Първо опитайте да прогнозирате нуждите на детето. Обикновенно при определен режим нуждете идват в определен помент. Когато се синхронизирате със съответните явления, я слагайте на гърнето и след като свърши работа чак тогава я вдигайте. Така ще разбере смисъла на стоенето на гърнето. Не е необходимо от съпътващи възгласи на радост или каквато и да е врява, защото ефекта може да е обратен. Въоръжете се с търпение, т.е. стоене до нея и ослушване за характерните звуци и аромати. Понякога са необходими седмици и дори месеци.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бащини неволи....
Collapse
X
-
А, само да уточня - детето може да стиска. Навън като сме не пишка, докато спи мнооого рядко. Като се събуди след десет минутки си свършва работата, ОБАЧЕ като я сложа на гърнето след като стане си стиска и си седи половин час, слагам памперса, обувам гащите - айдееее, готова работата. Не ща да я държа насила на гърнето, за да не го намрази, след двайстата минута се отегчава и иска да става.
Коментар
-
Интересното е, че и до 10 години да ги държите в памперси - все ще им е удобно и готино. Моят син го извадихме от памперсите, защото за да започне и ясла и после детска градина това беше едно от условията - по-голяма независимост от памперси. А и в яслата доста добре се справяха с приучването на гърне.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И на мене ми предстои цялата тази история с гърнето,но ще му мисля като му дойде времето.Рано му е още да го мъча,нека си прави кефа в памперсите детето :DFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
Най добре малко дете още 7-8 месечна възраст да се слага на гърне ,тоест още докато не е проходило .Обаче сега младите по ви е лесно с памперсите да карате и за това после виждате зор. Дъщерята има две щерки и послуша нашия съвет и до година ,година и половина вече нямаше нужда от памперси . Снахата нали е софиянка отказа тоя начин и сега белят бабата със сина за това акане. Вече навърши три години и няма раздяла от памперса въпреки че от половин година ходи на градина и там в градината уж е без пампер но в къщи все му слагат. Да са ни послушали когато им казвахме. Същото важи и за ранното говорене на детето . Детето изисква четене на книжки ,пеене на песнички.На внука снахата все телевизора му пускаше или на компютъра филмчета . Резултата е че чак сега след третата година почна да казва по някоя дума. Само за месец го научих да брои до десет и то по скайпа като си броях пръстите и ги свивах . И то се научи да си свива пръсчетата и брои. Това стана преди повече от половин година .Така че учете децата на навици още от много ранна възраст
Коментар
-
Коцев, ей заради това не пускам бабата много много наблизо да се разпорежда. За мен това да тласкаш развитието на детето насила напред е погрешно. Аман от това общество дето всички искат едва ли не пеленачета да им смятат децата логаритми. От къф зор? Детето ще порастне, ще му идва момента за това или онова. Не мога да разбера тая надпревара на която се отдават всички, ама възможно най-бързо да проходи, ама възможно най-бързо да почне да яде еди какво си, като че ли са на състезание. Една комшийка се хвали как шестмесечното и внуче вече му е дала луканка и пастърма. И се кефи. Можеш ли да ми кажеш от къф зор учиш три годишно дете да брои? Аз съм проговорил много късно. Лелките от градината са се карали на майка ми, какво е това дете, само сочи и вика ’Ъ, ъ’. Е, станах човек, проговорих, от четвърти клас заврънкаха нашите да ме дадат в експерименталната математическа паралелка, щото на задачите ВИЖДАХ решението, а не го мислех. По литература вързвах на джувка очите на даскалицата, като и доказвах че Прометей не е прав дето дава огъня на хората. Тъй че макар и късно проговорил това не ми е попречило да ми щрака акъла в училище. Бебето, детето, си иска узряване на психиката да е готово за това или онова. Всяко напъване е натиск върху тая психика. Да не говорим че е абсолютно безсмислено, и баби и дядовци напъват ей тъй да има да се хвалят.Та затова мнооооого ясно и абсолютно безпардонно съм очертал допустимите граници пред тъщата. Детето не е играчка с която да си прави кеф.
Коментар
-
ls1 написа:Коцев, ей заради това не пускам бабата много много наблизо да се разпорежда. За мен това да тласкаш развитието на детето насила напред е погрешно. Аман от това общество дето всички искат едва ли не пеленачета да им смятат децата логаритми. От къф зор? Детето ще порастне, ще му идва момента за това или онова. Не мога да разбера тая надпревара на която се отдават всички, ама възможно най-бързо да проходи, ама възможно най-бързо да почне да яде еди какво си, като че ли са на състезание. Една комшийка се хвали как шестмесечното и внуче вече му е дала луканка и пастърма. И се кефи. Можеш ли да ми кажеш от къф зор учиш три годишно дете да брои? Аз съм проговорил много късно. Лелките от градината са се карали на майка ми, какво е това дете, само сочи и вика ’Ъ, ъ’. Е, станах човек, проговорих, от четвърти клас заврънкаха нашите да ме дадат в експерименталната математическа паралелка, щото на задачите ВИЖДАХ решението, а не го мислех. По литература вързвах на джувка очите на даскалицата, като и доказвах че Прометей не е прав дето дава огъня на хората. Тъй че макар и късно проговорил това не ми е попречило да ми щрака акъла в училище. Бебето, детето, си иска узряване на психиката да е готово за това или онова. Всяко напъване е натиск върху тая психика. Да не говорим че е абсолютно безсмислено, и баби и дядовци напъват ей тъй да има да се хвалят.Та затова мнооооого ясно и абсолютно безпардонно съм очертал допустимите граници пред тъщата. Детето не е играчка с която да си прави кеф.
Коментар
-
Аз имах предвид напъните на Коцев и баби и дядовци по принцип да натискат децата да правят това или онова че да се хвалят. Иначе за памперсите...честно казано година-година и половина ми се струва рано за отказване. Разбира се, има деца и деца. Примерно на някои им е некомфортно да са с памперс и затова почват да дават знак когато им се прави нещо. Всъщност ако се разровиш по разни мнения на специалисти много от тях казват, че ранното слагане на гърне може да има обратния ефект, детето в началото приема, а в последствие, няколко месеца по-късно почва категорично да отказва гърнето. И е троен зор да го приучиш. Що - не е ясно, психология. Но след като детето ти само е почнало да си казва през деня, значи ето, дошъл е момента и си е узряло, просто е станало по-рано.Може би момента за махането на памперса е когато детето може да стиска, поне през деня. Казват че организма на детето узрява да стиска, като мускули и умение, когато може само без помощ да се качва по стълби, без подпиране.За биберона - моята щерка сама го махна, на година и половина. В един момент ми стана ясно, че го лапа проформа, една сутрин го скрих и даже не го потърси. Значи ето - узряла е, дошъл и е момента. Махането на беберона на неготово дете може да ти поднесе много други изненади. Например смукане на палец, на език, въртене на коса и всякакви такива, дето още по-трудно се изкореняват. Вземеш ли биберона на неготово дете можеш доста силен шок да му причиниш. Разбира се, нямам предвид до десет годишнината да му го оставиш.
Коментар
-
@ls1: Градски, пожелавам ти, щерка ти да е гениална и умна колкото теб. Па ако ще и с памперс на 16 години да седи. Знам ли, аз четях книжки, когато започнах училище, но това не ме прави Айнщайн.И кой казваш преди Прометей е дал огъня?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз говоря от позицията на човек видял с очите си доста неща . Не се месих на сина и снахата за това че не приеха нашето предложение още до като не е проходило детето да го слагат на гърне. Сега завижда на сестра си че нейните две деца на година и половина вече бяха без памперси, но е късно . Внука почна вече четвърта година и му слагат. Сега взеха да ми излизат с номера, че му го слагат когато му се доакало и той акал в памперса ,защото не не искал в тоалетната на цукалото .На времето когато сина и дъщерята бяха малки нямаше памперси и нали разбирате какво чудо става ако е на повече от две години и не казва . Тогава още когато бяха на 7-8 месеца по препоръка на моите родители ги слагахме на цукалото и им давахме я играчка я книжка да се занимават с нещо докато са на него . И си свикнаха без никакви усилия. Така че и сега не се меся в работите на сина и снахата .Жал ми е само за детето че е лишено от много неща . Не му дават ягоди да яде че имали мъхчета . Грозде също че имало семки . Вода пие само само Девин и то с червен етикет.Абе с една дума за нас старите е мъчно да гледаме тоя изкилифищен начин на живот и за това сме надалеко от тях. Евала на внучките ,ядат всичко, тичат и играят на воля като дойдат на село, докато внука като дойде на село го носят на ръце да не би да си изцапа обувките . Той и рядко идва,но нейсе .
Коментар
-
Нашата щерка се отказа от памперса на 2 години и половина приблизително.Когато детето реши - тогава ще го направи.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар