Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно данък МПС

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Такааа ... Току що говорих с ДМДТ в община Разград и отговора беше: "Данък се начислява от следващата година.Представяте копие от квитанцията и оригинала за сверка ... "Темата май свърши, а?Благодаря на всички и =Rudi= извинявам се, ако съм те засегнал с предишния си пост ...
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

    Коментар


      #17
      е у наше село не е така...комшията даже го караха да внася наново данъка за придобиване на колата, който беше заплатил в друг град и да ходи за си го взима от там / ставаше дума за 7.50 лв. /...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

      Коментар


        #18
        Няма повод за обиждане и сърдене.Учудвам се на това, че както пише donnna, нормативните документи се тълкуват по различен начин, в различните общини. Не съм сигурен дали описаните от него случаи не са в противоречие с тях, като целта е "новата" община да напълни бюджета си на гърба на хората, непознаващи правилата.
        donnna написа:
        ...мога да те уверя, че ако си купиш кола от Враца примерно с платен данък, като отидеш да си я регистрираш/декларираш в МДТ В Община Силистра, преди да ти приемат декларацията по чл. 54 ще те накарат да си платиш данъка до края на годината.
        Може би си имал предвид обратното - ако я купя тук няма да мога да я регистрирам във Враца, защото когато подавах, през м.август, декларацията за Бравото служителят ми каза, че не дължа нищо още преди да види къде е платен целия годишен данък.

        Коментар


          #19
          Интересна тема - от типа "питам и отговор не искам" . Както е очевидно и че градският Руди се засегна (с право, защото даде изчерпателен отговор!), но сега не си го признава . Да, ако данъкът е платен от стария собственик, по закон новият собственик не дължи данък за съответната година, независимо дали двамата са от една и съща община. Само че лично аз (не някой да ми е разказал) веднъж при продажба подадох декларация и си възстанових част от внесения данък, а на новия собственик (може би, но едва ли) му се начисли задължение да си плати данъка за периода от датата на придобиване до края на годината. При същата продажба ми възстановиха и съответната част от ГО - след много разправии. А пък при покупка на кола с платен данък в друга община, ми казаха, че община Пазарджик не я интересува това, че данъкът е платен в община Перущица, и ... Така че тук май опираме до конкретна община и разни местни наредби, които заобикалят или дори противоречат на ЗМДТ.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

          Коментар

          Working...
          X