За мен, следните три неща съвпадат във времето - отоплителния сезон, карането със зимни гуми и НЕпиенето на бира. Тоест, щом пуснат парното, слагам зимните гуми и заменям бирата с твърдо гориво :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали да не сложа зимните гуми...
Collapse
X
-
днес обух Пунтьо с зимните гуми... като ходих да вземам едно крокодилче за целта при всяко рязко подаване на газ на 1-ва, 2-ра и 3-та колата яко въртеше гуми с летните.като се стопли времето съм с Ланчията - за сега ще е все още с летнитеFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
vaskoni_1980 написа:По принцип от време "оно" месец октомври си е месеца,в който се се подготвят автомобилите за зимния период и не мисля че ако случайно има някой друг ден по топъл е проблем за зимните ни гумиAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Тази зима за пръв път от както съм шофьор /11 години и към 200 000 по груби сметки, служебни+лични автомобили/ ще карам със зимни гуми моята си колаВзел съм си две джанти за тях, за да мога да си ги сложа когато падне сериозно снега, за сега е рано ми се струва. В четвъртък бях горе в планината, там вече над 1500 метра имаше сняг, но се топеше по пътя, бяха нахвърляли пясък и сол. С летните гуми си вървеше екстра Пунтото и ще изчакам да падне първият сериозен сняг за да сложа зимните. И определено Пунтото е по-устойчиво от Бравата.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
dimaka_vs написа:В СтЗ може и цяла зима да си караме с летни, ама в София днес вали сняг!!!emzo написа:Летните за мен се справят отлично все още.
Коментар
-
Тая мода за зимни и летни гуми навлезе в последните десетина години. Интересно че по комунистическо време имах и Жигулита и Застава Юго и Трабант и не бях чувал за зимни и летни гуми. Гумите с които съм купил колите с тях съм ги и продавал . С тях съм карал и зиме и лете.През 2003 година вече за пръв път купих за Мерца зимни гуми Ласа и за 10 години да съм изминал с тях 20 000км . Миналата година ги сложих на джипката Кията и карах с тях през изминалата зима и сега през лятото когато ми се наложеше да карам Киата. Проблеми никакви .Тая зима също ще си я карам със тия гуми. За мен това си е чисто търговски трик да има купуване .Гумата трябва да има хубав грайфер пък по малко зависи лятна ли е ,зимна ли е.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар