Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идат избори - имате ли глас за продан?????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Идат избори - имате ли глас за продан?????

Понеже идват някакви избори скоро, темата е дебатна, и впредвид високия морал на форума реших че ще е кощунство тоя дебат да не присъства тука.....Законодателя реши че тва трябва да е престъпление, ще оставим настрана обсъждането дали тва трябва да е така или не, и дали трябва да се прави нещо което е почти недоказуемо престъпление.......Президентски избори - избира се президент.......по мое мнение от тая институция не зависи почти нищо за промяната на дережето ни, за мен ако изобщо трябва да има президент то той трябва да изглежда добре, да е контактен, и да прави добро впечатление като е на разните му там президентски мероприятия в чужбина, за да остават с добро впечатление чужденците от външния му вид поне.......Продаването на глас е просто нещо, някой идва и ти казва че дава едиколко си пари, за да гласуваш за едикой си......елементарно......ти влизаш, гласуваш незнайно за кого, и взимаш едни пари......тва все едно да ида на мач, на входа някой да ми даде 10 кинта и да ми каже - "Като влезеш викай за Левски".......Личното ми мнение по темата - аз по принцип не гласувам, и чисто теоретично нямам нищо против някой да ми даде едни 50 кинта, да ида да гласувам уж за едикойси, аз да вляза и изляза като в плика не пусна нищо......и тва при положение че избирателната ми секция ми е на 50 - 100 метра от нас и си струва труда......било продажно, било неморално, било незнам си що......ми мое и така да е, но при положение че и да се гласува и да не се гласува, почти нищо не се променя, а живота следва нормалното си развитие, разбирам тия дето продават гласа си.......не че някой ще дойде да ми даде 50 кинта, и да ме закара от СТЗГ до Ямбол където още се водя на регистрация да гласувам, принципно говоря.......А и като се замисли човек - "Да продадеш гласа си", макар че звучи така все едно си продал душата си, съвсем не е нещо кой знае колко сериозно......А?
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

ИМАМЕ ИМАМЕ.1глас-50 кинта2 гласа-1203гласа /аз жената и големия внук/-200
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Re: Идат избори - имате ли глас за продан?????

ФЕРАРИСТ написа:
      ... съвсем не е нещо кой знае колко сериозно......А?
      За мен са панаирджийски пред/следизборни приказки това с гласовете. Нито са ми давали пари, нито на някой от вас, няма и да ви дават, какво има да се дъвче?! А на циганин трябва да си формен идиот да му дадеш пари и да си мислиш, че няма да я направи сиганска - да пусне за който си реши, или кат вземе парата да му е през... за кой гласува. Ама е много по-интересно, ако се намери глупак да ги даде, кой ще е тоя, който ще откаже едни 50 лв?
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
        кой ще е тоя, който ще откаже едни 50 лв?
        Аз бих ги отказал,, а ако трябва да съм съвсем честен - ще откажа и много повече!

Коментар

Тарифата ми е от 50 нагоре. Както каза автора на темата, вземам парите, отивам в секцията, която е буквално на 200 метра от дома ми, влизам да гласувам, пък за кого ще гласувам, само аз си знам. Не виждам нищо лошо в това. Добре дошли едни пари.
          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Невиждам смисал от гласуване,все едни и същи хора се въртят в държавната администрация.
            пунто 1,7тд

Коментар

И аз съм на принципа че ще взема парите, и ще гласувам за когото си искам. Това все пак са си 50лв, пари са си и то достатъчно за да се почерпя добре примерно, ако за вас 50лв са нищо и не ви трябват ми ги дайте на мене.

Коментар

nelegalniq написа:
                И аз съм на принципа че ще взема парите, и ще гласувам за когото си искам. Това все пак са си 50лв, пари са си и то достатъчно за да се почерпя добре примерно, ако за вас 50лв са нищо и не ви трябват ми ги дайте на мене.
                Така бих постъпил и аз.Кой ще разбере,какво отбелязваш в кабинката.А и това са 50лв,нима са нищо.
                Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Каква е разликата между първата и втората опция? На мен ми се струват еквивалентни Тези дни се замислих, че щом се купуват гласове, значи има някаква борба между партиите, тоест за тях не е все едно кой ще спечели. С две думи това в някаква степен е положително, колкото и абсурдно да звучи.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Това, което пишете за гласуване "по избор" след плащане, в тези секции в които се практикува, е невъзможно. "Платеният" вот обикновено е в секции с компактен електорат, където не може да се прикрие кръшкането (единият вариант е да снимат бюлетината с GSM). Бил съм на избори в села, където комисията е в по-голямата си част от партията, чийто представител трябва да се избере. Идва показно цялата фамилия - от бабата с патериците до младежите с навършено пълнолетие само преди ден. Всичко е организирано и дисциплинирано. После остава патрона от фамилията при другите и продължава наблюдението на активността. Знае се, ако някой от фамилията го няма, точно защо отсъства. Има такива "мазни Гани", които под предлог, че не знаят как да сгънат бюлетината и се показват от стаичката като "несръчно" я мотаят, докато "техният" човек, без да иска, вижда вота. Квотата в комисиите вече няма да е като при тройната коалиция и на тези избори, най-вероятно, ще съм председател на комисия - такива г_зоблизци директно ще са с невалиден глас. Неграмотните, винаги са обявени за инвалиди, нуждаещи се от придружител в стаичката. Куриозът беше, когато на обявен за напълно сляп (а всъщност неграмотен), нарочно му подадохме с рязко движение плик за гласуване, а той леко се стресна и побърза да го вземе. Придружителят веднага остана да чака отвън. Така че, колеги, без да се разочаровате - пари не се предлагат на всички. И да искате да ги вземете - няма кой да ви ги даде. Сами осъзнавате, че не подлежите на контрол.ФЕРАРИСТ, мани тия изборни локуми - дай да видим нещо от Монца.

Коментар

Бих отишъл да гласувам за тези шмекери само срещу заплащане.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

kaci написа:
                        Plastex написа:
                        кой ще е тоя, който ще откаже едни 50 лв?
                        Аз бих ги отказал,, а ако трябва да съм съвсем честен - ще откажа и много повече!
                        И на мен ще ми се наложи да ги откажа, просто защото никой няма да ми ги предложи. Разтягаме локуми. Нищо лично, колега, напълнои уважавам твоето мнение на човек, който не иска да продаде принципите си за пари, но не смяташ ли, че мошеника, който ти ги предлага заслужава да бъде наказан-да му ги вземеш и да си гласуваш за кой си щеш? Не е заяждане, но на какво залащане си, с колко деца, с какви месечни разходи, че са ти излишни тия 50 лв? Признавам си, че тия 50 лв ще ме хранят мен и семейството ми поне за 2-3 дни... Така, че за мен лично няма да са излишни. Като си оставям вратичка, че няма да си продам душата срещу тях-ще гласувам за кой си реша, ше ме хванат за... бюлетината, която ще им заснема, малко преди да я пусна в джоба си, рабира се, че след като пусна действителната в плика. Няма прекарани тука, ако някой дава по 50 лв със сигурност ще си ги избие или вече ги е краднал от всички нас, няма лошо да се върнат в джобчетата ни.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

при положение, че моя глас може да бъде решаващ, за 50 лв няма да си направя труда да отключа входната врата , за да ида да гласувам.А колко още ще откраднат с тоя моя глас... хич дума да не става да вземам пари за да гласувам.Само по съвест и убеждение съм гласивал винаги досега.НО ако някой изръси едни стотина хиляди евро може да се замисля дали няма да гласувам за пари.

Коментар

за една дълга полуоска комплект с каретата за Либра-та съм готов на всичко
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                            X