vital написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Върти ми се идея за нова кола...
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
Plastex написа:vital написа:Това и аз не го разбирам... Данъкът е едно от доста други неща, които трябва да се плащат...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
103 к.с. ми е колата и плащам 170 лева данък (община Луковит)Някак ме е яд да ги давам тези 170 лева за нещо, което реално не получавам.Като си сметнах икономията от газта, данъка наистина го избивам няколко пъти, но тези пари пък отиват за още гориво...На метан идва наполовина по-евтино от пропана, но за сметка на ограничения багажник и занижената динамика.Между другото някой има ли снимка на Брава с метанова бутилка в багажника?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Никога не съм я изключвал като вариант, просто ми се струва, че няма да и смогна с поддръжката Същото си мисля и за Галанта.До сега гледах снимки на Брава с метанова бутилка. Мисля, че няма да стане.Това, което мисля да направя за сега е да сложа по-малка бутилка за газта. В момента е 35 литра, което не е много, но рядко ми се налага да минавам големи разстояния.Второто е да намеря по-компактно място за буфера в багажника, защото кутията е към 60 литра. Като я няма се чувствам непълноценен Това мисля, че ще ми реши неволите с мястото и ще остане само данъка да ме измъчва ))"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Второто е да намеря по-компактно място за буфера в багажника, защото кутията е към 60 литра. Като я няма се чувствам непълноценен Това мисля, че ще ми реши неволите с мястото и ще остане само данъка да ме измъчва ))Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
M5kov написа:Това мисля, че ще ми реши неволите с мястото и ще остане само данъка да ме измъчва ))M5kov написа:Като цяло не мога да намеря "причината" за смяна на БраватаAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Да, да, да тоя филм с първоначалните разходи и състоянието на возилото е най-дълъг Добра си ми е количката, ама така и не попаднах на газаджия да смъкне разхода поне с 1 литър... 10/100 извънградско не е малко, но пак е по-евтино."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
И кое му е евтиното 10 литра по 1,35=13,50,при дизела хайде 6/ 100,което е много и то с клима,по 2,44=14,64лв.За един лев,не мерси,не искам газ.Пък за метан какво да говорим,то да е служебна кола едва ли пак ще се кача на такава бомба.Нямаш бутилки,не ти мирише на газ и т.н.Не те навивам,но дизела си е дизел.Каво да кажем пък за Босе-то,ми пИрфектна музика си прави.п.с.Друг е въпроса дали трябва да сменяш Бавата,имаш ли нужда от друг тип кола или просто за спорта?
Коментар
-
Ако имах парите веднага вземам една Либра JTD ама условието беше да разменя Бравата П.С.Належаща нужда нямам.По-скоро търсех някаква оптимизация на разходите по автомобила, но ако взема нов, първоначалните разходи обезмислят всичко."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Kато стана реч за данъка. Преди 3 години, когато си взех Бравата - ЖТД 100 бяха рядкост. Потрих ръчички и с мисъл за малкия данък влезнах в колата и я пазарих в "движение". Наложи ми се обаче да дам парички за да я вкарам в крак. В него момент съжалих, че бях воден само от тази идея - по евтин данък. Имаше момент, в който се бях замислил или да засиля колата в блатото или да я закарам на скраб. Три години по-късно вече осъзнавам, че разликата в данъка е компенсирала част от неволите и парите хвърлени докато я вкарам в ред. Да чукна на дърво - колата ми вече е кола. Компромиси само заради данъка - не прави. Като е писано да хвърляме пари по тези коли - ще ги хвърляме. Дали във вид на данък или ремонти - колата ( каквато и да е тя) си е ламаринен бирник.Оня ден пак си направих елементарната сметка за Бравата: Закупих я за 5 600 лв, регистрации 200 лв, правих ремонт в Ямбол за 900 лв. ( бутала със съставните им части), обслужването за трите години ми струва около 600 лв (масла, ремъци, ролки, ремонт на алтернатор, датчик колянов вал). За гуми съм дал още 250 лв. Данък за 3 -те години 120 лв., Граждански за 3 - те години - около 500 лв., венетки - около 180 лв. Добавям още 100 лв. за мивки, аксесоарчета и други работи. Та: Тази кола Фиат Брава ЖТД 100 ми е струвала за тези три години точно 235 лв. на месец ( само за да я имам), като в тази сума не добавям нафтата от около 70-80 лв. на месец ( плащам по-малка цена). Та в този ред на мисли и сметки - по-изгодно ще е да се возя с такси, а един път в месеца за три-четири дена да ползвам сносен Рента кар автомобил...и да щракам с пръсти за поддръжка, гуми, данъци, алабализми. Сметката пък за Вектра Ц 2004 г. я оставям на въображението ви...и моя джоб. Сега разбирам и приказката на един бургаски джамбазин: " Пари и кола ? - Това са две несравними неща. Аз само продавам." :D ... Обаче на мен не ми става ясно аз, защо продължавам да играя това хоро ? :D Ако греша някъде в сметките си - поправете ме.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Кеф цена няма,така е казал ....... някой си,или пък не може тва в онова и душата в рая.Колата е необходимост,не само удобство.Не мога да си представя как ще съм без нея.Звънят ми от градината,бързо че малкия вдигнал температура,големия си скъсал връзките на крака и т.н. Не мога да викам комшията да ме прибира от кръчмата посред нощ,имам си жена и кола Колега М5ков ,дръж си Бравичката и си свиркай,като събереш душа за нещо тогава взимай или ако е неизбежно.
Коментар
-
willow75bg написа:Кеф цена няма,така е казал ....... някой си,или пък не може тва в онова и душата в рая.Колата е необходимост,не само удобство.Не мога да си представя как ще съм без нея.Звънят ми от градината,бързо че малкия вдигнал температура,големия си скъсал връзките на крака и т.н. Не мога да викам комшията да ме прибира от кръчмата посред нощ,имам си жена и кола Колега М5ков ,дръж си Бравичката и си свиркай,като събереш душа за нещо тогава взимай или ако е неизбежно.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
M5kov написа:Така ще да е Метни ми 1-2 снимки на твоята либра, поне да те освирквам като те видя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар