Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен... Прави ми впечатление,че тия коли, които са в продажба, все си имат по някоя драскотина, може би от невъзможността да се види всичко при паркиране или от липса на опит с такава кола.Допълнено заглавие.Модератор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Collapse
X
-
Не съм карал такъв автомобил, но мой приятел има Опел Фронтера с десен волан от 3 год. Е не точно Опел, а някакво сложно съчетание от букви. Та на въпроса - да свикна. Е често вкарва вместо 4-та 2-ра, но това може да се случи и с дясната ръка. Виж при изпреварването - там няма свикване. Видимост нулева. Винаги изпреварва с навигатор - този който седи на лявата седалка. Разни припособления като огледала, камери и пр. не дават реална представа за идващите насреща автомобили, особено при интензивно движение. Виж, като ходим за риба - по черния път и без път дали волана е отляво или отдясно - все тая.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
-
Re: Десен волан
Преди година карах за около 3 месеца бус Мерцедес с десен волан,за свикването се виква , но видимост за изпреварване почти никаква особенно ако си зад някой камион.Надяваш се камионджията да е печен да ти даде мигач , и пак се изнасяш със страх.Отказах на шефа повече да го карам и той ме напрай докер , адокера шофьор на въпросния бус.Кара пича месец и половина и се трясна.Отърва се много леко.Разправят щото бил отдясно.Поздрави.Fiat Marea 1.9 JTD
Коментар
-
Свиква се, ама аз карах автомат, паджеро, демек висока кола. В града е ок, нямам сериозни проблеми, обаче извънграско си е мъка. Не бих си купил, освен ако верно не е джип и да го карам или основно по черно или само зимата да мога да джасам в снега.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Свиква се, с всичко се свиква. А драскотините не е задължително да са от България - в Англия редовно се тряскат и удрят леко, но никой не го прави на въпрос заради застраховката, пък и не ги е грижа много, стига да не е проблем за МОТ-а. Ако обаче колата ти е за ежедневно каране - по-добре не си взимай, дори и да не се тряснеш, стресът е доста по-голям, особено при изпреварване. Ако ти е за офроуд или за пътища без много движение - вземи си.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Добре де, ако човека е спокойно каращ и неизпреварващ - ще му пречи ли обратния волан? Виждам достатъчно изумен народ напоследък да ме гледа от неправилната страна на колатаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Добре де, ако човека е спокойно каращ и неизпреварващ - ще му пречи ли обратния волан? Виждам достатъчно изумен народ напоследък да ме гледа от неправилната страна на колатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Въпрос на свикване, и начин на каране.С агресивен начин на каране със сигурност няма да ти допадне, щото ще трябва да обикаляш от дясно на ляво , и после пак в дясно , да си сигурен че няма никой ..Имам няколко познати които караха с обратен волан, и от примерно 10 човека , 6-7 си карат колите все още..Другите си продадоха колата, а един си обърна волана, щото разбираш ли, турбината трябвало да свири и да може да се кара спокойно и бързо по пътищата Та , до човек си е Аз лично с удоволствие бих се боцнал в нещо с десен волан, за супер приемливи цени и мощност.... в такъв район и място живея , че изпреварване ми е нужно рядко..Fiat Tipo 1600cc 84hp+? , цвят Бордо , Полукабриолет , GT интериор. На кратко - една истинска машина.
Бившата - Volvo V702.5 TDI 140 hp. - една УНИКАЛНО МОЩНА дизелова кола в моите очи..
Коментар
-
Re: Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Plastex написа:Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен...
Коментар
-
Карал съм английски камион сметосъбирач към Бургаския Титан за около два месеца автоматик.Аз отдясно мангалите отляво като левия прозорец умишлено беше свалена машинката,за да не се провисват индианците през стъклото и да се кълчат като чалгата е надута до Бога.Когато завалеше дъжд и се прибирерат в кабината мокри до кости еее тогава не се издържаше на фанар.Ей с това не можах да свикна и с това,че имаше скъсана мембрана на задния ляв спирачен цилиндър и като натискаш спирачки покрай казаните като паднеше въздуха нямаше спиране тази боклукчуйка .От друга страна си имаше пък удобства.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Според мен - автомобил с десен волан няма място в България. Вярно, много народ кара такива коли, но това нито означава, че са удобни, нито, че са допустими. Все пак - ако можеше кво да е да се кара къде да е - нямаше да ги правят с ляв-десен волан, а щяха да са с централенSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Според мен карането на автомобил с десен волан разваля всякакво удоволствие от шофирането. Освен това е опасно. А и фаровете на такива автомобили са пригодени за движение в лявото платно, т.е. ако се карат вдясно ще заслепяват насрещно движещите се автомобили.Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic
Коментар
-
Orcinus
Re: Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Plastex написа:Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен... Прави ми впечатление,че тия коли, които са в продажба, все си имат по някоя драскотина, може би от невъзможността да се види всичко при паркиране или от липса на опит с такава кола.Допълнено заглавие.Модератор.
Коментар
-
Благодаря за мненията, от казаното дотук си давам сметка, че нямам здрави гащи да взема такава кола за постоянна употреба. Общо взето съм спокоен човек, и мечката спи в мен /както и във всички нас/ но понякога се пробужда и превъртам гумите като се изнервя, а с такова нещо няма да е за дълго.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар