Не само производителите на гуми предлагат смяната, ами и всички гумажийници какви не трикове прилагат само и само да те накарат да си сменяш гумите защото това за тях е мана небесна сега . :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали да не сложа зимните гуми...
Collapse
X
-
коцев написа:Тая мода за зимни и летни гуми навлезе в последните десетина години. Интересно че по комунистическо време имах и Жигулита и Застава Юго и Трабант и не бях чувал за зимни и летни гуми. Гумите с които съм купил колите с тях съм ги и продавал . С тях съм карал и зиме и лете.През 2003 година вече за пръв път купих за Мерца зимни гуми Ласа и за 10 години да съм изминал с тях 20 000км . Миналата година ги сложих на джипката Кията и карах с тях през изминалата зима и сега през лятото когато ми се наложеше да карам Киата. Проблеми никакви .Тая зима също ще си я карам със тия гуми. За мен това си е чисто търговски трик да има купуване .Гумата трябва да има хубав грайфер пък по малко зависи лятна ли е ,зимна ли е.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
коцев написа:Тая мода за зимни и летни гуми навлезе в последните десетина години. Интересно че по комунистическо време имах и Жигулита и Застава Юго и Трабант и не бях чувал за зимни и летни гуми. Гумите с които съм купил колите с тях съм ги и продавал . С тях съм карал и зиме и лете.През 2003 година вече за пръв път купих за Мерца зимни гуми Ласа и за 10 години да съм изминал с тях 20 000км . Миналата година ги сложих на джипката Кията и карах с тях през изминалата зима и сега през лятото когато ми се наложеше да карам Киата. Проблеми никакви .Тая зима също ще си я карам със тия гуми. За мен това си е чисто търговски трик да има купуване .Гумата трябва да има хубав грайфер пък по малко зависи лятна ли е ,зимна ли е.
Коментар
-
.
В София при температурите тая и миналата седмица (от 3 до 10 градуса сутрин) нямах никакви проблеми с Yokohama C-drive купени тази година (нарочно ги мъчих). Днес поваля малко снежец и реших да си сложа Vredestein SnowTrac 3 - ките, да ми е мирна главатаА тая бира с 10 годишните гуми и нямането на проблеми...ми дано не се изпада в ситуация, в която да се докаже, че не е съвсем така тая работа
Коментар
-
Че може да се кара с летни гуми зимата може - 10 зими така карам, първо Самарата, след това Бравата. Освен ако не спра на някой сериозен баир не съм имал други проблеми. Прохода Предел съм го минавал хиляди пъти, както и пътя Симеоново, Бистрица, Дупница.ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ със зимни гуми зимата СПОР НЯМА. Но при условие:1. Че не са карани през лятото. Лятото зимната гума не стига че я разваляш, ами свири по завойте все едно болид карам. Доказано това лято с вече бившата ми немска каляска.2. Че не са по-стари от две години, живота им е точно два сезона независимо от грайфера, доказано опитно миналата зима. След това ги продаваш и си взимаш нови. Защо мислите има повече зимни гуми втора употреба от лятнищото никой не ги кара след втората зима за това. Хвърляш ги.3. Че имат поне 4 мм грайфер. На зимните гуми има два маркера за износване - един стандартен на 2 мм и още един на 4 мм. Я сега кажете колко от Вас си хвърлят гумите като стигнат 4 мм, а
За това тази зима си взех две джанти да си сложа зимните на тях и като падне първият сериозен сняг си ги монтирам за 10 минути, до тогава си карам с летните.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Има колеги пък дето казват че и четирите гуми трябва да са зимни, защото ако само предните са зимни, а задните летни били поднасяли при спиране. Така че мнения всякакви .Колкото до това на колко години са гумите зависи от това как са подържани . Както писах на Киата поставих Ласа които са на близо 10 години и тая зима нямах проблем с тях. Единия ми гараж е на стръмен участък и баш пред него капе водата от два климатика и зимата се образува дебел десетина см. лед . Със Стилото само драпам на едно място нищо, че гумите са зимни и чисто нови. На джипката включа предното и си я вкарам в гаража без да буксува върху леда. Тъй че практиката показва и други резултати.
Коментар
-
И аз тази вечер смених моите. Тъкмо преди големите навалици. Не бих си правил експерименти да карам през зимата с летни гуми. С течение на времето каучукът в зимните гуми се втвърдява, така че не винаги запазеният грайфер е показател за това дали гумата все още е добра.Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Днес видях едни Полицай да гледат на една Джипка за гуми и колко е грайфера Съобщиха че към Петрохан не пускали с летни гуми сигурно са ги проверявали и там .Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Днеска и мен ме достраша с тоз сняг в София и сложих зимните пантофи ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
коцев написа:Едно време се караше само с едни гуми нон стоп, но тогава почистването и хвърлянето на пясък..... нямат нищо общо с днешното.
Коментар
-
коцев написа:Има колеги пък дето казват че и четирите гуми трябва да са зимни, защото ако само предните са зимни, а задните летни били поднасяли при спиране.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Извинявам се на по- старшите вофьори от мен, но споменатите от вас гуми на застави и каквото още споменахте.... Баба ми още кара Лада. Имам и чичо дето кара москвич.... ами летните гуми на тия коли нямат нищо общо по шарка със летните, които в момента се предлагат на пазара.Едно е да караш с гуми наподобяващи http://www.avtosviat.net/index.php?m...age=20&brand=1(Неможах да намеря точна шарка на едно времешните гуми)Друго е да се мъчиш с гума която няма почти никакви напречни канали като тия примерно http://www.google.com/imgres?q=%D1%8...1t:429,r:7,s:0Има голямо значение и какво разбира всеки от темина "каране". За някои това е да тръгнат от София до Варна или обратно. За други това е да минат 2 км за и 2 км от работа в някой голям град, където с всичкото ръсене на сол и т.н. заради градския транспорт може цяла зима да не му е проблем. Миналата пролед ненадейния сняг дето падна края на март бях с предни летни и задни зимни.... Едвам стигнах до София а като стигнах неможех да тръгна на светофарите..... На 1 вата гумаджииница сменихзадните за предните.... Тръгвах перфектно ама как се увъртях 1 път..... От тогава повече такива експерименти не....Текущо още съм с летните гуми, но запознатите с темата ми в общите ще се сетят защо.... Най- вероятно след 2 седмици прибирам колата в гаража и ще я изкарам напролет поради липса на книжка Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Бтв от както ме снимаха съм с разход 7/100 :D при положение че под 10 не слизах преди Айде със здраве и карайте внимателном, колеги.
Коментар
-
коцев написа:Едно време се караше само с едни гуми нон стоп, но тогава почистването и хвърлянето на пясък..... нямат нищо общо с днешното.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Вчера накичих зимните гуми отпред...старите задни отзад ги подарих на гумаджията...а по-хубавите летни ги метнах на тяхно място..Надявам се да не обидя някой, но, ако някой тарикат с 10 годишни гуми "поддържани" зимата не успее да спре и се нацели в багажника, вратата или където и да е в колата ми ще ми е определено доста тъпо, че не е помислил за сигурността си. Да ще си купя още две зимни при първа възможност и за отзад. Просто сега няма $. Че нямало разлика зимни/летни гуми може да го каже само човек който кара от блока/къщата си до работа и до магазина...Може преди 20 години да сте карали само с едни гуми и зиме и лете, но тогава колите ви са нямали и Airbag и сити на волана и дори и колани в началото ми дайте и тях да ги махнем за да не ви искат обслужване и те пък и ще свалим килограмите от там и о,000534л/100км ще се икономиса...Друг факт е, че ако нямам $ за поне 2 зимни гуми просто няма да си изкарвам колата в снегаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар