Здравейте колеги Има ли някой от вас който да има преки наблюдения как стоят нещата в Португалия (уж са в мн голяма криза)има ли работа какъв език говорят какви хора са и т.н. ....Понеже има голяма вероятност да отида да работя там но незнам абсолютно нищо освен географските характеристики....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Работа в Португалия
Collapse
X
-
Говори се Португалски, който е почти като испанския, но вместо С казваш Ш . Хубава страна. Малко нямат пътища, но не е болка за умиране. Заплатите са много ниски обаче. Да не кажа ниво София. В момента са около 800 до 1000 Евро. Инфото ми е от бивш колега португалец, с който работихме когато живеех в Хихон.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
-
Привет.Живял и съм работил в Португалия.Прибрах се миналата година на 4-ти май поради семейни проблеми.Работих по специалноста си и бях поканен да отида да работя там.За заплата няма да коментирам-липсва ми. По мое лично мнение това че Португалия няма пътища не е е вярно.Пътищата в Португалия и Испания са най добрите в южна Европа,който е пътувал из Европа ще знае за какво става въпрос,в спор с колегата не искам да влизам.Езикът е едно от най отвратителните неща с което съм се сблъсквал,не може да се каже че е като испанският и само вместо сссс казваш шшшшшшш.Повечето от португалците не се разбират с испанците и обратно,по близък е до румънският и до италианският но все пак са от една група(романските езици).За криза има и сега имаше и преди докато бяхме там но тя не се изразява в това което си мислите,различно е.За колегата пуснал темата ако иска повече инфо за Португалия да пусне едно ЛС ще му дам скайп и ще приказваме,не искам да ми се обяснява от колегите колко съм неинформиран и нищо не знам за дадената държава.Поздрави и се надявам никой да не се засегне от думите ми.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Мои роднини са там вече 10 години. С няколко думи - Не искат и да чуват за връщане в България. Ходил съм 3 пъти за по месец. Уникално е. Красота, спокойствие, пътищата са перфектни, незнам колегата от по-горния пост къде е бил..... Хората са ужасно учтиви (даже в повече, като влезеш в магазин веднага след добър ден следват благодарности, че сте избрали техния магазин, как сте, как е минал денят ви и т.н.) , културни и спокойни. Никой за нищо "гък не ти казва". На мен лично ми харесва много. Надявам се да съм бил полезен. Поздрави.Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Ами ако от 2008 до сега са оправили пътищата - браво на тях. Аз живеех в Хихон в Испания и имах колега португалец, с който ходихме до Порто. Но явно много неща са субективни и различните хора имат различни вкусове. По възможност се разходи да видиш дали на теб ще ти хареса и тогава се установявай.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
здравеите и аз преди 3 месеца се прибрах от там няма такова спокойно място само който не е ходил в Португалия не се е влюби в нея за инфраструктура да не говорим както и за транспорта им идеални за заплати спомням си че една чистачка в университета зимаше кам 600 евро а с тия пари ако си под наем живееш в 1 стая която с консумативите е кам 200евра на месец а с другата част ...Mercedes E200 coupe
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар