Ами защото Еле, сега никой не го интересува защо никой не гласува. Недоволен ли си, болен ли си... аз не съм за задължителното гласуване, това е по голяма шитня от това да не гласуваш. Но самия факт че отиваш да гласуваш за "по-малкото зло" което си пропуснала в написаното от мен (но видя овцата), е достатчен че дори и малкото гласуващи го правят като зомбита - Значи не си доволен, никой не ти харесва, ама дай да пуснем един глас за тоя който че ни клати най-малко. А аз не искам никой да ме клати. Защо да направят задължителна избирателна активност 70% ли? Ами така най-лесно ще могат да се пресекат изборния туризъм и пазаруването на гласове. В момента болшинството като мен не гласуват по причини които съм описал по-горе. Останалите които гласуват са твърд електорат, "за по-малкото зло" или напазарувани, всичко 30-40, до 50% от населението. Ако го направят няма как да се избере по-малкото зло и пак да ни клатят...Защо, какво лошо има да се водят избори през няколко години? Защо да чакам да минат 4 години и да губя време, когато е видимо, че едно правителство води политика на национален геноцид? Нека направят референдум на всяка втора година от мандата: "Доволни ли сте от водената политика, виждате ли резултати и развитие в бъдещето?". Глас народен - глас божи, дори и 40% да са недоволни пак ще остане правителството, не разбирам защо толкова се страхува някой да се допита до народа... Аз например съм против България и в НАТО и ЕС... Познавам и доста хора (повечето около мен) на същото мнение, но не искам да пълня темата с ненужен баласт. Защо обаче никой не попита дали някой иска, а взе решение от мое име? И защо след като е толкова добре 4 години след това ние сме си на същото дередже... смешна работа.Това са все неща които не разбирам, но според мен да си доволен от по-малото зло е по безлично и малодушно отколото изобщо да не гласуваш и да си вечно недоволен, това значи, че си се примирил сс съдбата си и ти е вече все тая...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За представител на коя партия ще гласувате?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
bubachko
-
И пак не разбрах - всеки има глава на раменете си да решава дали да гласува или не. Аз не гласувам и какво? - за теб може да е грешен избор, за мен не е, защото така съм преценила, че е правилно - всеки има свои критерии за това кое е правилно и кое не е - някой трябва да налага критерий за правилност ли?Не виждам и защо някой да не гласува за ’по-малкото зло’ - не му харесват кандидатите, но не иска ДПС или БСП (примерно) да спечелят и пуска гласа за някой друг. Иначе няма да отиде да гласува и вече зациклихме по абзац 1 по-горе.Не виждам що трябва да има избори всяка година, какво според теб ще се постигне с това? Ако толкова те е грижа, стани съвестен гражданин и подтиквай приятелите и познатите ти да бъдат такива и упражнявайте натиск върху правителството или местните структури. С предложеното от теб ще стане следното: Тази година - БСП, привържениците на ГЕРБ свалят правителството, след 3 месеца нови избори, през които 3 месеца нищо не се прави, що да се прави???? После ГЕРБ печели, БСП сваля правителството след няколко месеца и пак зациклихме...Колкото до НАТО и ЕС - всичките ми познати са много доволни от това, че сме членове на НАТО и на ЕС...колега, винаги ще има недоволни и не може да спреш работата на държавата, щото на някой не му харесвало примерно да сме в ЕС, въпреки че (обзалагам се) мнозинството иска да е в ЕС. Може би имаш нещо стойностно да кажеш, но за съжаление аз не го виждам, нито мога да го разбера - за мен думите ти са като прическа тип бръкнал в контакта - без смисъл, без начало и без край - сори. Не го приемай лично.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
bubachko
Еле... С няколко думи казано и с риск да ме цензурират - ще го обясня по-простичко. Ако ми правят свирка и ми е хубаво - няма да мисля да сменям курвата...Ако недоволните са по-малко от доволните тоава няма смисъл да се проеня каквото и да е било, както и двамата сме на едно мнение - недоволни винаги ще има. Не разбирам обаче как може да се обяви едно правителство за добро и политиката която води за прогресивна, при активност 30-40%, при положение, че не всички са гласували за него, и вземем за правило, че всички негласуващи са против всички кандидати и са недоволни... В цифри ли да поговорим? Онзи ден го казаха, право на глас имат около 6,400,000 българи. При 40% избирателна активност това прави 2,560,000. Ако 30-40% гласуват за едната партия за да спечели - това прави до 1,024,000 българина. това значи - 1,024,000 доволни... от 6 милиона... да се замислим, има ли нужда от промяна и как на база мнение 1/6 от населението на България едно правителство е обявено за добро, а останалите трябва да го търпят 4 години?! Нещото което не разбираме как при толова проблеми някой може ощр да носи розови очила и да си вика - "Глей ко хубаво реме за плаж... " Защо никой не се замисли върху това?
Коментар
-
bubachko: С тебе може да ударим един спор, макар че все още нямам идея какво искаш да кажеш - затова смятам да спра до тук. Имай предвид, че ако ти не гласуваш не гласуваш по някаква причина, не всички не гласуват по тази причина.dikanio: Съгласие с какво - с политиката на управляващите в момента, че всички са маскари, че няма смисъл да гласуваш????Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:bubachko: С тебе може да ударим един спор, макар че все още нямам идея какво искаш да кажеш - затова смятам да спра до тук. Имай предвид, че ако ти не гласуваш не гласуваш по някаква причина, не всички не гласуват по тази причина.dikanio: Съгласие с какво - с политиката на управляващите в момента, че всички са маскари, че няма смисъл да гласуваш????
Коментар
-
bubachko
Еле, може да поспорим, аз имам едно мнение - ти друго. Всъщност много обичам да споря, както е казал някой, не помня кой - "В спора се ражда истината...". Но не бъркай това с караница, това не го обичам, не искам да изпадаме до ниво ругатни и флейм заради фанатично защитаване на убежденията си... Мир?
Коментар
-
ОК, Вие няма да гласувате защото не сте доволни от никоя партия, обаче електората на ДПС почти на 100% ще гласуват - и кметове - турци, общински съветници - турци, те ще си назначат административни служители турци. Отивате да си изкарате някакъв документ или разрешително, и оп, те не го дават на Вас ами на някой турчин. Резултата от Вашето не-гласуване! (Виждал съм го на практика това нещо в годините преди ГЕРБ в една малка община)Темата се заключва до приключване на изборния ден.Модератор
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар