Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали да не сложа зимните гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...и да ти изгорят хубаво зимните гуми като стане 20 градуса пак...Тая година преди да падне сериозен сняг не сменям. Ако съм толкова на зор - ще изкарам ден два с градския транспорт.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ако карам само в града и аз ще разсъждавам така. Ама през планината (почти) всеки ден е друго.

Коментар

Точно така - зависи от конкретната ситуация и нужди на всеки. Няма общо правило.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

принципно разликите м/у лятна, зимна и всесезонна гума е1. състава и - ако има повече каучук и по-малко пластмаса гумата ще има много добро сцепление но за жалост ще се износва прекалено бързо (има такива пистови моторетки дет на състезание хвърлят задната гума)2. формата на каналите и грайферите - за асфалт (слик), за кал (таралежки), за вода (такива с много ясно изразени канали), за лед (шипове)най-добрата гума си остава зимната - тя има най-добро сцепление ДОРИ и на мокро, защото зимата също се топи снега и има и киша и тн. добрата зимна гума също има добри водоизтласкващи каналине на последно място - възрастта на гумата - каучука старее - за това помага топлинатано да се каже че е рано за зимни щото ще се опекат, не бих казал. Познавам колеги, които именно заради търсена макс. безопасност карат само и единствено със зимни нови гуми. (така всяко начало на зимния период започват с нови гуми, а новата гума дори и ласа е по-добра от 6-7 годишен мишлен)така че не бих казал че е рано за зимните - според бюджета ако си решил да пестиш от зимните не ги слагай.при мен лично след сваляне на зимни мишлени на 2 год и поставяне на чисто нови континентали еко контакт (най-добрата лятна гума за 2014. за този размер) - та след смяната разликата беше много стряскащо голяма - с летните не можах да спра на една бабуна както си спирам с зимните...а за дръвцетата всесезонки не ми се коментира както и видинките .. сегашните гуми са светлинни години напредлично тия дни первам зимните (то остана 2-3 седмици топло и то за малко на обяд ..) карам много по 3к на месец така че не искам инциденти
          Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes написа:
            най-добрата гума си остава зимната - тя има най-добро сцепление ДОРИ и на мокро,
            Това е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО!Мислете малко преди да пишете глупости, че може да подведете неопитни водачи и да стане белята...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Слагам зимните около 15 октомври и,а летни 15 април.До сега не съм бил изненадан от времето,да се надявам,че и тази година ще е така.
              EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
              EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
              FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

От много писаници за гумите верни-неверни...ЗАПОМНЕТЕ!!! 1. По-хубаво от комплект ЧЕТИРИ НОВИ ЕДНАКВИ гуми за сезона НЯМА!!! Освен може би Ева Мендес да ви чака гола в леглото...2. Гума на 5 и по-вече сезона (особено зимна) вече е за детска люлка!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  stooes написа:
                  най-добрата гума си остава зимната - тя има най-добро сцепление ДОРИ и на мокро,
                  Това е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО!Мислете малко преди да пишете глупости, че може да подведете неопитни водачи и да стане белята...
                  +1Иначе мисля за всеки е ясно, че 4 чисто нови гуми е най-добрият вариант, но какво общо има това с темата?

Коментар

stooes написа:
                    принципно разликите м/у лятна, зимна и всесезонна гума е1. състава и - ако има повече каучук и по-малко пластмаса гумата ще има много добро сцепление но за жалост ще се износва прекалено бързо (има такива пистови моторетки дет на състезание хвърлят задната гума)2. формата на каналите и грайферите - за асфалт (слик), за кал (таралежки), за вода (такива с много ясно изразени канали), за лед (шипове)най-добрата гума си остава зимната - тя има най-добро сцепление ДОРИ и на мокро, защото зимата също се топи снега и има и киша и тн. добрата зимна гума също има добри водоизтласкващи каналине на последно място - възрастта на гумата - каучука старее - за това помага топлинатано да се каже че е рано за зимни щото ще се опекат, не бих казал. Познавам колеги, които именно заради търсена макс. безопасност карат само и единствено със зимни нови гуми. (така всяко начало на зимния период започват с нови гуми, а новата гума дори и ласа е по-добра от 6-7 годишен мишлен)така че не бих казал че е рано за зимните - според бюджета ако си решил да пестиш от зимните не ги слагай.при мен лично след сваляне на зимни мишлени на 2 год и поставяне на чисто нови континентали еко контакт (най-добрата лятна гума за 2014. за този размер) - та след смяната разликата беше много стряскащо голяма - с летните не можах да спра на една бабуна както си спирам с зимните...а за дръвцетата всесезонки не ми се коментира както и видинките .. сегашните гуми са светлинни години напредлично тия дни первам зимните (то остана 2-3 седмици топло и то за малко на обяд ..) карам много по 3к на месец така че не искам инциденти
                    Брао, брао......страотно.......нямам думи.....
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Наскоро водих тоя спор и се пообразовах. Та затова пиша. Пропуснал съм да напиша минусите на карането със зимни гуми лятото - повишен разход на гориво и по дълъг спирачне път при екстремно спиране (вероятно)Но минуса повишен разгод е поради ПО ДОБРОТО СЦЕПЛЕНИЕА факта че е вероятно да имате по-дълъг спирачен път при екстремо спиране е поради това, че е вероятно гумата да стане прекалено "лигава" при нагряването от триенето при спиране (при положение че колелото е блокирало), но ако автомобила има ABS няма да се получи така, защото няма да има екстремно прегряване на едно място.Но повишаването на разхода не е чак толкова голям - вероятно няма да е литър на 100 .. та за 2 кинта на 100 да имаш по-добро сцепление си струваhttp://www.beka-auto.com/gumi/avtomobilni-gumiстатията с е доста добра и общо взето в думите ми няма никъде глупости по скоро Глупости и то доста прочетох в предишните 7 страници...
                      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

А скоростния индекс? Защото летните ми гуми са с индекс V, но не можах да си намеря зимни дори с Н ...
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

нямаш намерение да спреш с измислянето на неверни неща,в които се опитваш да убедиш и нас,нали? Прочети малко тестове с конкретни данни, вместо да измисляш такивап.с това е за 2рия коментар по-назад
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Всеки има глава на раменете си - да си решава! Тази сутрин у наше село беше 9 градуса като тръгвах на работа... Утре сигурно ще е 6-7... Аз за себе си съм преценил!
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

При мен беше 5 градуса. Никви ядове с летните естествено.

Коментар

donnna написа:
                                Всеки има глава на раменете си - да си решава! Тази сутрин у наше село беше 9 градуса като тръгвах на работа... Утре сигурно ще е 6-7... Аз за себе си съм преценил!
                                Това е врения отговор, но някои хора имат преценка, че лятната гума е за всички сезони.Вчера тръгнах на 3*С никакви ядове, на мен ми е рано за зимни.

Коментар

Working...
                                X