Аз днес забелязах, че вече го няма знака ограничаващ скоростта. Т.е. остава само знака за населено място. Незнам дали има значение, но ако камерата те е засякла преди рекичката, друга община и нарушение в друга административна обалст, дали има правомощията да се разпореждат в нея .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обяснения към вече съставен акт.
Collapse
X
-
Не не самата камера ми е направила запис на колата и регистрационния номер непосредственно пред патрулката. Мен през цялото време ме съмнява, че самия радар, с който засичат скоростта има възможност да засече скоростта ми преди знака за населено място. Иначе извънградското го водят 80 км/ч, въпреки че където и да съм гледал из интернет и разни онлайн листовки за Б категория навсякъде пише 90 км/ч ако не е оказано друго, а за градско 60 км/ч освен ако не е оказано друго. Ама явно само аз си мисля така и дори понакога да съм прав на КАТ не им дреме... Много народ, с който говорих включително полицаи се изказаха, че книжката няма да ми я вземат а само ще ми праснат голямата глоба, която между другото аз изкарах 750 лева Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Както и да е, мерси за отговорите на всички колеги.и Миро видя ли че го няма знака Yellow_Flash_Colorz_PDT_06. А него го няма от поне 1 месец защото тогава запоследно си карах фиата и съм минал от там. Лека вечер и още веднъж мерси.
Коментар
-
@peho: надали ще му помогне "някак си" предвид, че неговото нарушение е в населеното място, където без знак максимумът е 50км/час. Ще рече - инвестицита в тахошайби би се избила двойно само за годинаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Insane написа:... Иначе извънградското го водят 80 км/ч, въпреки че където и да съм гледал из интернет и разни онлайн листовки за Б категория навсякъде пише 90 км/ч ако не е оказано друго, а за градско 60 км/ч освен ако не е оказано друго. Ама явно само аз си мисля така и дори понакога да съм прав на КАТ не им дреме...Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 200 лв.;5. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 40 km/h - с глоба 300 лв.;6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 150 лв.;5. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.;6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
Коментар
-
Orcinus
Интересно...узакониха разни мръшляци с коли за по над 100 000 лв. да могат да карат с 99 км/ч при разрешени 50 км/ч и да ги глобят със смешните за тях 300 лв. И БЕЗ да им взимат книжката. Подигравка. И друго - "(1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.; "Ако караш с 59 км/ч на радар при ограничение 50км/ч, не подлежиш ли на глоба? Защото е написано "за превишаване с 10км/ч", а не с "ДО 10 км/ч"?
Коментар
-
Orcinus написа:И друго - "(1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.; "Ако караш с 59 км/ч на радар при ограничение 50км/ч, не подлежиш ли на глоба? Защото е написано "за превишаване с 10км/ч", а не с "ДО 10 км/ч"?
Коментар
-
Ок утре ще мина с 40 през тъпото село и ще снимам да ви пусна клип колко коли ще ме изпредварят с много .....Както казах аз поука съм си зел още преди да съм получил призовката .... А за всички където казаха "егати изпускането", ами ако карах няколко за болница ??? Ами ако вие сте на моето място и карате някой дето му изтича кръвта примерно ??? Как ще карате ? Ще карате ли с 50 ?
Коментар
-
Insane написа:Ок утре ще мина с 40 през тъпото село и ще снимам да ви пусна клип колко коли ще ме изпредварят с много .....Както казах аз поука съм си зел още преди да съм получил призовката .... А за всички където казаха "егати изпускането", ами ако карах няколко за болница ??? Ами ако вие сте на моето място и карате някой дето му изтича кръвта примерно ??? Как ще карате ? Ще карате ли с 50 ?
Коментар
-
Insane написа:Ок утре ще мина с 40 през тъпото село и ще снимам да ви пусна клип колко коли ще ме изпредварят с много .....Както казах аз поука съм си зел още преди да съм получил призовката .... А за всички където казаха "егати изпускането", ами ако карах няколко за болница ??? Ами ако вие сте на моето място и карате някой дето му изтича кръвта примерно ??? Как ще карате ? Ще карате ли с 50 ?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ей, изядохте го този колега. Безгрешни хора няма ! Не познавам колегата, но от прочетеното до тук аз разбрах, че е той е осъзнал грешката си и е излякъл поука. Вие виждали ли сте нарушител който със сълзи на очи в съдебната зала признава, че е допуснал грешка, като е нарушил правилата за движение и единствено моли да му бъде намалено наложеното наказание, ако това е възможно ? Аз съм виждал, все още има и такива хора! А заглавието на темата му е въпросително, не поучително.
Коментар
-
FEN TEMPRA BG написа:Ей, изядохте го този колега. Безгрешни хора няма ! Не познавам колегата, но от прочетеното до тук аз разбрах, че е той е осъзнал грешката си и е излякъл поука. Вие виждали ли сте нарушител който със сълзи на очи в съдебната зала признава, че е допуснал грешка, като е нарушил правилата за движение и единствено моли да му бъде намалено наложеното наказание, ако това е възможно ? Аз съм виждал, все още има и такива хора! А заглавието на темата му е въпросително, не поучително.
Коментар
-
Така. Че си нарушил - ясно. Че нарушението при всички случаи е неразумно грубо - и това е така. Но ако мислиш, че скоростта не е твоята, предлагам ти да се посъветваш с адвокат как да обжалваш. Аз лично се сещам за следното: Да изискаш копие на клипа и да се направи анализ на скоростта по самия клип - без данните от радара. Това е трудничко, но е възможно. Става дума за движещ се обект и може да се изчисли скоростта като преместване спрямо пътната маркировка, например. Можеш да направиш неофициален анализ, а доколкото установиш, че има грешка или манипулация, да изискваш официална експертиза. Важно! Първото, което трябва да се провери е дали клипът е сниман с РЕГИСТРИРАНА система радар-камера. Ако поне едното от тях не е регистрирано, съгласно правилата, както и ако са регистрирани по отделно, но не и като система, отпада цялото наказателнио постановление!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар