъде прието това дето е "ветирал", трябва да бъде прието от поне половината народни представители. Сеш’ ли се къде е разликата? Че Калфин като каже "Вето!", на Бойко му трябват 121 народни представители след това, които да кажат "За" на второ четене. А на първо е достатъчно да има обикновено мнозинство от присъстващите. Това може да значи едва 61 човека. А 61 Бойко си ги има. Но няма 121. Конституция на Република България, чл. 81 и чл. 101.

Коментар

Колко депутати има ГЕРБ в тоя парламент?
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

116 май бяха, ама май Болен Лидеров по принцип е с Бойко, и му дава още там няколко човека от Атака, и така ББ разчита на над 120. Отделно тия СДС ли са, ДСБ ли са, какви са там... абе тия останалите дето не са БСП/ДПС/НДСВ - те също чат-пат го подкрепят. Затова не минават вотовете на недоверие, ама за някой закон - току виж го прее**ли, кой знае.

Коментар

Ми кво е тва 61????Изкараха толкова вотове на недоверие, че некъво вето не може да ги стресне.....
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            Ми кво е тва 61????Изкараха толкова вотове на недоверие, че некъво вето не може да ги стресне.....
                            Половината присъстващи (50% от всички, т.е. 120 депутата, за да е законно заседанието) + 1 = 61

Коментар

Еми чети де, как какво е... Отвори тая конституция, виж тия два Члена. Когато се приема закон на първо четене - достатъчно е да има мнозинство само от присъстващите в залата. А заседание има, ако присъстват поне половината. Демек - ако има 121 човека - има заседание. 61 от тях могат да приемат закон, дори другите да са 60 против. Това е на първо четене. Ако шеф-диригентът каже "Вето", тогава има второ четене на закона. За да бъде приет на второ четене - трябва да гласуват ЗА най-малко 121 депутати, независимо колко присъстват в залата. Ако присъстват 121, и само един е против - законът не се приема, нищо че 99 % от присъстващите са "ЗА".

Коментар

Коцев според теб е едно, а според президента може да е друго ...Тъй че какво е можел или не ние с теб само можем да гадаем.Законът се приема от НС.Айде като Бойко не е дупе и гащи с Доган що 2 години не ги спря - по тази тема все щеше да намери мнозинство и да промени закона.Вместо това - чети текста от линка:Скандалът обаче се разрастна, след като само два дни по-късно последва протестна нота от Турция, откъдето настояха България да спазва човешките права. Наложи се Борисов да увери в телефонен разговор турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, че правителството ще намери най-доброто решение на проблема.Е, новините още си вървят - това означава че Бойко смята че това е "най-доброто решение на проблема" Тези неща не зависят от президента - той е човек който ни представлява пред света и единственото което аз желая от него да не ни излага. В този смисъл Първанов не го е правил.Плевнелиев също не е лош, но тази зависимост от боса му който по думите му "го е открил и без него той нямало да бъде нищо" хич не ми се нрави затова не бих гласувал за него. Ебаси и президента ...Казах си мнението за ББ - като наглост го поставям на едно ниво с Доган въпреки че за разлика от втория има все пак някои положителни качества. Но това премиерстване просто много го зашемети даже бих казал че умело копира един друг, който преди го беше наел за охрана.Уважавам и твоето мнение - щом искаш си го избирай ...Според мен проблемът е че повечето гласуват първосигнално - комунисти, турци, десебари,атакисти ... ми няма по тъп избор от тоя да кажеш аз за тия никога не бих гласувал! Ами виж първо пък тогава решавай ... но всеки си има глава де ... и колкото може си я ползва

Коментар

Working...
                                X