Здравейте колеги!Имам сериозен проблем с кучето на съседа .... решил е да го гледа на покрива на гаражите си (понеже няма друго място кадето да го отглежда, а използва покрива си като тераса), а въпросния покрив на гаража му се пада точно срещу моя прозорец на спалнята.Та от 2-3 седмици насам въпросното ПСЕ .... започва да лае от около 5:30 и докато не тръгна на работа около 8:30 все така.....Първите няколко пъти нямах проблем, все си казвах ..."ще спре, ще спре" .... ноооо не спира пумията му и вече напаво откачаме с приятелката ми сутрин.Пробвах да говоря с съседа .... но не стигнахме до консенсус въпреки че донякаде е разбран човек.На 5-6 пъти вече в болно състояние ставам сутрин зареждам въздушната пушка и ааааа да го гръмна в манерката .... започвам да мисля и ... нищо не става ... стелям в някоя ламарина близо до него само за да го изплаша и да спе да лае. Дайте съвет какво да правя .... че не съм спал като нормалните хора от почти месец вече и започвам да откачам ....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с куче!
Collapse
X
-
хахахах...колега схемата ти е брутална!!! Аз виждам няколко варианта1. Опитай да му хвърлиш малко храна, но има голям риск да се научи, че като ти лае ще го храниш и да почне още повече. 2. Пръсни манерката на съседа 3. Потърси някаква помощ - полиция, организация за защита на животните, общината - най вероятно не е озаконил гаража (ако е правил някакви пристройки към него)Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Абе хора това тука е Сандански ... всичко се знае и всички се познават.... като се обадя в полицията си е чиста загуба на време.... нищо няма да му направят.Истината е че ПСЕ-то ТРЯБВА ДА МРЕ !!!!!!!!!!!!!AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
По принцип според закона /поне за жилищните кооперации/ трябва да имаш съгласието на съседите за отглеждането на какъвто и да е домашен любимец. К’во е то това куче ? От веднъж ли се появи там ? Вече е голямо или от малко е там, или просто се бръкна из невиделица? Ако е някой уличен пумяр не "марково" :D куче направо говори с другите съседи и ако и те имат проблем с псето решете проблема без много приказки, после ни чул ни видял! Че онея лудите от "защита на животните" може да те разкостят после
Коментар
-
Първо пробвай с точка три на колегата rebel.Ако не помогне си купи яйца остави ги на топло да се развалят и сутрин щом кучето залае мятай по няколко. Смрадта при песа ежедневно ще е уникална. Съседът ти едва ли ще издържи на химическата атака повече от седмица. Не пробвай да тровиш или застрелваш кучето, защото работата става вече дебела и след това като отмъщение може да постарада твое имущество.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
куче
Май няма много вариянти ако някой от общината го вземе присърце въпроса може и да се реши сигурно може и там да попиташ иначе ако може да го вземеш и да го пуснеш някаде на далеч е най безболезнено другото е че може да си развалите комшулука ама то май на там е тръгнало При нас около блока има поне 10 кучета имат мнот много защитници и те така към 5 почват за джавкат -без спиране .иначе като мине кола е следват и джавкат кучетата иначе са с кайшки от екоравновесие -демек кастрирани но кво от това .
Коментар
-
оффффф ....Принципно това е подарък на дъщеря му .... която я боли п**ката че има куче и изобщо не го гледа.Те имат и Хъски (което не съм му чул гласчето от както са го взели, чак му се кефя)... а въпросното ПСЕ е Йоркширски териер, с едно кресливо джафкане от което можеш да се побъркаш. Принципно е скъпа порода ... но вече ме боли шмаизера. Като собственика не си взима при сърце проблема .... аз ще го вземаAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Те тея малките с тоя размер ще моеш ли да го уцелиш с пушката :D, и моето е хъски и нямам ядове имам и доста познати с такива дребосъци, и са безобидни, я пробвай съвета на колегата да го "подариш" на някого далеч от вас. Макар и без съгласието на комшията, пък със щерката там дет я боли можете да се разберете по един друг начин :D:D
Коментар
-
Колега, може ли да имаш пушка и да нямаш въображение Решението е следното:Когато кучето сутрин започне да лае, вадиш пушката и стреляш по прозореца (но не в стъклото) на комшията ти. Има едни гърмящи съчми та с тях можеш да биеш директно в стената около прозореца където той спи.Преди да направиш горното, опитай отново да говориш със съседа.В никакъв случай не стреляй по кучето!!!!"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Абе тук няма ли един с нормално мислене? Какво стреляне бе, бахти Дивия запад, нали като му гръмнеш по джама после куките ще дойдат при теб, освен ако тоя не извади огнестрелка пушка и да гръмне твоя или теб? Какво искаш, да ти вземат пушката и от КОС никога повече да нямаш законно оръжие, макар и въздушно? А ако някой на теб ти гърми по прозореца, ти какво би направил? Или пък ти гръмне колата, че му пречи, или твоето куче, че му пречи- знам отговора, ще му е*еш майката нали, е и аз така, сигурно и съседа ти така. А пък ако вярно мислиш да му гръмнеш песа се информирай за закона в момента и че откраднали 20 милиона са на свобода, убили 3ма човека са на свобода, но откраднали 1 вафла или застреляли едно куче са в панделата. Пусни жалба в общината, какво като е Самоков и всичко се знае. Обади се на 112 като се разлае утре. Пиши жалба до кмета.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Пусни жалба в общината, какво като е Самоков и всичко се знае. Обади се на 112 като се разлае утре. Пиши жалба до кмета.
Коментар
-
1. Аз не бих стигнал до там, да се карам със съседи заради животно.2. Полицията няма как да вземе въздушното оръжие. Не говорех за нанасяне на физически щети!3. Като цяло това с пушката го написах на шега. Най-отдолу съм написал какво да се направи"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:1. Аз не бих стигнал до там, да се карам със съседи заради животно.2. Полицията няма как да вземе въздушното оръжие. Не говорех за нанасяне на физически щети!3. Като цяло това с пушката го написах на шега. Най-отдолу съм написал какво да се направиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар