Сутринта в едно от радиата казаха, че гумите трябва да се сменят на 2 сезона Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали да не сложа зимните гуми...
Collapse
X
-
Sev написа:то ако се стигне до удар...Абе Типо и Браво са си зимни зверове и е грехота да ги дъжиш с кофти гума зимата, много добре си се държат колите в зимни условия и си заслужават да не ги спъваш с лоши гуми. Миналата зима в доста лоши условия се връщах от Калиакра до Варна и бая кола разминах от тия, които редовно ме изпреварват при добри условия
Но понеже отзад бях с летни широки дървета усетих, че си има таван скоростта с която мога да се движа безопасно, при едно подаване на газ задницата тръгна за миг да се завърта, та се кротнах в граници пак. Лош ден беше, с коли в канавките и задръствания по баирите, в такова време само гледаш да не те задържат някъде, че няма измъкване без вериги, а тва варненци май не знаем как се слагат
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Sev написа:то ако се стигне до удар...Абе Типо и Браво са си зимни зверове и е грехота да ги дъжиш с кофти гума зимата, много добре си се държат колите в зимни условия и си заслужават да не ги спъваш с лоши гуми. Миналата зима в доста лоши условия се връщах от Калиакра до Варна и бая кола разминах от тия, които редовно ме изпреварват при добри условия
Но понеже отзад бях с летни широки дървета усетих, че си има таван скоростта с която мога да се движа безопасно, при едно подаване на газ задницата тръгна за миг да се завърта, та се кротнах в граници пак. Лош ден беше, с коли в канавките и задръствания по баирите, в такова време само гледаш да не те задържат някъде, че няма измъкване без вериги, а тва варненци май не знаем как се слагат
Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
Днеска като поспря дъжда, реших да обуя на колата зимните ботуши, защото са на стоманени джанти. Направо си потроших летите джанти в тия реки от вода. Караш си спокойно на 2-ра с 20 - 30 и се чува Дрън-Дрън, айдееее тая не я видях :DЗа щастие нямам щети по джантите, само едно лекичко надиране по борда на предна лява (не се вижда дори), но аз си го знам и я усетих като я закачих.Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
В неделя не успях да мина Петрохан от Берковица към София.Моята кочинка газеше добре нагоре с летните гуми но в един момент стигнах до някаква голяма колона и народа вика връщайте се , че нагоре е страшно.Ами върнах се, но тези 5 км слизане в прохода ми изпиха соса направо. А на качване нямах проблемиСега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.
Коментар
-
pr_00f написа:...Сега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:pr_00f написа:...Сега ще гледам колкото се може по скоро да сменям гумите.
Коментар
-
chaveto написа:...За теб ако няма значение за мен има. Какъв е смисъла да опека гума на един зимен сезон и после да си мисля, че имам зимни гуми.Plastex написа:...какво значение има, че утре ще е топло, ако днес си си помлял колата...chaveto написа:Ти ако...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Никой не може да каже 100% кога ще има кога няма да има сняг, така че всеки да си прецени кое да рискува, някой и друг лев заради износване на зимните гуми, или здравето, живота си и ламарините на колата с летните. Аз лично бих предпочел да хвърля по-рано зимните гуми пред другите перспективи.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Днеска ходих ги сложа моите зимни таралежки :D 2-ра употреба по 40 лева парчето накакви good year.. M+S нещо си беше ще ме изкарат 1,2 зими ние в Ямбол нямаме почти никога сняг .. имаше 1 път и той се задържа цели 3 дена и после стана адската последица след като се разтопи :D беше голямо шоу във 12 часа вечерта да караш :D все едно играеш хокей на ледFiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
@Plastex виждам, че на теб ти е трудно. Защото по твоята логика знаеш ли какво става. Днес си опичам гумите и утре когато падне снега съм шейна, хайде сега ми кажи дали не е същото, даже и по лошо. Обаче има една разлика и тя е, че в момента карам с летни гуми които по нищо не показват, че не държат, напротив много добре се държат на пътя. Карам от достатъчно време за да мога да усетя кога една гума няма добро сцепление.колега @NikMar същото важи и за теб, ако случайно падне сняг........ започваш да се придвижваш разумно, така, че да не пречиш на останалите и с нищо да не ги застрашаваш. Това ще продължи час-два, като се прибереш сменяш гумите и всичко е ОК. Но ако сега си опечеш зимните гуми, после цялата зима ли ще караш бабешката за да се придвижиш от точка А до Б.И не си мислете, че зимните ви гуми държат по добре на 17*С от летните, особено на вода
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар