Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за свързване на жичен рутер

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за свързване на жичен рутер

Проблема е там ,че не мога да свържа втори комп.Ситуацията е такава ,нета ми е с кабел ,включен директно в компютъра и сега искам ,този нет ,да го разделя между 2 машини.На компа ,който до сега си работеше с този кабел ,нямам проблем всичко стана ,но на другия не знам как да го подкарам.Нито рутера отчита ,че има връзка ,нито компа .Приемам всякаква помощ /много съм зле в тая област /

Аз не съм много вещ, ама за да стане това което искаш ти трябва втора мрежова карта. Другият вариант е да забодеш кабела директно в рутера и после да делиш на двата. Дали с кабел, дали безжично, няма значение.
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

аз точно това правя .Забучих кабела в рутера и после 2 кабела за всеки комп. На единия го подкарах ,ама другия е греда и мисля ,че е от самия комп и сега преинсталирам.

Коментар

Вероятно доставчикът те засича по MAC адреса на компютъра. Трябва да направиш MAC адреса на рутера същия както на компютъра за да може доставчикът ти да вижда същия MAC адрес и да те разпознае че си от "нашите".Обикновено като се разровиш в настройките на рутера има опция за копиране на MAC адреса от компютъра в рутера. Самият компютър трябва да е свързан към рутера и от него през WEB интерфейс се влиза в настройките на рутера. Погледни книжката с инструкциите на рутера.Предварително е добре да си запишеш оригиналния MAC адрес на рутера за да не го загубиш и да гадаеш какъв беше.Другият вариант е да се обадиш на доставчика си и да им кажеш че имаш рутер с едикакъв си MAC адрес и да си променят настройките. Обясни им какво искаш и вероятно ще ти съдействат.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
          Вероятно доставчикът те засича по MAC адреса на компютъра. Трябва да направиш MAC адреса на рутера същия както на компютъра за да може доставчикът ти да вижда същия MAC адрес и да те разпознае че си от "нашите".Обикновено като се разровиш в настройките на рутера има опция за копиране на MAC адреса от компютъра в рутера. Самият компютър трябва да е свързан към рутера и от него през WEB интерфейс се влиза в настройките на рутера. Погледни книжката с инструкциите на рутера.Предварително е добре да си запишеш оригиналния MAC адрес на рутера за да не го загубиш и да гадаеш какъв беше.Другият вариант е да се обадиш на доставчика си и да им кажеш че имаш рутер с едикакъв си MAC адрес и да си променят настройките. Обясни им какво искаш и вероятно ще ти съдействат.
          Едва ли си прав тъй като колегата казва че като върже интернетския кабел към рутера и после двата компа към рутера на единия комп има нет , ако имаше филтриране по МАК адрес нямаше да има никъде нет след рутера , най вероятно на компа където няма нет трябва настройките на LAN картата да са автоматично IP. Рутерите по подразбиране си дават сами IP адрес.
          Прикачени файлове
          Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
          Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

Коментар

vi4444o написа:
            Riki888 написа:
            Едва ли си прав тъй като колегата казва че като върже интернетския кабел към рутера и после двата компа към рутера на единия комп има нет , ако имаше филтриране по МАК адрес нямаше да има никъде нет след рутера , най вероятно на компа където няма нет трябва настройките на LAN картата да са автоматично IP. Рутерите по подразбиране си дават сами IP адрес.
            колегата по горе е прав мас адреса го копирах и така го подкарах ,а проблема е в компа/пробвах с друг и при автоматични настроики на IP си бачка/ сега го преинсталирах и му търся драйверите или нещо от сорта

Коментар

Е защо тая гимнастика? Вече всеки нормален доставчик на интернет позволява използването на рутери. Звънни им, и им кажи че си си купил рутер и искаш да го прихванат и това е.

Коментар

Ами ако му е ненормален доставчика?

Коментар

Смяна.

Коментар

Само един е в градчето и се указа бъгава лан карта ,край на загадката .

Коментар

Working...
                    X