Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Супер доволен съм от Open Office

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Супер доволен съм от Open Office

Колеги от месец-два полвам Оpen Office вместо тоя на Gates... Държи се супер стабилно и импортва всичко от Word и Excel перфектно, мисля че няма смисъл да се дават грешни пари за тоя на microsoft или да се рискува с пиратски копия на същия по фирмените офиси. А оня ден излезе и версия 2.03 в която вече има чек за автоматични ъпдейти, има си и спел чек на български...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Е, колега, та кой дава пари за софтуер, освен държавните учреждения Той софтуерът, така да се каже, е безплатен като въздуха, само се протягаш и си взимаш колкото ти е сладко Това мое мнение разбира се е МАЙТАП
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

при нас 80 % от компютрите са с Open Officeи то вече от две годиниостаналите са с Microsoft Officeколегите понякога не са много доволни, но това е защото са свикнали с MS Officeкакто и азно си ползвам MS - и без това е купен вече
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз преди 1-2 години качвах Open office, беше горе-долу 5 пъти по-бавно от М$. Сега пооправили ли са го?
        Най обичам аз така, напред назад, на колела!!! Kicks ass!

Коментар

Е и аз бях с това мнение преди една две години. Сега обаче смятам че нещата са доста напред, доста по-стабилно е, има ъпдейти, пише директно pdf и прочие.Ясно е че всеки може да ползва пиратски софтуер. Но според мен тая политика е толерирана от microsoft и bsa - хората свикват на Ms Office защото от дълги години се ползва пиратски, а после изведнъж проверки -> нелегален софтуер -> конфискация -> истерии и всичко се юрва да купува microsoft софтуер...Open Office далеч не е зле, малко е по-различен, но сега нарочно реших него да ползвам, като му посвикнах не е толкова страшно...

Коментар

Аз съм фен на FreeBSD с KDE. Естественно Open Office е офис пакета. Само дето няма Аксес Но ако става въпрос за офис машини - това е комбинацията.
            no pain no pain

Коментар

Е как бе пич има Open Office Base което (май) е нещо подобно.

Коментар

Туй от къде може да се добие....

Коментар

Нещо проблеми има с *.mdb и не съм го ровил. Засега не ми е трябвалоДобива се от извора: www.OpenOffice.org
                  no pain no pain

Коментар

И аз го ползвам, но само защото е безплатен, а съм решил да не ползвам пиратски софтуер. Много бавен е Ама много. Напоследък май има известно подобрение, но пуста Джава, много е бавна... Относно функционалност, май е по-добър от MS Office, като му посвикнеш.
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

Ясно е че всеки може да ползва пиратски софтуер. Но според мен тая политика е толерирана от microsoft и bsa - хората свикват на Ms Office защото от дълги години се ползва пиратски, а после изведнъж проверки -> нелегален софтуер -> конфискация -> истерии и всичко се юрва да купува microsoft софтуер...
                      Това е точно така, както го казваш: Преди две години , когато се вдигна патардията около нелегалния софтуер, направиха масирана проверка и се наложи да платя софта за 4 компа!!!Просто, няма къде да се скриеш, компютрите са в магазините!Този офис-пакет не съм го пробвал, но Здравко дава добра идея и ще направя експеримента - щом е безплатен - най-добрия е !

Коментар

Аз горях в тоя ад 2002 година, когато се наложи да закупя Windows XP за компютрите в интернет-кафетата които стопанисваме с брат ми, въпреки че вече бяхме закупили Windows 98, тъй като според неговия лиценз не можел да се ползва в компютри, отдавани под наем...От тогава яко (за пореден път) намразих Гейтс и по-точно скапаняците от M$ България, които измислиха това. Смятам че много скоро Linux ще стане също толкова удобен и лесен за обикновения потребител, както сега е Windows...Btw, в момента експериментирам със Slax linux - супер ме кефи колко е бърз ( в сравнение с Fedora например), има и версия с вградена емулация за изпълнение на Windows програми Wine, вече е доста стабилна, дори Corel тръгна без проблем...Вече определено смятам че за офиси и търговски обекти (където гадовете идват да проверяват) може да се слага тоя Linux и като дойдат да им се покаже среден пръст!

Коментар

zgabrovski написа:
                          ... Смятам че много скоро Linux ще стане също толкова удобен и лесен за обикновения потребител, както сега е Windows...
                          От твоите уста в Божиите уши! Но, въпреки прогреса през последните години, от потребителския интерфейс има още много да се желае...Някой, ако е разръчкал Base, моля да сподели впечатления (примерно сравнение с MS Access).
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

КАто стана дума за софтуер с отворед код, да ви питам за PC-BSD -- слагал ли е някой токова нещо ? Как се държи ? Мисля за него, защото днес до 4 сутринта се борих с Мандрива (бивше Мандрейк) Линукс Free 2006. Поради тъпота и мързел не разделих диска на дялове (оставих разделението, с което си дойде компа) и се оказа, че след инсталацияята нямам swap файл. Опитах се да си създам такъв, като ползвах вградения конфигуратор ("Мандрива контролен център"), но след рестартирането машинката влезе в един безкраен цикъл на въртене на диска. Идеше ми да метна всичко през прозореца. За пояснение, компютърът е лаптоп - Acer Aspire 3000, с АМД Семпрон на 1800 МХц (рейтинг 3000) и 40 гига диск. Интересното е, че другарите китайци я продават с инсталиран Линукс без графична среда, само конзола, и предварително разделен на две диск, като за по-голям ужас на потребителите единия дял е с ext2; а другият -- с vfat файлова система, като последият се появява като /dev/hda2 и е монтиран на /windows. Е***ти безумията. То и аз съм си виновен , че ме домързя да форматирам целия диск и да са направя три дяла, както си е по дебелите книги -- swap, дял за опрерационната система и дял за данни на потребителя. Ама и инсталационната програма на МАндривата е меко казано, подвеждаща. Иначе не е лоша -- КДЕ 3.4, разпознаване и коректно инсталиране на драйвери за устройствата (май вградения модем не го видя). Има и управления на енергията, спиране на компа при работа на батерии и други глезотии. Само дето е доста бавна тая графична среда. И после -- системата е преведена, ама ако видите какви бисери има, ще паднете : "тръбопровод" (pipe), "напредничав" -- разбирай "advanced" и има дори "МИВКА" (no comment). Та съм замислил да метна в кошчето този Линукс и да сложа нещо по-компактно като това PS-BSD. Болката ми е за приложенията -- трябва да има стандартен офис пакет с електронни таблици, Опера или Мозила, а ако има и някаква CАD програма, щастието ми ще е безкрайно. Това всъщност е новият комп на приятелката ми (строителен инженер). Искам да сложа нещо с отворен код, за да е легално и да няма пиратски софтуер. И после, защо да наливаме пари в джоба на Майкрософт, те и без това си имат.
                            Тойота Приус

Коментар

Много баби - хилаво дете :D Затова си харесвам BSD. PC BSD е удобна инсталация на базата на FreeBSD и KDE и има всичко необходимо за "летящ старт". Инсталирал съм я и се държи като нормално БСД но се инсталира в пъти по-бързо и удобно, отколкото ако се инсталира по етапния ред: бсд, кде и останалите приложения
                              no pain no pain

Коментар

Working...
                              X