Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа на хладилник при минусови температури?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Работа на хладилник при минусови температури?

Esper написа:
    Orcinus написа:
    Зимата ако не ползваш фризерната част на хладилника - ОК, иначе просто няма да имаш работеща фризерна част. Т.е. ако навън е 0 градуса, а ти имаш месо във фризерната част, което трябва да се съхранява при -18 градуса - забрави просто.
    Абсолютно!Ако хладилника е само с 1 компресор, зимата забравяш за фризера или камерата за дълбоко замразяване.Всъщност идеята да изнесеш хладилника на студено изобщо не е добра.Имам познат, който беше изкарал хладилника в неотопляем коридор на къща.Случи се точно това - фризера се размрази и толкоз.Повика техници, защото беше в гаранция и реши, че се е повредил.Обясниха му, че уредът си е наред, просто при температори около 10 градуса е неизползваем.След като го внесе в стаята всичко заработи, въпреки, че беше убеден, че го гъбаркат.Аз по същият начин миналата година.Оставих го в стая, в която температурата не пада под 10 градуса, или поне не много често през деня.Вечер включвам отопление - хладилника няма палене.Разговарях с хладилен техник и той ми каза, че под 15 градуса този модел, както и повечето хладилници нисък клас са извън играта.Понеже и аз съм малко скептик, оставих в стаята един маслен радиатор да поддържа 18 градуса непрекъснато.Хладилникът запали но чак след около 1 денонощие.Светна ме обаче на следният трик за излизане от ситуацията:Лампата за осветление в хладилника се оставя да работи и при затворена врата на занижено напрежение (около 110V).Това се прави с един диод.Като се отвори вратата, диодът се байпасва от ключето и лампата светва нормално.Когато лампата свети при затворена врата, топлината, която отделя била достатъчна за да кара компресорът да работи нормално.Дори спомена, че тази функция била фабрично направена на някои модели Либхер и точно те работели при ниски външни температури, за разлика от моят.Моята гаранция изтече преди около месец и тези дни ще направя именно тази модификация.Сигурен съм, че това наистина ще реши проблема.
    Още едно мнение, че е така. Освен системата NO FROST (какъвто е този х-к) да се държи по друг начин.

Коментар

Ми моят няма система за размразяване ама онзи, на моят приятел май имаше.Обаче цитираният модел е с един компресор, та не е много ясно какво ще се случи.Абе слагай го където си намислил но имай предвид горното.И недей да викаш техници ако решиш, че не работи зимата, защото ако се окаже проблем ниската температура ще ти искат пари за визитацията и горната констатация, независимо, че уреда е в гаранция Или поне не ги викай, преди да го вкараш в стаята
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Още едно мнение в подкрепа на това, че хладилник на отрицателни температури НЕ РАБОТИ! За да имаш фризер и хладилник - задължително в стая с температура над 10 градуса в противен случай не виждам как фреона ще изпълнява основната си функция с топлообмена.
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Имам хладилник-фризер на вилата в неотопляем коридор.Зима лято-не се спира,само зимата включва много рядко има индикация та го виждам.втори коридор е и си работи вече 15ина години.
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
            Имам хладилник-фризер на вилата в неотопляем коридор.Зима лято-не се спира,само зимата включва много рядко има индикация та го виждам.втори коридор е и си работи вече 15ина години.
            Вероятно е с два компресора иначе просто няма начин. Вече го казаха, комбиниран хладилник с фризер, който е с един компресор е така направен, че например при плюс 6-7 в хладилната камера, във фризера да бъде минус 18-19, като терморегулатора следи температурата само в хладилната част. Просто няма начин при спадане на температурата на околната среда ( --> и вътре също) под 5-6 градуса да се включи компресора --> температурата в фризера тръгва нагоре. Затова се прилагат споменатите по горе начини за "подгряване" на плюсовата камера, за да се спаси продукцията в минусовата.

Коментар

Производителят ясно е указал температурата на околна среда за нормална работа на техниката.Не си прави експерименти за да не съжаляваш в последствие.От тук можеш да си дръпнеш манула.На ст.72 ще откриеш отговора.
              Прикачени файлове
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ако купувате нов хладилник се информирайте за кой климатичен клас е. За нашата страна трябва да е SN-T, тук масово се продават хладилници за N клас.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                X