http://www.monitor.bg/article?id=294731Иди вярвай после на показания на радар.Според мен всички радари трябва да преминат на тест и ако се манипулират толкова лесно да бъдат спрени от употреба незабавно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Катаджиите лъгали радара със свирка
Collapse
X
-
Със сигурност начина за манипулация не е един.Дори и да ги тестват, да не са луди да кажат, че подлежат на манипулация."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Бах мааму вълшебни свирки и МП3-ки. Не го вярвам това, но няма да се изненадам ако има нещо вярно. Първо, че MP3 така чупи звука, че нищо чудно колата да почне да се "движи" с 290, а iPhone има спикърфон с отвратителни качества... Уникална статия, а и чудно - кой я е оставил тая "вратичка", сигурно като подсвирне полицая - радара по това разбира..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bubachko
Както каза jenshen73, иФона има ужасен спикерфон, както като качество, така и като сила... за 4 незнам, ма 2G, 3G и 3Gs съм ги чувал и ги знам... виж, ако се допре и се пуска различна вибрация... може и да може да въздейства на някоя "пластина" както пише в статията...Относно камерите - и там куцат нещата. Преди 3-4 месеца имам нарушение, движех се с м/у 65-70 в нещо като наречено село около Търговище (дето само табели има, а селото е на 3-4км натам в полето)... Камерата им ме е засекла със 75! при положение, че скоростомера мери по-висока скорост... Идиотското е, че на снимките има дупки, и ако се вземе предвид разтоянието между тях и времето на засичане излиза, че съм карал с 68... но.... глобата ми е за 20+ км/ч повече... не си стръва обаче да се занимава човек, повече врее и нерви ще потроши. Платих си я в срок с 30% отстъпка ( такова не бях чувал преди) и го забравих... Става дума за електронен фиш де, не са ме спирали за пари на ръка...
Коментар
-
Re: Катаджиите лъгали радара със свирка
krasio_79bs написа:http://www.monitor.bg/article?id=294731Иди вярвай после на показания на радар.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
В МВР лабораторията доплеровите радари (каквито за сега са единствено одобрени в България) ги тестват с камертон. Или механичен или електронен - до колкото знам у нас TR-4 се тества с механичен камертон. За всяка скорост на която се калибрира радара си има отделен който излъчва точно определена честота.Явно от там е изтекла информацията как да ги манипулират Главата си залагам че някой им е записал звука на подобен камертон - те журналистите писали свирка ама толкоз им е акъла ...Радарите няма как да се пипат защото те са измервателни уреди и са надежно пломбирани. Още повече че при съдебни дела вещите лица често им правят оглед и ако "висококвалифицираните" ченгета го пипат веднага ще се разбере.
Коментар
-
Цитат- Освен това част от прибраните ченгета имали бинокли в патрулките, което е забранено. С тях отдалече виждали дали шофьорите са чужденци, за да ги спрат, тъй като подобни водачи по-лесно се манипулирали. Освен това с бинокъла можели да видят дали водачът има Гражданска и винетка. Вярно ли е това за биноклите?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Вярно ли е това за биноклите?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Сега по БТВ репортер направи демонстрация, на различните звуци за скорост - наистина живеем в абсурдна държава. Вече почвам да се съмнявам дали и моите актове са "истински"Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
nikolovvd написа:И как така със свирка от GSM, който излъчва максимум 1.8 GHz честота ще повлияеш на устройство, което работи на честота над 10 GHz!Това май е поредната журналистическа измислица! Все едно някой да каже, че си е сложил 20 цолови гуми на 13 цолови джанти!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Много е интересно да се види камертон на 10GHz . Сигурно е възможно да манипулират радарите, ама чак пък с мобилен телефон...Да се вярва на телевизия не е най-добрата идея, особено на частна такава. Предполгам на всички е ясно откъде идват парите на една такава медия - въпросът не е в истината, а в рекламите след нея... Като сложим и това, че всичкото журналист е експерт във всяка една област (разбирай абсолютни лаици) кашата е пълна.Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар