snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За представител на коя партия ще гласувате?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
И това е вярно, както е вярно, че обществото ни не е здраво - в буквалния смисъл. Хора между 40 и 50 г. идваха да гласуват и им личеше отдалече, че са с проблеми: някои миришат на алкохол, други не виждат добре, на трети им треперят ръцете и не могат да разгънат еднометровата бюлетина, а какво остава да намерят заветния номер, който дори си носеха написан на листчета, за да не го забравят. А за още по-възрастните - от уважение към годините им, не искам да коментирам.Състав на 9-членните СИК:- Председател - надут, некомпетентен пуяк. Типичната нова номенклатура. Нито си е прочел указанията, нито прави нещо полезно през изборния ден. И аз като Киро за малко да трясна нашия, когато не позволи на възрастен човек от застъпниците да отиде до тоалетната по време на броенето. Човекът от притеснение да не се изпусне, се зачерви като домат, помислих, че ще получи удар. Естествено му отворих вратата да излезе.- Двама-трима стари изборджии, без значение на партията, която представляват, които наистина вършат отговорно работата, за която са в комисията.- Двама-трима безполезни бъбривци- Двама-трима полуидиотиЕ как да вървят нещата ?Съвсем сериозно смятам, че ще е добре да се помисли за постоянна изборна администрация, в която да се влиза след съответни тестове. А не партии, партийки и инициативни комитети да вкарват в комисиите Сулю и Пулю. Провеждането на избори е изключително отговорен и сложен процес, с много особености и не е работа за всеки!Хаосът с тези избори е пълен, невиждан. И все още не е свършил, защото приемането на протоколи от секционни избирателни комисии продължава и в момента?! Видях ги с очите си пред общината в Пазарджик, вероятно навсякъде е така: http://dnes.dir.bg/temite/news/chuva...?tag_id=106139Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Приятели няма оправдание ,за това че хората са необразовани. Вината е изцяло тяхна, още повече АКО човек иска да даде вота си, а не просто да се разходи до урните ще бъде подготвен по един или друг начин. Аз имах проблем с новата си карта и освен, че чаках на две опашки бях и приятно изненадан от изключително бързата реакция на комисиите за разрешаване на проблема ми. Най-лесно бе да си кажа майната му, некъдърници и тн, но не, справиха се много бързо и успях в рамките на един час и малко да гласувам в Смирненски/краен квартал/, да се придвижа до центъра и пак да си дам гласа, но вече за местна власт. Аз лично не съм се бавил повече от 4-5минути приурните и в двете избирателни секции, а на опашките съм "висял" не повече от 20-25мин!!!Факт е ,че принципа на избиране на съответните членове от комисиите е неясен, поне за мен или най-малкото съмнителен. Явно хората от цик и тези ,които са назначили в комисиите не са били поготвени навсякъде така, както е било нужно, зада се справят на време.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Това са избори, проведени в 21 век, в държава-член на ЕС: http://dnes.dir.bg/video.php?id=9758102 Нали си видяхте бюлетините? Стоят самотни в чувалите и всеки може, стига да има желание, да ги изсипе на земята, да ги смеси, да ги накъса. А хората от секционните комисии са си тръгнали, защото не са издържали.Позор!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
На първите избори след 10.11.1989г. положението беше подобно - хаоса, изоставените бюлетини и прочие - резултата го сърбаме и до днес...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
За да се спестят пари (с по-малък брой секции) в някои стаи е имало над 900 човека по списъка. Сами си представете дори и с работно време от 6 до 20 ч - дали могат за 840 минути да се обработят 900 човека. (Опашки имаше и заради това, че някои влизаха зад паравана и по 5 - 6 минути мислеха вътре кого да задраскат) - е как няма да станат опашки? Ами я помислете дали е било забавно и на членовете на секции, дето са станали в 5 часа сутринта в Неделя за да отворят и са седели будни цяла нощ до 8 часа сутринта в Понеделник докато предадат материалите - как няма да зарежат чувала?***ЕТО ЗА ТОВА ПИШЕХ ДА СЕ ГЛАСУВА (малко предварителни резултати):"В Семерджиево новият кмет се казва Мюждян Халилова от ДПС, която печели със 75.04 на сто, а в с. Ястребово печели Бенит Мустафа от ДПС с 56.12%." "..., а в село Бъзън на втори тур се явяват Пакизе Расим от ДПС с 38% и Василена Цанкова от ДРОМ с 21.20%."
Коментар
-
steven написа:Изоставени чували и изнервени носачи на протоколи винаги е имало, но никой не си дава зор да реорганизира процеса.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
niko_ymn ... Нали не вярваш ,че някой в България е предвиждал 100% избирателна активност?! Няма толкова наивни, дори и в ГЕРБ!Това че хората се сблъскаха с неграмотност и некомпетентност не означава, че самите те нямат вина до известна степен. Сега виждам какво се случва, за съжаление и в Пловдив хаоса е пълен, но според мен е безотговорно да се зареже торбата с бюлетини, въпреки напрежението,въпреки хаоса!!!! Трябва ВСИЧКИ да бъдат съпричастни.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
"Първите проверки на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София са показали 100% сгрешени протоколи. Това обяви секретарят на ОИК Диана Тончева пред БГНЕС. Впоследствие грешките са били отстранени и протоколите са били потвърдени." (Дневник)Това както и да го чета, отпред-назад, отзад-напред, отгоре-надолу, отдолу-нагоре, от ляво на дясно и от дясно на ляво - все едно и също ми говори.А на вас? Какво ви говори?
Коментар
-
А клипът със зарязаните чували и истерясалите представители на СИК, към който дадох линк, вече е заменен в dir.bg с много по-мек вариант... Така да се каже, отстранили са грешките и в клипа .Днеска съм нещо революционно настроен, ама какво да се прави като не съм спал тази нощ. От изборите - право на работа. Брадясал, потен и кирлив .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:"Първите проверки на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София са показали 100% сгрешени протоколи. Това обяви секретарят на ОИК Диана Тончева пред БГНЕС. Впоследствие грешките са били отстранени и протоколите са били потвърдени." (Дневник)Това както и да го чета, отпред-назад, отзад-напред, отгоре-надолу, отдолу-нагоре, от ляво на дясно и от дясно на ляво - все едно и също ми говори.А на вас? Какво ви говори?
Коментар
-
Sev написа:Immortal написа:"Първите проверки на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София са показали 100% сгрешени протоколи. Това обяви секретарят на ОИК Диана Тончева пред БГНЕС. Впоследствие грешките са били отстранени и протоколите са били потвърдени." (Дневник)Това както и да го чета, отпред-назад, отзад-напред, отгоре-надолу, отдолу-нагоре, от ляво на дясно и от дясно на ляво - все едно и също ми говори.А на вас? Какво ви говори?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
На мен ми е много интересна народопсихологията на нашенеца. Особено по селата, наближат ли избори, погледът се замъглява, действителността се изкривява. Хора, които довчера са се поздравявали, решавали са заедно баналните всекидневни проблеми, почват да се гледат накриво, да се плетат интриги, да се говори зад гърба, сякаш утре няма да са изправени отново пред едни и същи трудности. Но, тщеславие ли е това - да се види управник, макар и на ниско равнище, не мога да го проумея! Толкова ли сме тесногръди?! Голяма работа, ако стане селски кмет! Още по-малка е, ако не стане, какво от това? Нещо ми се губят отговорите на тези въпроси...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар