Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За представител на коя партия ще гласувате?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    А значи можело все пак да се води дискусия Браво на бургаския кмет! И аз бих гласувал за него!В София между другото гласувах за Фандъкова въпреки че не съм симпатизан на Герб още по малко на ББ.И мисля че го казах - ББ си има своите положителни качества както и своите отрицателни. А едно от тях е това че се самозабравя. Именно затова искам да има човек който мисли не под негова диктовка когато се приемат законите. Защото той с действията си, с думите си унижава кандидат президента който е избрал - "Изборът в неделя е между мен и Доган"Аз това искам да провокирам - преди да гласува всеки може да помисли малко и да вземе решение което е най-доброто спрямо него. Не според комшията или някой който крещи на площата. Аман вече от стадно гласуване - "Ако БСП ни бие, ще е заради целувката" Стига сме се ловили на подобни евтини номера ...Не казвам за кой да гласуваш просто преди да го направиш помисли.
    Незнам дали се сещаш ама още преди ГЕРБ да влезнат във политиката бяха събирали подписка за нещо сега точно немога да се сетя за какво май за предсрочни избори или нещо подобно.Станишев отива да му я връчат и ги посреща със думите "Здравейте циркаджии" Те всички са си плюли в устата.

Коментар

nai7 написа:
      ilkor написа:
      А значи можело все пак да се води дискусия Браво на бургаския кмет! И аз бих гласувал за него!В София между другото гласувах за Фандъкова въпреки че не съм симпатизан на Герб още по малко на ББ.И мисля че го казах - ББ си има своите положителни качества както и своите отрицателни. А едно от тях е това че се самозабравя. Именно затова искам да има човек който мисли не под негова диктовка когато се приемат законите. Защото той с действията си, с думите си унижава кандидат президента който е избрал - "Изборът в неделя е между мен и Доган"Аз това искам да провокирам - преди да гласува всеки може да помисли малко и да вземе решение което е най-доброто спрямо него. Не според комшията или някой който крещи на площата. Аман вече от стадно гласуване - "Ако БСП ни бие, ще е заради целувката" Стига сме се ловили на подобни евтини номера ...Не казвам за кой да гласуваш просто преди да го направиш помисли.
      Незнам дали се сещаш ама още преди ГЕРБ да влезнат във политиката бяха събирали подписка за нещо сега точно немога да се сетя за какво май за предсрочни избори или нещо подобно.Станишев отива да му я връчат и ги посреща със думите "Здравейте циркаджии" Те всички са си плюли в устата.
      След тази реплика - никой не е определял ГЕРБ с по-точни думи.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        nai7 написа:
        ilkor написа:
        След тази реплика - никой не е определял ГЕРБ с по-точни думи.
        То хубаво,ама да им го каже най-големия цирков артист някак си не фърфи.

Коментар

То между колеги... всичко може да си кажат. :D
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Stefan Hadjov написа:
            Ти да не би да си далтонист.Подоходния данък е с червена линия,загледай се.От 2008 год е хоризонтална линия на абцисата и няма никакъв растеж до 2011 год
            Стефане, явно е време да слагаш очила. Да за червената линия говорим. Идеята е че другите данъци са паднали толкова в кризата че въпреки покачването след, това не могат да достигнат нивата отпреди нея (2008г.). Докато този данък въпреки че не скача толкова рязко, бележи стабилно събиране.Голямо чудо като скачат нагоре-надолу, когато никога не преминават рекорда който са поставили през 2008.Нямал никакъв растеж ... събираемостта на другите така е паднала че неговия растеж на техния фон е забележителен Не ги гледай като абсолютна стойност, а ги сравни бе човек...Не знам за кой път го казвам - в никоя година след 2008 събраните данъци не са минали нивата от тази година до днес.Това го постига само данъкът за доходите на физ. лица, по известен като плосък!Не знам как не го разбираш - вдигат се и падат ама носят по малко пари докато оня не скача но приходите му растат макар и не рязко.Понеже това обяснение пак може да се окаже сложно за теб ще ти напиша числата - предполагам можеш да прецениш кое е по голямо:20082059,7 корпоративен данък 4051,6 акцизи7485,3 ддс1950,6 физически лица20111702,6 корпоративен данък 3800,0 акцизи6480,0 ддс2092,4 физически лицаАйде сега сравни числата между двете години и виж кое от тях е по голямо през 2011 в сравнение с 2008 когато е въведен плоския данък. Оранжевото число е по голямо през 2011 и затова този данък е донесъл повече приходи отколкото през 2008. Останалите са по ниски и затова през 2011 приходите от тях са по ниски отколкото през 2008.Това е като за първокласник и няма начин да не го асимилираш вече.Числата ги има на сайта на финансово министерство. Всичко е в милиони.Следващия път ще ти го преведа на турски - белкем вденеш.

Коментар

Le Monde diplomatiqueПлоски данъци и плоски заблудиПлоските данъци имат убедени привърженици и противници. Парадоксът е в това, че противниците не са единствено от лявото политическо пространство, а привържениците не са само от дясно.Това дава повод за някои елементарни, но показателни сметки. Нека да сравним например увеличаването на плоския данък върху всички доходи с 2 процентни пункта и увеличаване на пределното данъчно облагане, т.е. на ставката върху най-високите доходи от 24 до 37%. Последното число не е подобно случайно, такава беше пределната ставка на данъците при

Коментар

Stefan Hadjov: Не разбирам що си губиш времето. просто приеми, че на хора, които в една тема реват как държавата нищо не правела за бедните, не увеличавала пенсии и заплати, и не подпомагала дребния бизнес, който бил пред фалит, а в друга обясняват как плоския данък бил едва ли не най-великото нещо от зората на демокрацията, акъл не можеш да дадеш. Хората обичат да се оплакват колко са онеправдани и как държавата хич не им помагала, ама ако стане въпрос те да помагат на други, като си платят данъците примерно, забиват нос в земята и си фръцват задника.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз си плащам данъците, Еленке, и винаги съм ги плащал!Никой обаче не ми отговаря на въпроса, защо спечелилият 100’000лв. лекар да плаща 25% данък, а медицинската сестра до него спечели ла 10’000лв. да плаща 10% данък?Ей така с едно изречение ми обяснете, с прости думички Темата се заключва до 19:00 на 30.10.2011Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Working...
                  X