Ето и моето мнение за OpenOffice - много добра програма за елементарни писма и електронни таблици, но неприложима за сериозни нужди. Всеки който е пробвал да работи с макроси в Calc или вмъкнати картинки във Write ще ме разбере. Идеята да се направи конвертор от и към MS Office не е изпипана докрай! За всички който имат смелостта да пробват новото им препоръчвам Office 2007 Beta 2- версията също е безплатна и върви 360 дни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Супер доволен съм от Open Office
Collapse
X
-
Абсолютно съм съгласен с колегата bright. Open Office(tm) и като целия софтуер с отворен код са все още в детската си фаза, когато говорим за десктоп системи. Наличието на КДЕ не е достатъчно. В *NIX базираните десктоп решения все още липсва лекотата на работа и голяяяямото разнообразие на софтуер. Съгласен съм, че наличието на Wine и WineX са някаква стъпка напред, НО КОЛЕГИ ТОВА НЕ ВИ ОСВОБОЖДАВА ОТ ПЛАЩАНЕ . С риск да бъда обвинен като адвокат на Microsoft(tm), наличието на емулатор не означава, че може да се ползва софтуера безплатно. Нещо повече...прекарването на процеси през емулация, води до по-бавната работа на софтуера. По-добре нелегален Windows(tm) и нелегален софтуер, от колкото легален *NIX и нелегален софтуер Разбира се, повечето известни софтуери като Adobe Photoshop(tm) си имат *NIX-ски версии. В случая с Photoshop(tm) имаме GIMP(tm). Но, лично аз не съм чувал за качествен вариант на AutoCad(tm) например.Като цяло, мнението за Open Office(tm) е негативно. За домашно ползване и леки неща стават, но за сериозна работа - НЕ.Може би след излизането на Vista(tm) и MS Office 2007(tm)ще стане ясно на къде са насочени тенденциите в света на софтуер-а.Analog Man...
Коментар
-
Май се отклоняваме малко. Говорим си не за домашно ползване, а за офис PC. В 99% от случаите на него се пишат писма и се ползват таблици. Не се инсталира друг софтуер освен някой специализиран на фирмата, който или се пише и за юникс или се ползва wine. То за в къщи е ясно. Пълен набор ги имам М$хххх по компютритеno pain no pain
Коментар
-
p_kolev написа:Абсолютно съм съгласен с колегата bright. Open Office(tm) и като целия софтуер с отворен код са все още в детската си фаза, когато говорим за десктоп системи. Наличието на КДЕ не е достатъчно. В *NIX базираните десктоп решения все още липсва лекотата на работа и голяяяямото разнообразие на софтуер. Съгласен съм, че наличието на Wine и WineX са някаква стъпка напред, НО КОЛЕГИ ТОВА НЕ ВИ ОСВОБОЖДАВА ОТ ПЛАЩАНЕ . С риск да бъда обвинен като адвокат на Microsoft(tm), наличието на емулатор не означава, че може да се ползва софтуера безплатно. Нещо повече...прекарването на процеси през емулация, води до по-бавната работа на софтуера. По-добре нелегален Windows(tm) и нелегален софтуер, от колкото легален *NIX и нелегален софтуер Разбира се, повечето известни софтуери като Adobe Photoshop(tm) си имат *NIX-ски версии. В случая с Photoshop(tm) имаме GIMP(tm). Но, лично аз не съм чувал за качествен вариант на AutoCad(tm) например.Като цяло, мнението за Open Office(tm) е негативно. За домашно ползване и леки неща стават, но за сериозна работа - НЕ.Може би след излизането на Vista(tm) и MS Office 2007(tm)ще стане ясно на къде са насочени тенденциите в света на софтуер-а.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:p_kolev написа:Абсолютно съм съгласен с колегата bright. Open Office(tm) и като целия софтуер с отворен код са все още в детската си фаза, когато говорим за десктоп системи. Наличието на КДЕ не е достатъчно. В *NIX базираните десктоп решения все още липсва лекотата на работа и голяяяямото разнообразие на софтуер. Съгласен съм, че наличието на Wine и WineX са някаква стъпка напред, НО КОЛЕГИ ТОВА НЕ ВИ ОСВОБОЖДАВА ОТ ПЛАЩАНЕ . С риск да бъда обвинен като адвокат на Microsoft(tm), наличието на емулатор не означава, че може да се ползва софтуера безплатно. Нещо повече...прекарването на процеси през емулация, води до по-бавната работа на софтуера. По-добре нелегален Windows(tm) и нелегален софтуер, от колкото легален *NIX и нелегален софтуер Разбира се, повечето известни софтуери като Adobe Photoshop(tm) си имат *NIX-ски версии. В случая с Photoshop(tm) имаме GIMP(tm). Но, лично аз не съм чувал за качествен вариант на AutoCad(tm) например.Като цяло, мнението за Open Office(tm) е негативно. За домашно ползване и леки неща стават, но за сериозна работа - НЕ.Може би след излизането на Vista(tm) и MS Office 2007(tm)ще стане ясно на къде са насочени тенденциите в света на софтуер-а.Analog Man...
Коментар
-
Поддавайки се на натиска от страна на правителството, компанията Microsoft пусна безплатно програмно осигуряване, което позволява да се конвертират документи на Word, Excel и PowePoint във формат на офисните пакети, произвеждани от компаниите IBM и Sun.Официално компанията обяви за излизането на набор за конвертиране на приложения, базирани на OpenDocument.Ще напомним, че форматът OpenDocument фактически е набор от отворени формати за създаване, разглеждане и изменение на офисни документи. Този формат вече бе приет в някои страни в качеството на официален за работа с електронни документи.За момента той се поддържа от StarOffice, OpenOffice, Lotus Notes и редица други. Пакетът Microsoft Office първоначално не поддържаше OpenDocument, а работеше със свои формати.Неотдавна компанията предложи още един формат OpenXML, но той не намери особена поддръжка нито от страна на потребителите, нито от страна на разработчиците.Новият пакет за конвертиране на файлове получи названието Open XML Translator и позволява да се провеждат манипулации с файлове .DOC, .XLS и .PPT (кодировка във формат OpenDocument) и с файлове OpenDocument (разглеждане и изменение).ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар