Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали да не сложа зимните гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За мен, следните три неща съвпадат във времето - отоплителния сезон, карането със зимни гуми и НЕпиенето на бира. Тоест, щом пуснат парното, слагам зимните гуми и заменям бирата с твърдо гориво :D
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

днес обух Пунтьо с зимните гуми... като ходих да вземам едно крокодилче за целта при всяко рязко подаване на газ на 1-ва, 2-ра и 3-та колата яко въртеше гуми с летните.като се стопли времето съм с Ланчията - за сега ще е все още с летните
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Летните за мен се справят отлично все още.За въртенето на гумите - да не си сложил двигателя от Либрата в Пунтото
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Летните за мен се справят отлично все още.За въртенето на гумите - да не си сложил двигателя от Либрата в Пунтото
          В СтЗ може и цяла зима да си караме с летни, ама в София днес вали сняг!!!

Коментар

По принцип от време "оно" месец октомври си е месеца,в който се се подготвят автомобилите за зимния период и не мисля че ако случайно има някой друг ден по топъл е проблем за зимните ни гуми
            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Да, така си е, сняг има ден-два-три, най-много.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                По принцип от време "оно" месец октомври си е месеца,в който се се подготвят автомобилите за зимния период и не мисля че ако случайно има някой друг ден по топъл е проблем за зимните ни гуми
                Вчера изведнъж взех решение и си развалих рахатлъка, и добре, че се разбутах, че днес изобщо не е за мръзнене навън. Посото си помислих, не я ли свършиш на топло, както много пъти досега ще я вършиш на студено и си надвих на мързела
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Тази зима за пръв път от както съм шофьор /11 години и към 200 000 по груби сметки, служебни+лични автомобили/ ще карам със зимни гуми моята си кола Взел съм си две джанти за тях, за да мога да си ги сложа когато падне сериозно снега, за сега е рано ми се струва. В четвъртък бях горе в планината, там вече над 1500 метра имаше сняг, но се топеше по пътя, бяха нахвърляли пясък и сол. С летните гуми си вървеше екстра Пунтото и ще изчакам да падне първият сериозен сняг за да сложа зимните. И определено Пунтото е по-устойчиво от Бравата.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аз ги смених петък, уцелих точно да няма никой и за половин час бях готов. След мен се натрупаха 4коли :D

Коментар

dimaka_vs написа:
                      В СтЗ може и цяла зима да си караме с летни, ама в София днес вали сняг!!!
                      Може да вали, но сняг няма. А към края на седмицата го дават с температури над 15*С. Гумите ще ги сложа когато сутрин като се кача в колата и започне да пищи за ниска температура, докато не почне няма да ги слагам.
                      emzo написа:
                      Летните за мен се справят отлично все още.

Коментар

Дали да не сложа зимните гуми...

Аз моите ги сложих .....през Делкември’2008-ма
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

кола

Днес видях едни Полицай да гледат на една Джипка за гуми и колко е грайфера Съобщиха че към Петрохан не пускали с летни гуми сигурно са ги проверявали и там .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

в закона няма изискване за летни/зимни гуми (за разлика от някои европейски държави)
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Тая мода за зимни и летни гуми навлезе в последните десетина години. Интересно че по комунистическо време имах и Жигулита и Застава Юго и Трабант и не бях чувал за зимни и летни гуми. Гумите с които съм купил колите с тях съм ги и продавал . С тях съм карал и зиме и лете.През 2003 година вече за пръв път купих за Мерца зимни гуми Ласа и за 10 години да съм изминал с тях 20 000км . Миналата година ги сложих на джипката Кията и карах с тях през изминалата зима и сега през лятото когато ми се наложеше да карам Киата. Проблеми никакви .Тая зима също ще си я карам със тия гуми. За мен това си е чисто търговски трик да има купуване .Гумата трябва да има хубав грайфер пък по малко зависи лятна ли е ,зимна ли е.
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

кола

Може да има и нещо свързано с фирмите производителки на гуми например зимните по скъпи .
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X