Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола с БГ регистрация в чужбина.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    ele написа:
    ...Отиваме на границата и моят познат вика на митничаря - трябва да ми сложите печат, че не искат да ми подновяват личната карта. митничарят вика: Ми нямаме печати, на 1ви янури ни ги пробраха. Обратно в полицията и и казвам за какво иде реч, пък тя вика - ми не може, трябва да има печат. И така си кара без лоична карта вече 4 години - така че често желанието на законодателя и приложимостта на закона се разминават много.
    СбъркАли сте границата Трябвало е да идете на външна за ЕС граница - Сърбия, Македония, Турция...
    От какъв зор? Той е гражданин на страна от ЕС - защо трябва изобщо да излиза в трета страна??? Няма никакво основание да му се вменява подобно задължение
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

coolboby написа:
      Няма значение шофьора от къде е, всичко е до самосъзнание, но това трябва да е в друга тема вече.
      Те повечето шофьори си живеят във Варна - от как продадоха кокошарника на село на някой англичанин и си купиха панелки (или "модерни" тухлени изгъзици) във Варна. Просто не си сменят номерата, щото по-евтино колата да е регистрирана в Ямбол, Разград, Бургас, Габрово и прочие по-ниско данъчни села. И не само, че във Варна не плащат данък автомобил, ами и на село - също. А аз ако не платя на дядо Опел - не щат да ми вземат детето в градината.Искам да се прекрати тая "далавера" с неплащане на данък автомобил. Оня ден авера реве "700лв. ми е данъка на BMW-то и не пада", а то на 3 години.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73: Ти май не си наясно за какво иде реч, като решиш да си сменят табелите на автомобила. На мен лично ще ми трябват поне няколко седмици, за да се оправя. Като се замисля, хич не ми се мисли. От друга страна, можеш да си смениш само временния адрес, т.е. напълно законно е да си караш автомобила къдеот поискаш в БГ и не виждам какво недоволстваш. Колкото за твоя авер - може би е трябвало да помисли, преди да го дава на голямо, щото ако данъка му се вижда скъп, не ми се мисли за каското и застраховката. Пък ако беше толкова хитър, що не се премести на документи в някой евтин град, че да плаща по-малко. Сори за офтопика, но просто не се сдържах. Обещавам да не се повтаря
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
          coolboby написа:
          Няма значение шофьора от къде е, всичко е до самосъзнание, но това трябва да е в друга тема вече.
          Те повечето шофьори си живеят във Варна - от как продадоха кокошарника на село на някой англичанин и си купиха панелки (или "модерни" тухлени изгъзици) във Варна. Просто не си сменят номерата, щото по-евтино колата да е регистрирана в Ямбол, Разград, Бургас, Габрово и прочие по-ниско данъчни села. И не само, че във Варна не плащат данък автомобил, ами и на село - също. А аз ако не платя на дядо Опел - не щат да ми вземат детето в градината.Искам да се прекрати тая "далавера" с неплащане на данък автомобил. Оня ден авера реве "700лв. ми е данъка на BMW-то и не пада", а то на 3 години.
          Сопри се малко бе гражданино,ти почна като някой шоп всичко от Гагаузия нататък е село.Пийни една студена вода и се успокой.Живеем във свободна държава що да не си регистрирам колата дето ми е кеф и е по тънко,пък ти се пени колкото си сакаш.Ако искам и със марсиански номера ще си я карам стига да е по тънкана. Сега ще ми докарат мотор със испански номера и както сам се досещаш няма да ги махна.п.с. Колегата за какво пита,а тя каква стана.

Коментар

@nai7: Да не те четем след 2 месеца как са ти изпрали акт за испанските номера??? Не, че ми пука. А на колегата ОТДАВНА му се отговори - 183дни с БГ табела, после - на риск.
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              coolboby написа:
              Женшен, отдавна следя твоето недоволство от чуждите табели. Мога само да ти кажа, че изобщо, ама изобщо не си прав.Автомобилът се регистрира по ПОСТОЯНЕН АДРЕС на собственика.Човек се регистрира, където живее на НАСТОЯЩ АДРЕС. ПОСТОЯНЕН АДРЕС е този, на който постоянно можеш да си получаваш кореспонденцията с държавата. Настоящият е този, където в момента живееш. Това може да е квартира, която да сменяш през 6 месеца по различни причини.Не виждам защо трябва да си сменям шибаните табели на шибаната кола, само за да нахлузя на държавата едни 70 лв и 2 дена да не ходя на работа, за да се редя по опашки в КАТ. Не виждам и защо трябва да пълня хазната на община Варна (примерно), след като законът не ме задължава да го правя (прочети къде се регистрира автомобила).Аз лично не съм виновен, че на мойта кола данъкът й в община Тунджа е 20 лв, а във Варна би бил 50 (проверено). Ела и ти си регистрирай колата на мойто село бе. Нямам нищо против. Даже мога да ти уредя някакъв "по-такъв" номер Ще пестиш от данъци НАПЪЛНО ЗАКОННО.Ами ако станем като в Испания, където смениха регистрациите така, че да не се разбира коя кола къде е регистрирана? Тогава кой ще ви пречи бе?!? Аман от комплексари. Софийски, варненски, и от варненските села.

Коментар

Immortal написа:
                jenshen73 написа:
                coolboby написа:
                Женшен, отдавна следя твоето недоволство от чуждите табели. Мога само да ти кажа, че изобщо, ама изобщо не си прав.Автомобилът се регистрира по ПОСТОЯНЕН АДРЕС на собственика.Човек се регистрира, където живее на НАСТОЯЩ АДРЕС. ПОСТОЯНЕН АДРЕС е този, на който постоянно можеш да си получаваш кореспонденцията с държавата. Настоящият е този, където в момента живееш. Това може да е квартира, която да сменяш през 6 месеца по различни причини.Не виждам защо трябва да си сменям шибаните табели на шибаната кола, само за да нахлузя на държавата едни 70 лв и 2 дена да не ходя на работа, за да се редя по опашки в КАТ. Не виждам и защо трябва да пълня хазната на община Варна (примерно), след като законът не ме задължава да го правя (прочети къде се регистрира автомобила).Аз лично не съм виновен, че на мойта кола данъкът й в община Тунджа е 20 лв, а във Варна би бил 50 (проверено). Ела и ти си регистрирай колата на мойто село бе. Нямам нищо против. Даже мога да ти уредя някакъв "по-такъв" номер Ще пестиш от данъци НАПЪЛНО ЗАКОННО.Ами ако станем като в Испания, където смениха регистрациите така, че да не се разбира коя кола къде е регистрирана? Тогава кой ще ви пречи бе?!? Аман от комплексари. Софийски, варненски, и от варненските села.
                Не съм казал да си сменяш табелите бе. По-скоро идеята е - да си купуваш винетка, като ще мачкаш асфалта в друга община Общинска винетка. Щото ми е писнало не точно от колите, а от шофьорите с постоянна регистрация извън Варна - всички които познавам недоволстват от пътищата ни, а си карат кочините във Варна. Ей тва ме дразни. Ама няма НИВГА да се разберем. Аз само споделям, но нали винаги има позиция и опозиция - все някой или всички трябва да са опозиция... Лошо няма.Не искам по-такъв номер. Аз си плащам скъпия данък в община Варна и не искам номера ми да е специален - никога не съм държал.
                Steliyan's Life!

Коментар

Да не би от Варна да сте с 3 мЪде, а жените ви с 3 цици?

Коментар

Working...
                  X