Мисля, че събитието е достатъчно значимо, за да си има тема и в нашия форум. Положението изглежда е доста сериозно, а по телевизиите почти не го отразяват. Хората се стягат за революция едва ли не - http://gong.bg/view_article.php?article_id=227203 , безпрецедентно обединение на фенове на Ботев и Локомотив. Очаквано, държавата се обърна срещу своите граждани и изпраща жандармерия от цялата страна, за да пазят "царя". Надявам се полицаите да са на страната на хората, ако не за друго, то поне защото има пострадали техни колеги и това да е началото на края на толерирането на циганските престъпления срещу хора. Не трябва да се допуска за пореден път нещата просто да се уталожат.p.s. Аз научих днес следобед за случая, разочарован съм от форума, че никой не е пуснал тема по-рано. Положението наистина е много зле, ако на никой вече не му правят впечатление подобни събития.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Събитията в пловдивското село Катуница
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Следя почти постоянно събитията в Катуница.Не съм пуснал тема във форума, защото това, което мисля за циганите няма да се хареса на мнозина, а и като модератор не бих искал да нарушавам правилата на форума.Изразил съм мнението си в друг форум...а то е доста крайно. Крайно, по отношение на съдбата на циганите, ако ме разбирате.
-
Наистина съм неприятно изненадан от мълчанието на медиите. Даже Канал3 пуснах сега и не виждам и помен от тея събития. Виж, ако е за Алексей Петров Сашо Диков пуска 5 минути скролове да текат отдолу.Смятам че това се случва в много точен момент. Бойко ако действа неадекватно и сервилно спрямо мангалите това може да му струва изборите. Така че се надявам най сетне да му уври главата и да позволи справедливост по тоя въпрос.За съжаление СЕГА според мен всичко ще се потули. И тенджерата под налягане ще продължи да се загрява.
Коментар
-
Аз пък не виждам какво му е значимото на събитието. Значимо е това, че някой е прегазил някой друг - става доста често? Значимо е това, че в катунци има нетърпимост към циганите? Нетърпимост към циганите има във всички малки населени места.Не разбирам защо изпращането на полицеиски сили се тълкува като пазене на циганския ’цар’ - това им е работата на полицаите, да въвеждат ред. Според теб е много демократично полицията да гледа отстрани как се раздава правосъдие ли? Тогава най-ще си доволен, така ли? А ако утре някой дойде теб да цели и полицията не дойде теб да те пази, тогава пак ще мрънкаш нали? какво значи "Не трябва да се допуска за пореден път нещата просто да се уталожат"? Трябва да излезем да се бием по улиците ли? Да правим масови размирици? Да трошим и мародерстваме? И така мислите, че нещата ще се оправят?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Si vis pacem, para bellum!Ele, проблемът с циганите трябва да се реши. Иначе ще става все по-често, цигани да ни заплашват, че ще ни принудят да се изселим. Ще става все по-често да мачкат с колите си полицаи, деца, да убиват професори, ще разрушават общинско и държавно имущество безнаказано...(общинският блок в Ямбол, бившето военно поделение "Червен баир" в Ямбол, мандрата в Казанлък, помпите от помпените станции на ВиК Сливен и т.н.)Необходимо е да бъде унищожен физически от развилнялата се тълпа един цял цигански род, за да осъзнаят останалите "роми" в коя държава се намират. И да знаят, че това чака и тях, ако не спазват законите на човешкото общество. Ако искат да ги приемат като хора - нека се научат да бъдат хора.
Коментар
-
Не е ’някой е прегазил друг’. Някой е отправил заплахи смъртни към друг. Другия подава оплакване в полицията. Някой-а кани гости от Столипиново вкъщи, които на тръгване виждат на улицата друг-ия и го прегазват директно. След това избягват. Това е малко по-различно от ПТП, не мислиш ли?Не трябва да се уталожват нещата, защото тази случка ще даде сигнал към циганите - може или не може да си решават проблемите по тоя начин? И щом разберат че ’може’ - ела и гледай какво става.
Коментар
-
ele, в типичен стил извърташ нещата. Не искам да влизам в спорове с теб, защото живееш в измислен свят, където полицията те пази, съдът съди справедливо, а България е чудесно място, и няма да стигнем до никъде. Никой няма дойде да ме цели с камъни, защото съм еволюирал достатъчно, за да не газя хората по улиците. Именно това е, което ни разделя от циганите. Не съм експерт по биология, но моето мнение е, че това няма как да стане, защото те са съвсем различен клон в развитието на приматите и няма връщане назад. Аз не искам да мародерствам, да троша или да обирам магазини. Това ли мислиш, че искат родителите на прегазеното момче?
Коментар
-
Immortal: Много хубаво, че имаш познания по латински, или добри умения за търсене с гугъл, но за твое голямо съжаление не живеем във времената на Платон и не е нормално хората да вземат правосъдието в собствените си ръце. ls1: Може би, ако си го чел в медиите - може би не. Не разбрах ти си против въвеждането на ред от полицията или просто ти е кеф, че ще се бият, но за съжаление не можеш да се присъединиш?dikanio: Ще питам отново: Нормално според теб е да се мародерства, да се троши, да се отмъщава и е нормално полицията да остави хората да свършат всичко това, само защото някой е циганин, независимо дали той е убиецът или не?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Аз пък не виждам какво му е значимото на събитието. Значимо е това, че някой е прегазил някой друг - става доста често? Значимо е това, че в катунци има нетърпимост към циганите? Нетърпимост към циганите има във всички малки населени места.Не разбирам защо изпращането на полицеиски сили се тълкува като пазене на циганския ’цар’ - това им е работата на полицаите, да въвеждат ред. Според теб е много демократично полицията да гледа отстрани как се раздава правосъдие ли? Тогава най-ще си доволен, така ли? А ако утре някой дойде теб да цели и полицията не дойде теб да те пази, тогава пак ще мрънкаш нали? какво значи "Не трябва да се допуска за пореден път нещата просто да се уталожат"? Трябва да излезем да се бием по улиците ли? Да правим масови размирици? Да трошим и мародерстваме? И така мислите, че нещата ще се оправят?681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Коментар
-
ele написа:Immortal: Много хубаво, че имаш познания по латински, или добри умения за търсене с гугъл, но за твое голямо съжаление не живеем във времената на Платон и не е нормално хората да вземат правосъдието в собствените си ръце. ls1: Може би, ако си го чел в медиите - може би не. Не разбрах ти си против въвеждането на ред от полицията или просто ти е кеф, че ще се бият, но за съжаление не можеш да се присъединиш?dikanio: Ще питам отново: Нормално според теб е да се мародерства, да се троши, да се отмъщава и е нормално полицията да остави хората да свършат всичко това, само защото някой е циганин, независимо дали той е убиецът или не?
Коментар
-
dikanio написа:Реакцията на правителството по случая, ще окаже голямо влияние върху мнението на хората за тях. Може много да си вдигнат рейтинга, стига да искат. Сега ще разберем дали ГЕРБ наистина е срещу боклуците и иска да остане на власт, или просто ще отстъпи ред на други боклуци да са на власт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар