Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катаджиите лъгали радара със свирка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Възпитаник на военното училище в Шумен от 1982, където бе едно от малкото места в страната, можещо да ти даде знания за радиолокационни станции, ракетни комплекси и други СВЧ техники.
    И по това време там имаше един подполковник Попчев, който много добре ги обясняваше тези техники!

Коментар

nikolovvd написа:
      Не ти трябва! Просто вземи един излъчваш СВЧ диод за 10.525 GHz, сложи го в една рупорна антена и го модулирай с 800-850 Hz. Така радара винаги ще отчита скорост около 40-45 км/ч. :DИмай пред вид обаче, че е забранено!
      Именно Ето един сайт от който могат да се набавят подобни материали за "без пари".http://www.shfmicro.com/gunn.htmhttp...ествено само за експерименти и за запознаване с материята Нещо много бивши се събрахме тук Аз няколко години съм се занимавал с ремонти по радиокомуникациите, а преди това бях шеф на една мобилна станция за космическа връзка. И чак като се махнах от там започнах да се занимавам с по-сериозни неща

Коментар

Хайде поздрави и от още един бивш възпитаник Военното училище в Шумен - специалност Артилерийско инструментално разузнаване. В армията СЕ използват уреди който работят на принципа на доплеровия ефект - а именно радио и светлодалекомерите. Същите използват именно този ефект за засичане на разстояния до целите, а при необходимост и тяхната скорост, като естествено точността на тези уреди е далече от тази на полицейските радари и е подходяща за военни нужди. В същото време е вярно и твърдението че се използват и уреди, които отчитат само времето за отиване и връщане на сигнала, но са супер неточни.П.П. Току що се сетих за един такъв армейски уред - КТД /Квантов топографен далекомер/ - руски, дуракоустойчив.
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Венко, ние с тебе май не сме си говорили за казарма, а се оказва, че сме с една и съща специалност. Аз, вярно, от ШЗО, но комбинирано с инженерното ми цивилно образование се приближава до военно училище (почти де).Не се сещам за името на далекомера, руския, но беше в 3 сандъка и на които се паднеше да го носят при тревога си беше кошмар. Тежи, да го ева...А българският аналог, "Шипка", беше малко по-голям от бинокъл.

Коментар

И аз да се изкажа като някой намесен в ПВО-то, славех се като най - добрия планшетист в новозагорското ПВО, но не напреднах в казармената си кариера, щото трудно търпях заповеди, особенно безмислени......а и много арести натрупах.......иначе тия излъчватели са гадна работа, карах няколко наказателни месеца в Полски Градец където само станции имаше, като имаше тренировка и се пуснеха разните му там ПРВ-та, П40, Венери и прочее и ми изтръпваха зъбите и кесиите баси......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
            X