Точно преди 6 години, тръгнах да си избирам първата кола. Абсолютно нищо не разбирах от коли(понеже нямахме кола до тогава) и единствения ми досег с кола беше от курсове. Всеки познат ми даваше мнение, какво да не карам, ФИАТ много се чупили, Пежо не ставали, други пък друго и така.... Е поразрових се по форумите на различните марки и видях, че всички коли се чупят. В крайна сметка, реших че ще взема за парите, които имах най-новата като година кола, а именно Пунтото! На това Пунто, освен мен са се учили още 3-ма приятели. Това го подчертавам, защото всеки знае какво е да се учиш на кола, в смисъл какво изпитание е за самия автомобил. Прекарвам какво ли не с него, когато се наложи и никога не ме е оставяло напът, а не е да не го товаря. Общо взето през 1/3 от времето е със смъкнати седалки и свалена кора. След като го приведа отново в пътнически вид става като ново. Няма одраскано или липсващи детайли, както на много мои приятели. Пустия му двигател за 6 години не е мраднал. Затова уважавам колата си, защото се доказа в годините и още сме си верни. Да, наистина е стара кола вече, но не смея да я сменя с нещо, което може да ме предаде след 1000км. Затова смятам да си я карам още време. На приятелката пунто 2-ката страшно много ми харесва. И то е запазено и толкова леко и приятно се кара, че направо не ми се слиза от него. Лошото само е, че се учи на него, но за щастие възприема бързо и лошия период надявам се няма да е дълъг
Като слабо място ми се вижда окачването, хем карам много внимателно, но пък за сметка на това го претоварвам често и може би и затова не му понася много. Хора моля Ви, уважавайте си собствеността! Не мога да разбера, познати, които дават сума ти пари за скъпи и големи коли, като се кача и да имам чувството, че са гледани кози вътре. Не мога да разбера, как си взимат кола която е в горната граница на конкретния модел като цена и за една година ги правят в абсолутно долната граница, точно над обявите за части...
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар