Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За представител на коя партия ще гласувате?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да, помня за тези проблеми в София. Но като на тези избори не е било никога. Официално удължаване на изборния ден в цялата страна до 20 ч. заради хаоса с гласуването - не си спомням други такива избори. А при една добра организация дори тези избори 3 в 1 можеха да минат съвсем спокойно, защото технически няма нищо сложно. Не ми се иска да вярвам, че са били опорочени или фалшифицирани съзнателно. Все още вярвам, че по-скоро става дума за въпиюща некомпетентност на новоизлюпени вождове, ангажирани с организацията по провеждане на изборите.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
      ..... Все още вярвам, че по-скоро става дума за въпиюща некомпетентност на новоизлюпени вождове,..
      Аз това го разправям от както са дошли тия идиоти на власт. Аз затова се махнах от държавната администрация и не съм само аз. Защото аз не мога да търпя физкултурник с половин гънка в сивото вещество да ми се прави на шефче. Ситуацията е аналогична във всички сфери на управлението. ТежкО ни. Колкото повече научавам - толкова повече се плаша.Бях на един семинар по ДОПК в Пловдив вчера и оня ден - водеше го бивша служителка наМФ - косите да ти настръхнат като заразправя за неща от кухнята. Ама за някои важното е да се режат ленти...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Выполнять, не рассуждать!Вождовете винаги това са искали от чиновниците.За какво са им мислещи самостоятелно хора?!?Току виж осъзнали, че ги управляват един милиционер-пожарникар и един физкултурник-милиционер...

Коментар

kiro_of_the_day: Ти верно ли вярваш? Някой като ми каже, че приказва неща от кухнята, си запушвам едното ухо, защото това, което казва, обикновено е толкова преувеличено, че граничи с нереалност. Обикновено тези хора са много далеч от професионалното поведение и го правят с цел да се харесат, щото ти казват нещо голяяяямо и обичат да гледат как ги зяпаш с отворена уста. За такива хора има една поговорка "Посмали манго" - като посмалиш малко думите, можеш и да стигнеш до истината. Не знаех, че си толкова доверчив. Тези неща за изборите ги имаше и преди, просто медиите си научиха урока - колкото повече преувеличават, толкова по-голяма аудитория имат Явно са присламчени към социалистите и към ДПС, щото не отразяваха с такава сила проповедите на вожда на турски език, нито гафовете на социалистите. Тъй че не вярвайте чак толкова много.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele, аз пък ти казвам, че знам нещата за изборите директно от кухнята, а ти ако искаш вярвай. Бил съм в комисии на всички избори освен първите след 10 ноември и отново твърдя, че тази са най-зле организираните. Този огромен процент сгрешени протоколи за мен е необясним, странен. Знаете ли какво представлява един секционен протокол? Нищо особено. Един чаршаф от 3 трипластови индигирани листа, които се чудиш къде да разположиш, за да не ги унищожи някой - като например ги използва за подложка за кафето или баничката си или пък решава кръстословица върху тях. Това е единият риск. Другото какво е: изброяваш имената на членовете на СИК, изписваш собственоръчно имената и номерата на десетките регистрирани партии и кандидати, нанасяш резултатите им и трябва да ти излезе главната контрола: сумата от действителните гласове за всички кандидати+броят на недействителните бюлетини да е равен на броя на подписите в избирателния списък. Трудно е да го объркаш, ако имаш опит, а само такива хора се наемат да попълват протоколите. На тези избори бяха 3 протокола - наистина беше нужно малко по-голямо съсредоточаване, което трудно се постига в класна стая с 9 човека от СИК, 15 наблюдатели, непрекъснато звънене на телефони. Но пък ние изборджиите сме железни бойци, стари кучета . Отплеснах се малко . Та за организацията: на предишни избори освен няколкото обучения, се получаваха и едни много хубави указания, на които е описано в педантична последователност всичко, което се случва в изборния ден. Описано е какво трябва да се случи с абсолютно всичко от получените материали, до последния лист хартия. Знаеш всеки плик за какво ще се използва, всеки протокол къде трябва да се постави, абе точно както трябва да бъде, описано ясно и разбрано за всеки етап от изборния ден. Нашият председател на комисията на избори 2011 с удоволствие и неприкрита гордост ни съобщи, че тази година указанията били много опростени. Такива бяха и обученията, и организацията: опростени, прости, в смисъл - тъпи. Затова и изборите се получиха такива. Не знаеш за какви льольовци ставаше дума в ОИК. Абе отврат работа. Тъпи хора, на които не им липсва самочувствие, какво могат да измислят? Има доста подходящи определения за тези нови върли партийци-кариеристи, но аз бих ги посъветвал: Никога не ставай толераст, дори да имаш власт :D
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              snake написа:
              ..... Все още вярвам, че по-скоро става дума за въпиюща некомпетентност на новоизлюпени вождове,..
              Аз това го разправям от както са дошли тия идиоти на власт. Аз затова се махнах от държавната администрация и не съм само аз. Защото аз не мога да търпя физкултурник с половин гънка в сивото вещество да ми се прави на шефче. Ситуацията е аналогична във всички сфери на управлението. ТежкО ни. Колкото повече научавам - толкова повече се плаша.Бях на един семинар по ДОПК в Пловдив вчера и оня ден - водеше го бивша служителка наМФ - косите да ти настръхнат като заразправя за неща от кухнята. Ама за някои важното е да се режат ленти...
              Доста е по добре от колкото сокола,руснака и царю ииии командира,това са най-големите крадци на държавата.Те онези като не режеха ленти какво правеха,режеха си порция след порция кой какво да лапне.На теб ти е било добре,ама когато командира беше на власт доста хора бяха добре,просто времената бяха по добри.Ако шведската тройка сега беше на власт щеше да е страшно.

Коментар

Като гледам как се мандахерцат насам натам по зали и стайчета цели чували с бюлетини, как ги товарят разни бараби по разни ремаркета, се чудя тия дето са гласували дали не се питат търговията с гласове не отминава отделните хора, а не се е насочила към цели комисии.....Баси цирка......И като гледам колко народец се реди до късна доба за да си даде гласа, че иначе може и да не земе някой лев се възмущавам що не ги направиха тия избори 2-3 дена......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Ако някой знае да ми отговори моля.От какво се определя колко тъмни стаички трябва да има в една секция?Аз където гласувах комисията само стоеше без работа защото гласуващите се бавеха в стаичката средно от 2 до 8 минути.Ако мястото за усамотение не беше само едно нямаше да има чакащи хорица ама нали свикнахме да чакаме на опашки било то за смяна на лични документи и.т.н.На последно място искам да попитам правилно ли е да затвориш секцията и десетки или стотици хора да не успеят да гласуват ами ако се получи обратното да няма никой пред секциите какво се прави?
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Абе много ако ,ама не е така .Управляващите бива да се хулят за неуредиците при условие че всички членове на комисиите и тия на секциите само от ГЕРБ. Нали има представители на всички партии в тия комисии. Те къде блеят ? А дали знаейки че техните партии са фалшива работа не бойкотираха изборите като сами правеха спънки за да има какво да лаят после техните шефове. Станишев ,Калфин и Данаилов само с тия думи започваха след изборите ,че навсякъде хората били наплашени . Айде олам някой ще се уплаши от някого си .Колкото до това че един човек командва то и това си има предимство. Като човек израсъл на село и пак поддържаш селото си си правя извода че едно стадо за да е добро му трябва един овчар. Назначат ли на стадото отговорник за млякото ,друг отговорник за вълната , трети за месото ,то от стадото нища не става защото всеки дърпа чергата към него .Както е казал Апостола навремето ,от едно място трябва да се свири пък който иска да се хваща на хорото. :D Костов, Мартинчо гризнаха дръвцето яко . Пък оня дето опетни името на баща си като лаеше високо на глас че ще уволни Бойко Борисов нещо не го чувам и виждам от снощи. Сега е ред и на Данаилов да отиде там дето му е местото ,в небитието.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

С Президент като Плевнелиев пък ще ходим по Европа инкогнито - просто няма да го разпознават - такъв мънкащ и безличен Президент не сме имали, ама и това ще преживеем...
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

А то при Първанов ходехме по Европа боси ,ама стъпвахме по търговски. така ще е и при Калфин ако стане президент.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ele написа:
                          kiro_of_the_day: Ти верно ли вярваш? Някой като ми каже, че приказва неща от кухнята, си запушвам едното ухо, защото това, което казва, обикновено е толкова преувеличено, че граничи с нереалност. Обикновено тези хора са много далеч от професионалното поведение и го правят с цел да се харесат, щото ти казват нещо голяяяямо и обичат да гледат как ги зяпаш с отворена уста. За такива хора има една поговорка "Посмали манго" - като посмалиш малко думите, можеш и да стигнеш до истината. Не знаех, че си толкова доверчив. Тези неща за изборите ги имаше и преди, просто медиите си научиха урока - колкото повече преувеличават, толкова по-голяма аудитория имат Явно са присламчени към социалистите и към ДПС, щото не отразяваха с такава сила проповедите на вожда на турски език, нито гафовете на социалистите. Тъй че не вярвайте чак толкова много.
                          Не си за тоя свят родена ти!
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Някой вярва ли ,че изборите са "редовни" и ,че нещо зависи от тях?
                            Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

nnikin_n написа:
                              Някой вярва ли ,че изборите са "редовни" и ,че нещо зависи от тях?
                              На това винаги съм отговарял с един цитат:"Ако изборите променяха нещо щяха да са незаконни."

Коментар

Еле е напълно права.И защо този технически форум ми заприлича от известно време на шопския израз,, Аз не знам как требе да е ама щом го казваш ти -така не мое да бъде,,.Когато се зададе технически въпрос-може да остане без нито едно мнение,обаче в политиканстването сме мнооо яки.,,Пием,пеем буйни песни зъбим се на тирана...........
                                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Working...
                                X