Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали да не сложа зимните гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сутринта в едно от радиата казаха, че гумите трябва да се сменят на 2 сезона Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

то ако се стигне до удар...примерно две маркови зимни гуми могат да имат разлика в спирачния път от 3-4 метранай-важна е преценката на шофьора
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        то ако се стигне до удар...
        Нда, ако ще те удрят отзад не е хубаво да се с гуми с голямо сцепление Абе Типо и Браво са си зимни зверове и е грехота да ги дъжиш с кофти гума зимата, много добре си се държат колите в зимни условия и си заслужават да не ги спъваш с лоши гуми. Миналата зима в доста лоши условия се връщах от Калиакра до Варна и бая кола разминах от тия, които редовно ме изпреварват при добри условия Но понеже отзад бях с летни широки дървета усетих, че си има таван скоростта с която мога да се движа безопасно, при едно подаване на газ задницата тръгна за миг да се завърта, та се кротнах в граници пак. Лош ден беше, с коли в канавките и задръствания по баирите, в такова време само гледаш да не те задържат някъде, че няма измъкване без вериги, а тва варненци май не знаем как се слагат
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
          Sev написа:
          то ако се стигне до удар...
          Нда, ако ще те удрят отзад не е хубаво да се с гуми с голямо сцепление Абе Типо и Браво са си зимни зверове и е грехота да ги дъжиш с кофти гума зимата, много добре си се държат колите в зимни условия и си заслужават да не ги спъваш с лоши гуми. Миналата зима в доста лоши условия се връщах от Калиакра до Варна и бая кола разминах от тия, които редовно ме изпреварват при добри условия Но понеже отзад бях с летни широки дървета усетих, че си има таван скоростта с която мога да се движа безопасно, при едно подаване на газ задницата тръгна за миг да се завърта, та се кротнах в граници пак. Лош ден беше, с коли в канавките и задръствания по баирите, в такова време само гледаш да не те задържат някъде, че няма измъкване без вериги, а тва варненци май не знаем как се слагат
          Офф:Като не знаете как се слагат вериги, поне за минали ли сте курс за монтаж на Авто Плавници ? :DНаправо съм възмутен. Такъв голям град да бъде блокиран не от дъжда а от лошата канализация...Днес най - масовата гледа бяха коли който се дърпаха с въжета, затиснати от паднали дървета и вдигнали капаците по средата на кръстовището...
          Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Ахам - точно. И голям кеф на зиг-заг да караш в една педя вода покрай закъсали автомобили, тролеи, паднали дървета по платното. Баси кошмара. Още не е спряла бурята! Дано утре да утихне. Само се притеснявам да не падне някой по-голям клон върху колата и да счупи някое стъкло.

Коментар

Днеска като поспря дъжда, реших да обуя на колата зимните ботуши, защото са на стоманени джанти. Направо си потроших летите джанти в тия реки от вода. Караш си спокойно на 2-ра с 20 - 30 и се чува Дрън-Дрън, айдееее тая не я видях :DЗа щастие нямам щети по джантите, само едно лекичко надиране по борда на предна лява (не се вижда дори), но аз си го знам и я усетих като я закачих.
              Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

В СтЗ е топло , грее слънце и със сигурност не е за зимните гуми
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

и аз ще трябва да ги сложа,ама като някой ги измъкне от мазето и натовари в колата
                  Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
                  Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

В неделя не успях да мина Петрохан от Берковица към София.Моята кочинка газеше добре нагоре с летните гуми но в един момент стигнах до някаква голяма колона и народа вика връщайте се , че нагоре е страшно.Ами върнах се, но тези 5 км слизане в прохода ми изпиха соса направо. А на качване нямах проблеми Сега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                      ...Сега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.
                      Абе то уж рано , ама сигурно поне 20 човека няма да сменят гуми, а ще кърпят ламарини, задето не са сменили. какво значение има, че утре ще е топло, ако днес си си помлял колата... Сега ше има да скърцат на топлото поне до Коледа, ама какво да се прави

Коментар

Plastex написа:
                        pr_00f написа:
                        ...Сега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.
                        Абе то уж рано , ама сигурно поне 20 човека няма да сменят гуми, а ще кърпят ламарини, задето не са сменили. какво значение има, че утре ще е топло, ако днес си си помлял колата... Сега ше има да скърцат на топлото поне до Коледа, ама какво да се прави
                        За теб ако няма значение за мен има. Какъв е смисъла да опека гума на един зимен сезон и после да си мисля, че имам зимни гуми. Ти ако си караш колата по 2км на ден да, ама аз минавам 100км мин. на ден.Много добре мога да си усетя гумите кога спират да държат заради студа и по рано от събота няма да ги слагам ако прогнозата за времето остане същата.

Коментар

chaveto написа:
                          ...За теб ако няма значение за мен има. Какъв е смисъла да опека гума на един зимен сезон и после да си мисля, че имам зимни гуми.
                          Виждам, че ти е изключително трудно, но опитвай да четеш с разбиране:
                          Plastex написа:
                          ...какво значение има, че утре ще е топло, ако днес си си помлял колата...
                          Понеже аз утре мога да сменя отново зимните с летни, но който си е помлял калниците в снеговалежа си има други занимания сега.
                          chaveto написа:
                          Ти ако...
                          Не се опитвай да предполагаш аз колко карам, предположенията са бабешки занимания...

Коментар

Никой не може да каже 100% кога ще има кога няма да има сняг, така че всеки да си прецени кое да рискува, някой и друг лев заради износване на зимните гуми, или здравето, живота си и ламарините на колата с летните. Аз лично бих предпочел да хвърля по-рано зимните гуми пред другите перспективи.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Днеска ходих ги сложа моите зимни таралежки :D 2-ра употреба по 40 лева парчето накакви good year.. M+S нещо си беше ще ме изкарат 1,2 зими ние в Ямбол нямаме почти никога сняг .. имаше 1 път и той се задържа цели 3 дена и после стана адската последица след като се разтопи :D беше голямо шоу във 12 часа вечерта да караш :D все едно играеш хокей на лед
                              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

@Plastex виждам, че на теб ти е трудно. Защото по твоята логика знаеш ли какво става. Днес си опичам гумите и утре когато падне снега съм шейна, хайде сега ми кажи дали не е същото, даже и по лошо. Обаче има една разлика и тя е, че в момента карам с летни гуми които по нищо не показват, че не държат, напротив много добре се държат на пътя. Карам от достатъчно време за да мога да усетя кога една гума няма добро сцепление.колега @NikMar същото важи и за теб, ако случайно падне сняг........ започваш да се придвижваш разумно, така, че да не пречиш на останалите и с нищо да не ги застрашаваш. Това ще продължи час-два, като се прибереш сменяш гумите и всичко е ОК. Но ако сега си опечеш зимните гуми, после цялата зима ли ще караш бабешката за да се придвижиш от точка А до Б.И не си мислете, че зимните ви гуми държат по добре на 17*С от летните, особено на вода

Коментар

Working...
                                X