Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с куче!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с куче!

Здравейте колеги!Имам сериозен проблем с кучето на съседа .... решил е да го гледа на покрива на гаражите си (понеже няма друго място кадето да го отглежда, а използва покрива си като тераса), а въпросния покрив на гаража му се пада точно срещу моя прозорец на спалнята.Та от 2-3 седмици насам въпросното ПСЕ .... започва да лае от около 5:30 и докато не тръгна на работа около 8:30 все така.....Първите няколко пъти нямах проблем, все си казвах ..."ще спре, ще спре" .... ноооо не спира пумията му и вече напаво откачаме с приятелката ми сутрин.Пробвах да говоря с съседа .... но не стигнахме до консенсус въпреки че донякаде е разбран човек.На 5-6 пъти вече в болно състояние ставам сутрин зареждам въздушната пушка и ааааа да го гръмна в манерката .... започвам да мисля и ... нищо не става ... стелям в някоя ламарина близо до него само за да го изплаша и да спе да лае. Дайте съвет какво да правя .... че не съм спал като нормалните хора от почти месец вече и започвам да откачам ....
    Прикачени файлове
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Консултирай се кво е положението при другите съседи! Ако и при тях е същата работа "ОГАН" :D Въпреки че съм кучкар и гледам куче в апартамента си от скоро просто няма друго решение .... Щом самият собственик не благоволява да реши проблема, решете си го сами

Коментар

абе мислех и аз да го стрелям ... но в последно време се замислям за някаква отрова
      AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

хахахах...колега схемата ти е брутална!!! Аз виждам няколко варианта1. Опитай да му хвърлиш малко храна, но има голям риск да се научи, че като ти лае ще го храниш и да почне още повече. 2. Пръсни манерката на съседа 3. Потърси някаква помощ - полиция, организация за защита на животните, общината - най вероятно не е озаконил гаража (ако е правил някакви пристройки към него)
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Абе хора това тука е Сандански ... всичко се знае и всички се познават.... като се обадя в полицията си е чиста загуба на време.... нищо няма да му направят.Истината е че ПСЕ-то ТРЯБВА ДА МРЕ !!!!!!!!!!!!!
          AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

По принцип според закона /поне за жилищните кооперации/ трябва да имаш съгласието на съседите за отглеждането на какъвто и да е домашен любимец. К’во е то това куче ? От веднъж ли се появи там ? Вече е голямо или от малко е там, или просто се бръкна из невиделица? Ако е някой уличен пумяр не "марково" :D куче направо говори с другите съседи и ако и те имат проблем с псето решете проблема без много приказки, после ни чул ни видял! Че онея лудите от "защита на животните" може да те разкостят после

Коментар

Първо пробвай с точка три на колегата rebel.Ако не помогне си купи яйца остави ги на топло да се развалят и сутрин щом кучето залае мятай по няколко. Смрадта при песа ежедневно ще е уникална. Съседът ти едва ли ще издържи на химическата атака повече от седмица. Не пробвай да тровиш или застрелваш кучето, защото работата става вече дебела и след това като отмъщение може да постарада твое имущество.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

куче

Май няма много вариянти ако някой от общината го вземе присърце въпроса може и да се реши сигурно може и там да попиташ иначе ако може да го вземеш и да го пуснеш някаде на далеч е най безболезнено другото е че може да си развалите комшулука ама то май на там е тръгнало При нас около блока има поне 10 кучета имат мнот много защитници и те така към 5 почват за джавкат -без спиране .иначе като мине кола е следват и джавкат кучетата иначе са с кайшки от екоравновесие -демек кастрирани но кво от това .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

оффффф ....Принципно това е подарък на дъщеря му .... която я боли п**ката че има куче и изобщо не го гледа.Те имат и Хъски (което не съм му чул гласчето от както са го взели, чак му се кефя)... а въпросното ПСЕ е Йоркширски териер, с едно кресливо джафкане от което можеш да се побъркаш. Принципно е скъпа порода ... но вече ме боли шмаизера. Като собственика не си взима при сърце проблема .... аз ще го взема
                  AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

Те тея малките с тоя размер ще моеш ли да го уцелиш с пушката :D, и моето е хъски и нямам ядове имам и доста познати с такива дребосъци, и са безобидни, я пробвай съвета на колегата да го "подариш" на някого далеч от вас. Макар и без съгласието на комшията, пък със щерката там дет я боли можете да се разберете по един друг начин :D:D

Коментар

Колега, може ли да имаш пушка и да нямаш въображение Решението е следното:Когато кучето сутрин започне да лае, вадиш пушката и стреляш по прозореца (но не в стъклото) на комшията ти. Има едни гърмящи съчми та с тях можеш да биеш директно в стената около прозореца където той спи.Преди да направиш горното, опитай отново да говориш със съседа.В никакъв случай не стреляй по кучето!!!!
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Абе тук няма ли един с нормално мислене? Какво стреляне бе, бахти Дивия запад, нали като му гръмнеш по джама после куките ще дойдат при теб, освен ако тоя не извади огнестрелка пушка и да гръмне твоя или теб? Какво искаш, да ти вземат пушката и от КОС никога повече да нямаш законно оръжие, макар и въздушно? А ако някой на теб ти гърми по прозореца, ти какво би направил? Или пък ти гръмне колата, че му пречи, или твоето куче, че му пречи- знам отговора, ще му е*еш майката нали, е и аз така, сигурно и съседа ти така. А пък ако вярно мислиш да му гръмнеш песа се информирай за закона в момента и че откраднали 20 милиона са на свобода, убили 3ма човека са на свобода, но откраднали 1 вафла или застреляли едно куче са в панделата. Пусни жалба в общината, какво като е Самоков и всичко се знае. Обади се на 112 като се разлае утре. Пиши жалба до кмета.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                          Пусни жалба в общината, какво като е Самоков и всичко се знае. Обади се на 112 като се разлае утре. Пиши жалба до кмета.
                          Не виждам какво е виновно кучето, че да го стреляш?!?Със сигурност едва ли има платена такса, може и паспорт да няма.Напиши една жалба до кмета, ако може и от още няколко съседи да е подписана... Ще дойдат, ще му направят акт и ще го махне.А комшулука със сигурност ще го развалите с него. При това - най-вероятно - за поколения напред...(освен ако с дъщеря му не оправите работата )

Коментар

1. Аз не бих стигнал до там, да се карам със съседи заради животно.2. Полицията няма как да вземе въздушното оръжие. Не говорех за нанасяне на физически щети!3. Като цяло това с пушката го написах на шега. Най-отдолу съм написал какво да се направи
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                              1. Аз не бих стигнал до там, да се карам със съседи заради животно.2. Полицията няма как да вземе въздушното оръжие. Не говорех за нанасяне на физически щети!3. Като цяло това с пушката го написах на шега. Най-отдолу съм написал какво да се направи
                              Коментарът ми не беше насочен конкретно към теб. По точка 2- вземат и още как. Личен опит, макар и не след като въведоха регистрацията на възд. оръжие, ама се съмнявам да са им отнели правата.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X